Μήνυση από τους γονείς και ΕΔΕ από την Α’θμια Εκπαίδευση για το περιστατικό bullying σε βάρος 7χρονου μαθητή

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν οι γονείς του 7χρονου αγοριού που υπέστη bullying από μεγαλύτερο μαθητή σε Δημοτικό Σχολείο της Ν. Ιωνίας και ήδη προανάκριση διενεργεί η αστυνομία, ενω ενημερώθηκε και ο Εισαγγελέας.

Επιπλέον το περιστατικό διερευνάται από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ. Χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο σχολείο σύσκεψη παρουσία του Προϊσταμένου Α’θμιας Εκπαίδευσης Γ. Πολύζος, της διεύθυνσης του σχολείου, σχολικού ψυχολόγου και κοινωνιολόγου και όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ο κ. Πολύζος, δόθηκαν κατευθύνσεις για το χειρισμό του θέματος από το σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 7χρονος βρέθηκε στο στόχαστρο μεγαλύτερου παιδιού σε Δημοτικό σχολείο της πόλης. Ο μεγαλύτερο μαθητής κατέβασε το παντελόνι του και ζωγράφισε τα σήματα της τρίλιζας, στα οπίσθιά του.

Η μητέρα του 7χρονου με μια ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποκάλυψε όλα όσα συνέβησαν στο παιδί της. Επιπλέον χθες ο πατέρας του παιδιού μίλησε στην ΕΡΤ Βόλου για το θέμα περιγράφοντας το περιστατικό που τραυμάτισε την παιδική ψυχή.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου προχώρησε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ζητώντας από τους γονείς εάν αντιληφθούν κάτι από τα παιδιά τους, να ενημερώσουν και τον Σύλλογο, ώστε όλη η σχολική κοινότητα να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα bullying και κακοποίησης.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση «ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων εκφράζει τη βαθιά του λύπη όσον αφορά το υπό διερεύνηση περιστατικό σχολικής βίας το οποίο ήρθε στην δημοσιότητα. Κατόπιν πολλών ερωτήσεων από το γονείς αλλά και από δημοσιογράφους θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω: Δεν υπήρχε καμία ενημέρωση στον σύλλογο από τους εμπλεκομένους γονείς ή την Δνση του σχολείου μέχρι και νωρίς σήμερα το πρωί. Κατόπιν επικοινωνίας ( η οποία κατέστη αδύνατη από το πρωί λόγω φόρτου και εμπλοκής της με την διερεύνηση του περιστατικού) με τη δνση του σχολείου ενημερωθήκαμε πριν μια ώρα ότι έχει ξεκινήσει η διερεύνηση του περιστατικού από το σχολείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες κατόπιν ενεργειών της διεύθυνσης η οποία μας δήλωσε ότι επιθυμεί να διερευνηθεί το περιστατικό σε όλη του την έκταση του. Επίσης η Δνση μας διαβεβαίωσε ότι για οποιαδήποτε εξακριβωμένη πληροφορία – εξέλιξη θα μας ενημερώσει άμεσα. Παρακαλούμε όλους τους γονείς – κηδεμόνες σε αντίστοιχες μελλοντικές περιπτώσεις (που ευχόμαστε να μην συμβούν) να μας ενημερώνουν άμεσα Επίσης παρακαλούμε τους δημοσιογράφους αλλά και όλους σας να σεβαστείτε την ιδιωτικότητα των εμπλεκομένων γονέων και παιδιών ώστε να προστατευτούν από πιθανά “τραύματα”. Μην προβαίνετε σε εικασίες και δηλώσεις που πιθανώς να είναι αβάσιμες και να προκαλέσουν μελλοντικά περισσότερο κακό, άσχετα αν όλα τα παραπάνω γίνονται καλοπροαίρετα. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση σας. Για οποιαδήποτε επιβεβαιωμένη πληροφορία θα σας ενημερώνουμε άμεσα».

Related posts

Μαθήτρια κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από εκπαιδευτικό σε σχολείο

Στους 68.851 ο αριθμός των εισακτέων στα πανεπιστήμια φέτος – Το πρόγραμμα των πανελλαδικών

Βασικές Γνώσεις Πρώτων Βοηθειών παρουσίαση από τους «Διασώστες – Πλήρωμα Ασθενοφόρου» της Σ.Α.Ε.Κ. Μεσολογγίου