Γάζα: Άλλοι 10 όμηροι της Χαμάς απελευθερώνονται σήμερα

Παρατάθηκε για πέμπτη ημέρα, την Τρίτη, η εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς Ισραήλ και Χαμάς ολοκλήρωσαν την απελευθέρωση ισραηλινών ομήρων και κρατούμενων Παλαιστινίων και εξέφρασαν την επιθυμία να απελευθερώσουν περισσότερους καθώς η παύση των μαχών παρατάθηκε κατά δύο ημέρες.

Η ισραηλινή κυβέρνηση έλαβε μάλιστα από τη Χαμάς κατάλογο με τα ονόματα ομήρων που πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι σήμερα από τη Λωρίδα της Γάζας, στο πλαίσιο της ανακωχής που συμφωνήθηκε να παραταθεί, μετέδωσε η ραδιοφωνία του ισραηλινού στρατού επικαλούμενη το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου. Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Axios, ο κατάλογος περιλαμβάνει 10 ονόματα ομήρων.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι 11 Ισραηλινοί επέστρεψαν στη χώρα από την Λωρίδα της Γάζας τη Δευτέρα, ανεβάζοντας σε 69 το σύνολο των Ισραηλινών και ξένων ομήρων που έχει απελευθερώσει η ισλαμιστική παλαιστινιακή ομάδα από την Παρασκευή.

Το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει οποιαδήποτε συμφωνία για την παράταση της εκεχειρίας, αλλά, σε κάτι που μπορεί να αποτελεί σιωπηρή επιβεβαίωση, το ισραηλινό γραφείο του πρωθυπουργού δήλωσε ότι η κυβέρνηση ενέκρινε την προσθήκη 50 γυναικών κρατουμένων στον κατάλογο των Παλαιστινίων για πιθανή απελευθέρωση εάν απελευθερωθούν επιπλέον ισραηλινοί όμηροι.

Η υπηρεσία φυλακών του Ισραήλ δήλωσε ότι 33 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι απελευθερώθηκαν τη Δευτέρα από τη φυλακή Οφέρ του Ισραήλ στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και από ένα κέντρο κράτησης στην Ιερουσαλήμ, ανεβάζοντας τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχει απελευθερωθεί από την Παρασκευή σε 150.

Οι ισραηλινές δυνάμεις συγκρούστηκαν με ορισμένους από τους δεκάδες Παλαιστινίους που συγκεντρώθηκαν έξω από τη φυλακή Οφέρ για να περιμένουν την απελευθέρωση κρατουμένων, δήλωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας. Ορισμένοι από τους διαδηλωτές ανέμιζαν τις σημαίες της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ, μιας άλλης παλαιστινιακής μαχητικής οργάνωσης. Το υπουργείο ανέφερε ότι ένας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε στην περιοχή και ότι δεν ήταν σαφές αν είχε συμμετάσχει στις συγκρούσεις. Παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι έπεσε νεκρός από πυρά. Το Ισραήλ δεν είχε άμεσο σχόλιο για το περιστατικό.

Related posts

Ραγδαίες εξελίξεις στη Γαλλία μετά την πανωλεθρία Μακρόν και τη σαρωτική νίκη Λεπέν

Η υποχρεωτική θητεία επιστρέφει στην Ευρώπη

Πήγαν για ψάρεμα και έβγαλαν… χρηματοκιβώτιο με 100.000 δολάρια