Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για τους ωφελούμενους ΤΕΒΑ Κ.Σ. Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας

Σε συνέχεια της επιτυχημένης  δράσης « Η Πρόληψη Κοντά μας» που αφορά προληπτικές εξετάσεις σε ωφελούμενους ΤΕΒΑ, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργανώνει  σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για τους  ωφελούμενους ΤΕΒΑ της Κ.Σ. Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, με ώρα προσέλευσης στις 11:00 το πρωϊ, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου του Μεσολογγίου (Σταυροπούλου 31, 2ος όροφος).

Μέσω του σεμιναρίου, οι  ωφελούμενοι θα έχουν την δυνατότητα να εξασκηθούν έμπρακτα, με την καθοδήγηση εξειδικευμένου εκπαιδευτή, σε τεχνικές διάσωσης σε περίπτωσης ανάγκης. Επίσης θα δοθούν συμβουλές για την αναγνώριση κάποιων πρώιμων  συμπτωμάτων/νοσημάτων με στόχο την καλύτερη προφύλαξη και πρόληψή τους.

Η Μαρία Σαλμά,  Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας δήλωσε σχετικά: «Η υγεία, είναι το σπουδαιότερο αγαθό για το άτομο και την κοινωνία. Η πολιτεία οφείλει να προασπίζει και να διασφαλίζει την περίθαλψη και τη φροντίδα όλων των ανθρώπων. Η πρόληψη και η προαγωγή της, κρίνεται άκρως απαραίτητη για όλους μας και ιδιαίτερα για τους πιο ευπαθείς πληθυσμούς. Μέσω των Συνοδευτικών Μέτρων ΤΕΒΑ, η Κινητή Μονάδα Υγείας της ΠΔΕ προσφέρεται για τη διεξαγωγή προληπτικών εξετάσεων στους ωφελούμενους ΤΕΒΑ της Περιφερειακής Ενότητας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, με αρωγό την ευημερία και το όφελος των συνανθρώπων μας. Το σεμινάριο Α’ Βοηθειών προσφέρεται για τη στήριξη και την ενημέρωση των πολιτών πάνω σε θέματα πρόληψης και προαγωγής υγείας, όπως επίσης για την εκμάθηση τους αναφορικά με την παροχή πρώτων βοηθειών, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε αιφνίδιες καταστάσεις που αφορούν την προφύλαξη της υγείας του ανθρώπου».

Μπορείτε να μας ενημερώσετε 

Οι δικαιούχοι για τη συμμετοχή τους  στο δια ζώσης σεμινάριο, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη γραμμή ΤΕΒΑ 2611 100230  ή να στείλουν e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@pdeteba.gr.

Το Σεμινάριο υλοποιείται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ΚΣ Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας,  στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Προγράμματος «Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018–2019 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο υλοποίησης των Πράξεων «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018 -2019, ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ Π.Ε. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ (ΚΩΔ. ΟΠΣ 5029532)» του Ε.Π. Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ/ FEAD)».

Related posts

Εξιχνιάσθηκαν πέντε κλοπές ποδηλάτων και μοτοσικλέτας στο Μεσολόγγι

Μωβ κάδους για ανακύκλωση ρούχων τοποθέτησε ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Βασικές Γνώσεις Πρώτων Βοηθειών παρουσίαση από τους «Διασώστες – Πλήρωμα Ασθενοφόρου» της Σ.Α.Ε.Κ. Μεσολογγίου