ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΗΜΟΥ Ι.Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΓΙΑ ΑΜΕΣΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΤΟΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΡΟΣ: Πνευματικό Κοινωνικό Αθλητικό 

Κέντρο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου

Υπόψιν: Προέδρου κ. Νίκου Χατζή

Αξιότιμε κ. Χατζή,

Σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 5884/06-11-2023 επιστολής μας προς τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου με αιτήματα ενόψει της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου επανέρχεται, ζητώντας τις ενέργειές σας ώστε να ξεκινήσει άμεσα ο στολισμός των εμπορικών δρόμων της πόλης μας.

Διανύουμε μια εποχή όπου οι τζίροι των μαγαζιών βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση και οι συνάδελφοι καταστηματάρχες περιμένουν εναγωνίως τη γιορτινή περίοδο για να «βγάλουν τα σπασμένα» μιας ολόκληρης χρονιάς.

Με αυτό το δεδομένο και προκειμένου η αγορά του Μεσολογγίου να παραμείνει ανταγωνιστική σε σχέση με κοντινές πόλεις που έχουν ήδη στολίσει τους εμπορικούς τους δρόμους και έχουν δημιουργήσει από τώρα ένα Χριστουγεννιάτικο κλίμα στις αγορές τους, είναι κοινή απαίτηση όλων των συναδέλφων ο Δήμος να κινητοποιήσει άμεσα τα συνεργεία και τους υπαλλήλους του για τον στολισμό της πόλης, αλλά και να προγραμματίσει γιορτινές εκδηλώσεις.

Εν αναμονή των ενεργειών σας, σας υπενθυμίζουμε τα αιτήματα που καταθέσαμε στην προηγούμενη επιστολή μας προς τον Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου:

  1. Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου το αργότερο να έχει τοποθετηθεί όλος ο Χριστουγεννιάτικος στολισμός και φωτισμός που διαθέτει ήδη ο Δήμος στις οδούς Λ. Βύρωνος, Χ. Τρικούπη, Θυσίας, Βενιζέλου/Αλεξανδροπούλου, Σπ. Μουστακλή και Ελ. Πολιορκημένων, καθώς και στην κεντρική πλατεία της πόλης.
  1. Να προγραμματιστεί καθαρισμός των πεζόδρομων της Λ. Βύρωνος και της Χ. Τρικούπη, καθώς και στους παράδρομους αυτών. Κατά προτίμηση και για να μην υπάρξει όχληση των καταστημάτων εν τη λειτουργία τους, προτείνεται ο καθαρισμός της Λ. Βύρωνος και των παραδρόμων της να γίνει κατά τις ημέρες Δευτέρα και Τετάρτη μετά τις 14:30 το μεσημέρι, ενώ για τη Χ. Τρικούπη τις ίδιες ημέρες πριν από τις 08:30 το πρωί.

Παρακαλούμε, επίσης, να υπάρχει ενημέρωση από το Δήμο για τις ημερομηνίες που θα γίνουν οι καθαρισμοί σε κάθε δρόμο, προκειμένου να δοθεί χρόνος στα μέλη μας να συνεννοηθούν με συνεργεία καθαρισμών για τα εξωτερικά τζάμια των καταστημάτων τους.

  1. Ο Δήμος να μεριμνήσει ώστε, πέραν του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και των Χριστουγεννιάτικων σπιτιών, να τοποθετηθούν στην κεντρική πλατεία παγοδρόμιο και καρουζέλ, που θα προσδώσουν μία εντυπωσιακή εικόνα στην πόλη.
  1. Έχοντας ενημερωθεί ότι το Πνευματικό Κέντρο αδυνατεί να χρηματοδοτήσει υπαίθριες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην αγορά (χορωδίες, μουσικά σχήματα κλπ), προτείνουμε αυτές να χρηματοδοτηθούν απευθείας από τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ       

     ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ                                     ΜΑΡΙΑ ΠΛΑΣΤΗΡΑ

Related posts

Δράσεις του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Μεσολογγίου

Εξιχνιάσθηκαν πέντε κλοπές ποδηλάτων και μοτοσικλέτας στο Μεσολόγγι

Μωβ κάδους για ανακύκλωση ρούχων τοποθέτησε ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου