Δυτική Ελλάδα: 56 απόπειρες και 38 αυτοκτονίες

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που αφορούν στις αυτοκτονίες ανθρώπων για λόγους υγείας, συναισθηματικούς ή οικονομικούς στην Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας που έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της, το 2022 σε όλη τη χώρα, καταγράφηκαν 950 απόπειρες αυτοκτονίας και 505 αυτοκτονίες εκ των οποίων οι 435 αφορούσαν άνδρες και οι 70 γυναίκες.

Στην Γενική ∆ιεύθυνση Αστυνομίας Περιφέρειας ∆υτικής Ελλάδας, το 2022, καταγράφηκαν 56 απόπειρες αυτοκτονίας και 38 αυτοκτονίες, εκ των οποίων οι 34 αφορούσαν άνδρες και 4 γυναίκες.

Από τις 38 υποθέσεις αυτοκτονιών που καταγράφηκαν στην περιφέρειά μας οι 29 αφορούσαν άτομα ηλικίας από 41 ετών και άνω, τρεις αφορούσαν άτομα που άνηκαν στην ηλικιακή κατηγορία από 31-
40 ετών, δύο στην ηλικιακή κατηγορία από 23 – 30 ετών και δύο αφορούσαν νεαρά άτομα ηλικίας έως 22 ετών.

Τα αίτια της αυτοχειρίας
Όσον αφορά στις αιτίες που ώθησαν τους συνανθρώπους μας στο απονενοημένο διάβημα τα στοιχεία της Αστυνομίας προβληματίζουν.

Στις 27 από τις 38 περιπτώσεις προκύπτει ότι η αιτία που τους οδήγησε στην αυτοχειρία ήταν άγνωστη.
Στις 7 περιπτώσεις ο λόγος ήταν η ασθένεια, σε μια περίπτωση για λόγους αισθηματικούς, δύο για λόγους οικογενειακούς και μία για οικονομικούς!

Τα στοιχεία ανα νομό της Δυτικής Ελλάδας
-Στην ∆ιεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας το 2022 καταγράφηκαν 22 απόπειρες αυτοκτονίας και 15 αυτοκτονίες, εκ των οποίων οι 13 αφορούσαν άνδρες και δύο γυναίκες.
-Στην ∆ιεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας καταγράφηκαν 19 απόπειρες αυτοκτονίας και 5 αυτοκτονίες, εκ των οποίων οι 4 αφορούσαν άνδρες και μία γυναίκα.

-Στην ∆ιεύθυνση Αστυνομίας Αιτωλία καταγράφηκαν 6 απόπειρες αυτοκτονίας και 4 αυτοκτονίες με θύματα άνδρες.
-Στην ∆ιεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας καταγράφηκαν 6 απόπειρες αυτοκτονίες και 14 αυτοκτονίες, εκ των οποίων 13 άνδρες και μία γυναίκα.

Related posts

Με 28,3 εκ ευρώ περίπου χρηματοδοτούνται 422 δικαιούχοι που εντάσσονται στα σχέδια βελτίωσης

Επισκέψεις της Αντιπεριφερειάρχη Γεωργίας Ντάτσικα σε κοινωνικές δομές

Εννέα συλλήψεις και συνολικά δεκατρεις δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία στη Δυτική Ελλάδα