Λαϊκή Συσπείρωση: Ακόμα ένα “χαμένο” Δημοτικό Συμβούλιο

Χτες 10 Νοεμβρίου 2023 συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο, κυρίως για να είναι εντός της προθεσμίας (15/11,) για να αιτηθεί την εξαίρεση του Νομικού Προσώπου “ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΒΑΣΩ Γ. ΚΑΤΡΑΚΗ” από την κατάργησή του και άσκηση των αρμοδιοτήτων του από το δήμο .

Δυστυχώς καμία συζήτηση δεν έγινε για την κατάσταση του κέντρου – μουσείου, ούτε και πώς μπορεί να αλλάξει αυτή η καταστροφική στάση και αντιμετώπιση.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, επειδή εκπρόσωπός  της από το 2011 είναι εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου, ζήτησε να ενημερώσει το σώμα. Ο πρόεδρος αρνήθηκε αλλά ούτε και κανείς αντέδρασε.

Ακόμη και η συμπλήρωση της εισήγησης με δύο προτάσεις της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ 

α) για την αναγκαιότητα να διοικείται το κέντρο, λόγω των στόχων του,  από ειδικούς της τέχνης και β) για την αναγκαιότητα γενναίας χρηματοδότησης για την προστασία των έργων και της λειτουργίας του, απορρίφτηκαν ασυζητητί.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν θα σταματήσει να απαιτεί την  διάσωση του σπουδαίου έργου και την δράση του Κέντρου όπως  η ίδια η Βάσω Κατράκη είχε οραματιστεί. 

Ακόμη για άλλη μια φορά δεν απαντήθηκαν ερωτήσεις, ούτε έγινε συζήτηση για σοβαρά και επείγοντα θέματα όπως της ΔΕΥΑΜ, της μαρίνας , των αντλιοστασίων ομβρίων στο Μεσολόγγι, της πλατείας, κ.λ.π Ο κ. Δήμαρχος απλώς επανέλαβε πολλές φορές πως δεν παραλαμβάνει κανένα έργο, χωρίς φυσικά να εξηγεί το γιατί και έτσι μάλλον μήνυμα έστελνε προς ναυτιλλομένους στα νερά των δημοτικών έργων, παρά ενημέρωνε το σώμα.

Ενώ ο Δήμος αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα άλλοι παραμένουν στα προεκλογικά ευφυολογήματα και αλληλοκατηγορίες και άλλοι πεισμωμένοι σιώπησαν.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καλεί όλους τους συμπολίτες να απαιτήσουν πλήρη ενημέρωση και λύση για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ( ύδρευση,  καθαριότητα, οδικό δίκτυο, αντιπλημμυρική προστασία, σχολικά κτίρια κ.λ.π.)

Δυστυχώς κάποιοι νομίζουν ότι ο χρόνος σταμάτησε την 15 Οκτώβρη. Πιστεύουν ότι με τέτοιου είδους συμπεριφορές  θα «αποχωρήσουν ηρωικά» ή θα προδικάσουν τις πράξεις τους στο μέλλον με το ευφυολόγημα της παραλαβής «καμένης γης». Η ζοφερή πραγματικότητα τους διαψεύδει. Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα συνεχίσει, όπως έκανε πάντα, να αγωνίζεται και να προτείνει λύσεις με γνώμονα πάντα το όφελος των πολλών. Η πορεία θα αναδείξει περίτρανα, κατά την γνώμη μας, αυτό που πολλάκις επισημάναμε και προεκλογικώς, του «ποιός είναι με ποιόν» και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί.

Δυστυχώς, θα πρέπει να επισημάνουμε και την απαράδεκτη επιεικώς συμπεριφορά  του αντιδημάρχου κ.Καραπάνου. Οποιαδήποτε αντιπαράθεση οφείλει να γίνεται με κοσμιότητα και επί θέσεων και προτάσεων. Αντιπαραθέσεις επί προσωπικού, τέτοιου ύφους και ήθους, είναι ανεπίτρεπτες. Δεν τιμούν τον ίδιο, την παράταξή του, αλλά και την λειτουργία γενικά του θεσμού. Το λιγότερο που οφείλει είναι μια δημόσια και ειλικρινή(;) συγνώμη. Καμία ανοχή δεν μπορεί να υπάρξει σε κάθε λογική υποτίμησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. 

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 11/11/2023

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Ι.Π. Μεσολογγίου

Θεόδωρος Μαργαρίτης                                       Βάνα Πατρινού

Δημοτικός Σύμβουλος                          Νεοεκλεγείσα Δημοτική Σύμβουλος 

Related posts

Επιτεύχθηκε οικονομική και βιώσιμη λύση για την Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Δράσεις του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Μεσολογγίου

Εξιχνιάσθηκαν πέντε κλοπές ποδηλάτων και μοτοσικλέτας στο Μεσολόγγι