«Δεν μπορούμε να τη θάψουμε, δεν υπάρχουν αρκετά κομμάτια»

«Δεν μπορούμε να τη θάψουμε, δεν υπάρχουν αρκετά κομμάτια» – Γροθιά στο στομάχι οι δηλώσεις του αδερφού της Σάνι Λουκ
«Βλέποντας το βίντεο, νόμιζα ότι ήμουν σε ταινία τρόμου» είπε από την πλευρά της η μητέρα της Σάνι Λουκ
Μία από τις πλέον φρικιαστικές πράξεις της εισβολής που εξαπέλυσε η Χαμάς στην επικράτεια του Ισραήλ ήταν ο θάνατος της 23χρονης Ισραηλινογερμανίδας Σάνι Λουκ.

Η Σάνι διασκέδαζε μαζί με φίλους στο φεστιβάλ στο Ισραήλ κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, όταν οι μαχητές της Χαμάς άρχισαν να τους κυνηγούν. Το αποτέλεσμα ήταν 260 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους μόνο στο σημείο όπου γινόταν το μουσικό φεστιβάλ.

Η υπόθεση της Σάνι είχε συγκεντρώσει από την πρώτη στιγμή τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς η οικογένειά της την αναγνώρισε σε ένα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν οι μαχητές της Χαμάς στο διαδίκτυο.

Οι γονείς της Σάνι Λουκ δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι δεν θα ξαναδούν την κόρη τους, ενώ -όπως λέει η μητέρα της- δεν θα μπορέσουν ούτε να την θάψουν

Η Σάνι κείτονταν αναίσθητη στο πίσω μέρος ενός φορτηγού με ενόπλους της Χαμάς. Η οικογένειά της την αναγνώρισε από ένα τατουάζ που είχε στο πόδι.

Ο αδερφός της Αμίτ είπε στο Sky News ότι μίλησε μαζί της όταν προσπαθούσε απεγνωσμένα να φύγει από το σημείο. «Είπε ‘φεύγουμε τώρα αμέσως, μην ανησυχείς’» δήλωσε. «Αλλά οι μαχητές της Χαμάς περίμεναν στον δρόμο».

Η επόμενη φορά που την είδαν ήταν στο πίσω μέρος ενός αγροτικού. «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έβλεπα ένα τέτοιο βίντεο, την αδερφή μου σε αυτή τη βάναυση θέση» είπε ο Αμίτ. «Και ακριβώς εκείνη τη στιγμή, όλη η οικογένεια κατέρρευσε».

«Ήταν τόσο δύσκολο να βλέπουμε όλη αυτή τη βαρβαρότητα. Παρόλο που ξέρουμε ότι η Χαμάς μπορεί να φτάσει σε αυτό το επίπεδο απανθρωπιάς, απλά την έφτυναν και της φέρθηκαν σαν να μην ήταν τίποτα» είπε ο Αμίτ.

Τόνισε, δε, πως δεν ήθελε να νιώθει μίσος, «γιατί το μίσος οδηγεί μόνο σε έναν κύκλο μίσους».

Η οικογένεια έλαβε πληροφόρηση ότι η Σάνι νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε κάποιο νοσοκομείο, όμως αποδείχτηκε ψέμα. Την Δευτέρα ενημερώθηκαν πως ένα κομμάτι κρανίου ταυτοποιήθηκε με το DNA της Σάνι. Οι γιατροί συμπέραναν πως δεν θα μπορούσε να είναι ζωντανή.

«Βλέποντας το βίντεο, νόμιζα ότι ήμουν σε ταινία τρόμου»

«Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό το κομμάτι που βρήκαν» δήλωσε στους Times η μητέρα της Σάνι, η 53χρονη Ρικάρντα. «Το βρήκαν στην ισραηλινή πλευρά, άρα σημαίνει ότι είναι από την πρώτη μέρα – γιατί εκείνη την πρώτη μέρα, μετά από λίγες ώρες, είδαμε ένα βίντεο με το πτώμα της στη Λωρίδα της Γάζας».

Η Ρικάρντα είπε ότι βλέποντας το βίντεο με το άψυχο σώμα της κόρης της στο φορτηγάκι, ήταν σαν να ζούσε μια «ταινία τρόμου». «Αν είδατε το βίντεο, μπορείτε να φανταστείτε πώς ένιωσα» είπε. «Νιώθεις σαν να είσαι σε ταινία τρόμου, όταν βλέπεις την ίδια σου την κόρη να μεταφέρεται έτσι από αυτούς τους βάρβαρους ανθρώπους και όλοι να πανηγυρίζουν και να την φτύνουν. Είναι σαν να είσαι σε κακή ταινία και θέλεις να ξυπνήσεις».

«Δεν μπορούμε να τη θάψουμε»

Οι γονείς και τα αδέρφια της Σάνι – ο 20χρονος Αμίτ, ο 14χρονος Ορ και η 25χρονη Άντι – πενθούν, σύμφωνα με τις παραδόσεις της θρησκείας τους.

Ο Αμίτ λέει ότι δεν μπορούν να θάψουν την αδερφή του. «Δεν υπάρχουν αρκετά κομμάτια» δήλωσε στο Sky News, προσθέτοντας πως θα βρουν άλλο τρόπο να την τιμήσουν.

Related posts

Πήγε σε κέντρο αισθητικής και κόλλησε HIV από την βελόνα

Η «κατάρα του Φαραώ» υπάρχει, είναι ραδιενέργεια που σκόπιμα έβαλαν στο τάφο του Τουταγχαμών οι κατασκευαστές του

Πώς ένας καφές οδήγησε μια 21χρονη στην εντατική