Εργασία των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου, δημοσιευμένη στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσώνκαι στον παγκόσμιο χάρτη!

Η ομαδική εργασία «Knock knock on Europes door και άνοιξε η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών!» των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου, δημοσιευμένη στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών και στον παγκόσμιο χάρτη!

Εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών 2023

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου μυήθηκαν στη σημασία των γλωσσών στην ζωή των πολιτών, στις δυνατότητες που προσφέρουν και πιθανούς προβληματισμούς που προκύπτουν από τη χρήση τους.

Η εκπαιδευτική διαδικασία σχεδιάστηκε στο πλαίσιο των μαθημάτων της αγγλικής γλώσσας και σύμφωνα με τις ρουτίνες σκέψεις του προγράμματος Project Zero (“Πρόγραμμα Μηδέν”) της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ,  πάνω στις οποίες δούλεψαν οι μαθητές με όρεξη ώστε να ανακαλύψουν πτυχές της χρήσης των γλωσσών. Μέσα από τα δικά τους μάτια αποδίδεται η σημασία των γλωσσών στην ζωή των ανθρώπων και αποτυπώνεται σε κάθε έκφρασή της. Αντιλήφθηκαν, αναλογίστηκαν, προβληματίστηκαν και συνειδητοποίησαν οφέλη και αδυναμίες διαχείρισης της γλώσσας.

Μπορείτε να δείτε την εργασία στον σύνδεσμο:

https://edl.ecml.at/Events/EventsDatabase/tabid/1772/language/en-GB/Default.aspx?EventID=28396

Η 26η Σεπτεμβρίου είναι ημέρα αφιερωμένη στον εορτασμό των γλωσσών. Κάθε τέτοια ημέρα ενώνουν τη φωνή τους το Συμβούλιο της Ευρώπης (Council of Europe), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Σύγχρονων Γλωσσών (European Center for Modern Languages) και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Commission) με σχολεία, Πανεπιστήμια, γλωσσικά ινστιτούτα, εκπαιδευτικούς, μαθητές, φοιτητές και απλούς πολίτες απ’ όλη την Ευρώπη και τον κόσμο για να εορτάσουν τον γλωσσικό πλούτο της Ευρώπης και του πλανήτη. 

Το  Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας συμμετέχει ενεργά στο έργο των παραπάνω οργανισμών ώστε η σχολική κοινότητα να αντιληφθεί ότι οι γλώσσες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, που οφείλουμε να διαφυλάξουμε, να καλλιεργήσουμε και να αναδείξουμε.

Related posts

Καταγραφή αδειούχων πωλητών υπαίθριου εμπορίου στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» (Ο.Π.Σ.Α.)

Ανοιχτή εκδήλωση – βράβευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και των Εφορειών Αρχαιοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας, από τον φορέα «The Fortress Study Group»

Ιερές Παρακλήσεις για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις