Η FIFA εξετάζει το ενδεχόμενο άρσης της απαγόρευσης συμμετοχής της Ρωσίας

Το ανέφερε ρεπορτάζ του Sky News, σύμφωνα με το οποίο η απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί και εντός της ημέρας.

Η FIFA προσπαθεί να τερματίσει την απομόνωση της Ρωσίας από το διεθνές ποδόσφαιρο, αφότου η UEFA χαλάρωσε τη θέση της για το ίδιο θέμα την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε την Τετάρτη (4/10) το Sky News.

Η απόφαση θα μπορούσε να ληφθεί σε συνεδρίαση του Συμβουλίου της FIFA αργότερα σήμερα, η οποία θα μπορούσε να επιτρέψει στις ρωσικές ομάδες να παίξουν στα Παγκόσμια Κύπελλα Under-17 της FIFA, εάν προκριθούν, ανέφερε το ρεπορτάζ.

Το θέμα δεν εμφανίστηκε στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου της FIFA, ενώ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου και η Ρωσική Ποδοσφαιρική Ένωση δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα του του Reuters για σχόλιο.

Η UEFA αποφάσισε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022 ότι όλες οι ρωσικές ομάδες -Εθνικές και σύλλογοι- θα αποκλειστούν από τη συμμετοχή στις διοργανώσεις της.

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου είπε ότι «τα παιδιά δεν πρέπει να τιμωρούνται για ενέργειες των οποίων η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους ενήλικες» και ότι οι ρωσικές ομάδες U-17 θα γίνουν εκ νέου δεκτές στις διοργανώσεις της UEFA, «κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν».

Η Ουκρανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου προέτρεψε την UEFA να επανεξετάσει την απόφασή της και είπε ότι δεν θα συμμετάσχει σε τουρνουά που περιλαμβάνουν ρωσικές ομάδες.

Η Αγγλία, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Δανία δήλωσαν επίσης ότι οι ομάδες Νέων τους δεν θα παίξουν εναντίον της Ρωσίας, παρά την απόφαση της UEFA.

Related posts

Συμμετείχαν 80 αθλητές από όλη την Ελλάδα στο Brevet «Βασίλης Ράπτης» στο Μεσολόγγι

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3×3 ΔΕΗ Street Basketball στο Μεσολόγγι

Στην 3η θέση και στην Ευρώπη ο Ολυμπιακός