Έκαστος στο είδος του κι ο Κατσούλης Δήμαρχος

Πονάει πολύ να ακούς από νέους, κουβεντιάζοντας μαζί τους, τώρα προεκλογικά ιδιαίτερα, πως «στο Μεσολόγγι πια δεν έχουμε ζωή». Τυχαίνει να έχω μεγαλώσει στη Δραπετσώνα και το ομώνυμο τραγούδι συνειρμικά με συγκινεί βαθύτατα κάθε φορά, με άλλη, σύγχρονη αφορμή τώρα κι άλλους λόγους κι αιτίες φυσικά. 

Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και μας ενδιαφέρει τόσο το πολιτικό περιεχόμενο της αναμέτρησης, το ύφος και το ήθος της, όσο και η ποιότητα των ανθρώπων που ασχολούνται ή εμπλέκονται απλώς με τα κοινά.  Ούτε σ’ αυτό το δεύτερο δεν πρέπει να είμαστε αδιάφοροι. Τα πάντα αξιολογούνται με κριτήρια τις ανάγκες της κοινωνίας, τις διεκδικήσεις, τις αξίες της Ιερής Πόλης και την ανθρώπινη ποιότητα και καταλληλότητα.  

Βλέπουμε πολλούς υποψήφιους να έχουν χάσει εντελώς τη μπάλα. Ποια είναι τα πιστεύω τους, τι ακριβώς αντιπροσωπεύουν, τι ξέρουν να κάνουν καλά, ούτε οι ίδιοι δεν γνωρίζουν. Σε ποια βάση άραγε έχουν στρατευθεί εκατοντάδες άνθρωποι; Άνθρωποι χωρίς ταυτότητα διεκδικούν να γίνουν δήμαρχοι. Έχουν εγκαταλείψει αρχές και αξίες. Αν τους ρωτήσεις επ’ αυτών δεν ξέρουν τι να σου πουν. Κενά από πολιτικό περιεχόμενο και ηθική κελύφη, ως εκ τούτου ανίσχυρα και αδύναμα, κι από ουσία κάτω από τη βάση, επιχειρούν με επικοινωνιακές καταιγίδες σε σόσιαλ μίντια και… στην ΕΡΤ, να κάνουν έφοδο στον Δήμο. 

Ο κόσμος είναι σε σύγχυση. Με ποια κριτήρια να επιλέξουν; Με τα λεφτά ή με την αξιοσύνη, το ταλέντο, το χάρισμα, την αριστεία; 

Ευτυχώς στο Μεσολόγγι, στον Δήμο μας, υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα αριστείας σε διάφορους τομείς. Να αναφέρουμε ενδεικτικά και μόνο από τον χώρο, παραδείγματος χάρη,  του πολιτισμού, τον Νίκο Κορδόση και τον Σπύρο Χολέβα, ανάμεσα σε άλλους, που μας εμπνέουν και μας γεμίζουν αισιοδοξία κι ελπίδα με το έργο τους, την προσφορά τους και την προσωπικότητά τους. Η μετριότητα και η στασιμότητα δεν ταιριάζουν σ’ αυτόν τον Δήμο και σίγουρα δεν ικανοποιούν τους δημότες πλέον. Απαιτούν το άριστο και στη διοίκηση του Δήμου. 

Αν θέλουμε να έχουμε ζωή στο Μεσολόγγι και σ’ όλο τον Δήμο μετά τις εκλογές, δεν ψηφίζουμε, τουλάχιστον, εγκληματικά ανίκανους, αδελφοκτόνους, παιδεραστές, παθολογικούς νάρκισσους, αδιόρθωτους, αμετανόητους και αμετροεπείς αλαζόνες, ξεπουλημένους, βουτηγμένους στο λάδι, κλέφτες κι απατεώνες, υποκριτές, εγωπαθείς, ωραιοπαθείς κ.λπ. της ίδιας συνομοταξίας. Και μιλάμε κυριολεκτικά. Όλοι ξέρουμε ποιοι είναι και τις τέσσερις από τις οκτώ δημοτικές παρατάξεις όπου είναι διασκορπισμένοι. Ευτυχώς φαίνονται, φωνάζουν, κραυγάζουν δηλαδή. Όσοι τυχόν δεν γνωρίζουν, ας έρθουν να τους ενημερώσουμε προσωπικά. Δεν περιμένουμε τίποτα καλό, δεν είναι για χαΐρι. Δεν ενδιαφέρονται παρά μόνο για τον εαυτό τους και το ατομικό τους συμφέρον. 

Γι’ αυτό, καλού κακού, για να είμαστε σίγουροι, ψηφίζουμε ΑΝ.ΤΑ.ΜΑ. και Πάνο Κατσούλη για δήμαρχο. Καρατσεκαρισμένο. Ανθρώπους ποιότητας και δήμαρχο έμπειρο, δοκιμασμένο και άριστο  αυτοδιοικητικό για έναν Δήμο με δημοκρατικό, προοδευτικό και αναπτυξιακό πρόσημο και στόχο να μπει ένα τέλος στη σημερινή παρακμή του. Εμείς δεν ξεπουλάμε ούτε αγοράζουμε τίποτα πολύτιμο προκειμένου να εκλεγούμε. Έχουμε τη φωνή μας, την ψυχή μας, αρχές και αξίες. Ας αντιπαραθέσουν οι άλλοι απέναντί μας λεφτά ή οτιδήποτε άλλο διαθέτουν.  Έκαστος στο είδος του. Θέλουμε και μπορούμε να έχουμε ζωή στο Μεσολόγγι και σε ολόκληρο τον Δήμο μετά τις εκλογές. 

Θα μου πείτε, τι κάνουν τώρα, παρόλα αυτά,  όσοι θέλουν να ψηφίσουν μια νέα, όμορφη, έξυπνη, ικανή γυναίκα με αρχές και αξίες για δήμαρχο. Ε, τότε, ας ψηφίσουν, εναλλακτικά, Βάνα Πατρινού. Εγγυημένα. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. 

Βασίλης Μπρούμας

ΑΝ.ΤΑ.ΜΑ.

Υποψήφιος Δήμαρχος

Πάνος Κατσούλης

Related posts

Ανακοίνωση ΔΕΥΑ Μεσολογγίου για τα χωριά του Αράκυνθου

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 14χρονος χτύπησε τους γονείς του

Η ΒΥΡΩΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ συμμετέχει στη γιορτή των ΜΟΥΣΕΙΩΝ: “Μουσεία για την Εκπαίδευση και την Έρευνα”