Όλα στη φόρα…DVXI

Αγαπημένοι μου αναγνώστες σας εύχομαι να έχετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!

Το κουδούνι χτύπησε την Δευτέρα το πρωί και βρήκε δεκάδες χιλιάδες παιδιά στα προαύλια των σχολείων. Μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε, με νέους στόχους, νέα όνειρα που παρανομαστή έχουν την Παιδεία.


Για το κάθε παιδί αυτή η μέρα είναι ιδιαίτερη και ξεχωριστή και σηματοδοτεί το νέο ξεκίνημα, γεμάτο ελπίδα κι ενθουσιασμό. Μαζί με τους συμμαθητές του, τους δασκάλους του, όλοι μαζί θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους στη γνώση και στην παιδεία κι εμείς οι γονείς, οι φίλοι, οι συγγενείς, μαζί τους κι εμείς να τους στηρίζουμε και να τους δίνουμε την δύναμη που χρειάζονται για να φτάσουν στην αντίπερα όχθη. Κι όσο είμαστε μαζί, όλοι μαζί, θα τα καταφέρουμε! Μαζί για το παιδί, για το κάθε παιδί! Καλή αρχή!

Ο Θεσσαλικός κάμπος έγινε… Θεσσαλικός βάλτος . Αδιανόητη καταστροφή. Παλαμάς, Προάστιο, Μεταμόρφωση, Κοσκινάς. Τέσσερα μόνο από τα 45 χωριά που έχουν πνιγεί στη λάσπη, δε θυμίζουν σε τίποτε το «πριν» αφού το εφιαλτικό «μετά» ήρθε για να μείνει.

Η μεγάλη ανησυχία των κατοίκων σε όλες τις πληγείσες περιοχές έχει να κάνει με το γεγονός της υποχώρησης των νερών, πότε αυτή θα γίνει και κυρίως σε ποια κατάσταση θα βρουν τα σπίτια τους, όταν επιστρέψουν σε αυτά.

Παράλληλα σε ορισμένα χωριά ξεκίνησε και η μεταφορά των νεκρών ζώων, καθώς η κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλο χτύπημα στο ζωικό κεφάλαιο των περιοχών βυθίζοντας σε απόγνωση τους κτηνοτρόφους, για την επόμενη μέρα.

Επίσης χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες είναι καλυμμένα με νερό, με αποτέλεσμα για φέτος τουλάχιστον το εισόδημα για τον Θεσσαλό αγρότη να έχει χαθεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειές τους.

Χιλιάδες άνθρωποι απώλεσαν σπίτια και περιουσία, λίγες εβδομάδες πριν έρθει ο χειμώνας. Θα τους κρατήσουμε για πάντα στα γυμναστήρια, με κουβέρτες και φαγητό; Όχι. Αργά ή γρήγορα θα φτάσει η μέρα που θα τους πει κάποιος να επιστρέψουν στα σπίτια τους, αυτά που έχουν καταστραφεί. Θα τους φτιάξουμε ως κράτος άλλα σπίτια σε λίγες εβδομάδες; Θα τους πούμε “πάρε επίδομα ενοικίου και τράβα να βρεις σπίτι εκεί που ήδη δεν υπάρχουν διαθέσιμα;” Θα τους βοηθήσουμε να ξαναγυρίσουν εκεί που ζουν, ή θα τους ωθήσουμε σε μετανάστευση;

Η Ελλάδα θα κληθεί να αλλάξει τις προτεραιότητές της για τα επόμενα χρόνια, μιας και στο κέντρο της έχει σχηματιστεί μία τεράστια περιοχή που απαιτεί λύσεις εκτάκτου ανάγκης, με εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που “έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους”…

Στη σύλληψη 35χρονης γυναίκας προχώρησε η αστυνομία στα Γιάννενα, με την κατηγορία πως διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις για τον αριθμό των νεκρών από τις πλημμύρες στη Θεσσαλία. Επιτέλους βάλτε κάποιους μέσα μήπως και σταματήσει αυτή η ανεγκέφαλη διασπορά ψευδών ειδήσεων! Ότι φαντάζετε ο καθένας το ποστάρει και παραπλανεί τον κόσμο. Υπήρχαν και από την πόλη μας κάποιες φατσοξερόλες που έγραψαν…” μου είπε εμένα, δικός μου φίλος διασωστής ότι είδε εκατοντάδες νεκρούς, αλλά όνομα δεν λέω!” Κρίμα που δεν σε πήρε χαμπάρι ο εισαγγελέας να μαζέψει και εσένα!

Γέμισαν τα χωριά μας από κόσμο καλέ! Οι υποψήφιοι συνδυασμοί για τις δημοτικές εκλογές 2023 “οργώνουν” όλο τον Δήμο! Και να οι χαιρετούρες και να οι ευχές και να τα ΘΑ ΘΑ!

Το καλύτερο πάντως σε αυτά τα tour των συνδυασμών είναι ότι κάποιοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι γνωρίζουν καλέ τον τόπο τους! Χωρίς υπερβολή, κάποιοι, δεν ήξεραν ότι στο Μεσολόγγι υπάρχει γηροκομείο! Κάποιοι δεν είχαν διασχίσει ποτέ την γέφυρα στην Κατοχή! Κάποιοι έτρωγαν καρπούζι από το Λεσίνι αλλά δεν ήξεραν που είναι το Λεσίνι! Τελικά οι εκλογές έχουν και τα θετικά!

Στα πηγάδια των καφενείων κυκλοφορεί το σενάριο για συνένωση δυο συνδυασμών οσονούπω! Λέτε να δούμε τέτοια εξέλιξη; Λέτε να έρθουν τα πάνω κάτω στις εκλογές;

Έχει πάντως και την πλάκα του η προεκλογική περίοδος. Υποψήφιος δημοτικός σύμβολους ο οποίος μιλάει με τα χειρότερα λόγια για την εκκλησία και τους ιερείς, να φωτογραφίζετε σχεδόν αγκαλιά με τον Δεσπότη! Βρε τι κάνει ο άνθρωπος για να βρει ψήφους! Σου λέει στις προηγούμενες εκλογές δεν με ψήφισε ούτε η γυναίκα μου, κάτσε τώρα μπας και τσιμπήσω κανένα ψηφαλάκι από τους παπάδες! Μπορεί να έχει αδυναμία βλέπετε μόνο στις… ντάμες κούπα και να απεχθάνετε τον εκκλησιαστικό κύκλο αλλά τώρα λατρεύει τον…παπά!

Αν ήξερε βέβαια ο Δεσπότης για αυτούς που τον αγκαλιάζουν τώρα, με τα ψεύτικα χαμόγελα πως έχουν εκφραστεί για την εκκλησία και για τον ίδιο, θα κλείδωνε την πόρτα μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές! Δέσποτα μου έπρεπε να πείς ότι έχεις covid μέχρι να τελειώσουν οι εκλογές!

Κρατήστε ονόματα που τώρα γράφουν ένα σωρό για τον νυν Δήμαρχο ή και για άλλους υποψηφίους και μετά τις εκλογές να είστε σίγουροι ότι θα είναι οι πρώτοι που θα αρχίσουν το γλύψιμο στην νέα Δημοτική αρχή. Κάποιοι έχουν κάνει τρόπο ζωής την κωλοτούμπα, ή αλλιώς να γυρίζουν την μπιφτέκα, φυσικά προς προσωπικό και μόνο όφελος!

Σεβαστείτε την αισθητική των πόλεων μας και το περιβάλλον! Ο νόμος του κράτους (4954/2022) για την αφισορύπανση είναι σαφής και αυστηρός! Με διάταξη που συμπεριλαμβάνεται στον ίδιο νόμο προβλέπεται ότι το ύψος του προστίμου ανέρχεται από χίλια πεντακόσια (1.500) ευρώ μέχρι τριάντα χιλιάδες (30.000)!

Στην επιβολή προστίμων στο ΚΚΕ -ύψους 40.800 ευρώ- και στο ΚΚΕ (μ-λ) -ύψους 5.400 ευρώ- για προεκλογική αφισορύπανση στους δρόμους και τις πλατείες της πόλης, είχε προχωρήσει ο Δήμος Αθηναίων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Στο Μεσολόγγι είχαν καλύψει με αφίσες όλες τις κολώνες φωτισμού και όπου υπήρχε επιφάνεια! Η είσοδος της πόλης, στην πύλη είχε χαθεί από τις πολλές προεκλογικές αφίσες και πανό!

Δυστυχώς εδώ και λίγες μέρες βλέπουμε να γεμίζει πάλι η πόλη με προεκλογικές αφίσες από έναν και μόνο υποψήφιο συνδυασμό για τις δημοτικές εκλογές! Είναι από τον χώρο του ΚΚΕ,πάλι, οι οποίοι δυστυχώς δείχνουν ασέβεια στους δημότες και στην πόλη! Έτσι δείχνετε την αγάπη σας για την πόλη; Έτσι δείχνετε τον σεβασμό σας στους δημότες; Άραγε η υποψήφια δήμαρχος του συνδυασμού κα Πατρινού συμφωνεί να βλέπει όλο τον δήμο γεμάτο με αφίσες με το πρόσωπο της;

Οι υπόλοιποι συνδυασμοί, ευτυχώς, έχουν πάρει την απόφαση να μην ρυπάνουν τον δήμο με με προεκλογική αφισορύπανση τους δρόμους και τις πλατείες της πόλης.

Ζητώ από όλους να σεβαστούν την ποιότητα ζωής των πολιτών του Δήμου Μεσολογγίου και την εικόνα των πόλεων μας. Οι υπηρεσίες του δήμου υποχρεούνται στην απομάκρυνση των παράνομα τοποθετημένων αφισών που ρυπαίνουν την πόλη, καθώς και στην επιβολή του ανάλογου προστίμου για αυθαίρετη ρύπανση.


Συνεχίζετε…

Related posts

Εμένα με δέχεται ο Χριστός κοντά Του;

Άγιο Φως: Τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια;

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Γιατί ο Χριστός είπε “τετέλεσται”;