20χρονη κατήγγειλε ότι την βίασαν μέσα σε αυτοκίνητο ενώ την βιντεοσκοπούσαν

Καταγγελία για βιασμό έκανε μία 20χρονη στη Νικήτη. Όπως κατέθεσε ο βιασμός έγινε μέσα σε ένα αυτοκίνητο, ενώ η νεαρή ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και αποχωρούσε από νυχτερινό κέντρο.

Η 20χρονη περιέγραψε πως  στα τέλη Αυγούστου  αποφάσισε να βγει να διασκεδάσει σε κατάστημα στην Χαλκιδική μαζί με τις φίλες της. Η ίδια μετά από κατανάλωση μεγάλη ποσότητας αλκοόλ είπε στους αστυνομικούς πως συνευρέθηκε με έναν άνδρα έξω από ένα νυχτερινό κέντρο και στη συνέχεια αποχώρησε με τις φίλες της για κάποιο άλλο κατάστημα. «Εκεί δεν μπορώ να θυμηθώ πως ακριβώς γνώρισα έναν νεαρό άνδρα. Ή γνωριστήκαμε όσο βρισκόμουν στο κλαμπ και πήγαμε μαζί στην τουαλέτα ή τον γνώρισα ενώ βρισκόμουν ήδη στην τουαλέτα», είπε αναφέροντας πως συνευρέθηκε μαζί του, χωρίς να θυμάται πολλά λόγω της μέθης στην οποία βρισκόταν.

Στη συνέχεια είπε πως είχε κενά μνήμης και πως οι φίλες της έφυγαν με ταξί. Η ίδια κατήγγειλε πως χωρίς να θυμάται αρκετές λεπτομέρειες κατέληξε στο αυτοκίνητο του άνδρα που είχε γνωρίσει νωρίτερα. «Δεν θυμάμαι αν του ζήτησα εγώ ή αν μου το πρότεινε να με πάει μέχρι το σπίτι μου στη Νικήτη. Τελικά ξεκινήσαμε και αυτός μπήκε στη θέση του οδηγού, ενώ καθόμουν στη θέση του συνοδηγού και στο πίσω κάθισμα καθόταν ένας φίλος του. Μου ζήτησε να του κάνω στοματικό έρωτα και εγώ αρνήθηκα επειδή δεν ήθελα. Τότε αυτός με τραβούσε με το χέρι του και με τη βία με ανάγκασε. Κάθε φορά που προσπαθούσα να σταματήσω αυτός με χτυπούσε στο κεφάλι και με εξανάγκαζε να συνεχίσω», είπε σχετικά με το περιστατικό στην Αστυνομία.

Μετά από λίγο την μετέφεραν στο πίσω κάθισμα, όπως ανέφερε στην περιγραφή της, και τότε κατήγγειλε πως ο ένας από τους δύο άνδρες άρχισε να την βιάζει. «Εγώ του έλεγα επανειλημμένως ότι δεν θέλω και του ζητούσα να σταματήσει και προσπαθούσα με τις κινήσεις μου να τον απωθήσω. Αυτός δεν σταματούσε. Όλο αυτό κράτησε περίπου πέντε λεπτά. Μου έδειξε και βίντεο που είχε τραβήξει με το κινητό του. Εγώ του ζήτησα να το διαγράψει αυτός το έκανε και μετά του είπα ότι θέλω να δω ότι το έχει διαγράψει από τον φάκελο των διαγραμμένων βίντεο προκειμένου να μην μπορεί να το ανακτήσει στο μέλλον. Δεν θυμάμαι αν το έκανε. Είδα και άλλα βίντεο. Δεν μπορούσα να διακρίνω αν ήταν η ίδια κοπέλα σε όλα ή περισσότερες. Μου δήλωσε ότι σε αυτά ήταν η πρώην κοπέλα του. Μετά από αυτό εγώ είπα στον… ότι θα καλέσω την αστυνομία. Κάλεσα τρεις φορές αλλά πριν χτυπήσει το τηλέφωνο έκλεισα τη γραμμή».

Τότε η καταγγέλλουσα φέρεται να τους είπε πως ήθελε να κατέβει και εκείνοι σταμάτησαν. Βάσει των όσων περιέγραψε προσπαθούσε να κάνει auto- stop αλλά δεν τα κατάφερε και τότε την έπεισαν να επιβιβαστεί ξανά στο αυτοκίνητο. «Εκεί προσπάθησε και πάλι να με αναγκάσει να του κάνω στοματικό έρωτα», είπε και τόνισε πως την μετέφερε τελικά στην Νικήτη και αποβιβάστηκε.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου

Ο πρώτος κατηγορούμενος αντιμετωπίζει δίωξη σε βάρος του για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και παραβίαση του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων ενώ ο δεύτερος την κατηγορία της συνέργειας σε βιασμό. Και οι δύο αρνούνται τις κατηγορίες.

Εκ μέρους της Δικηγορικής Εταιρείας «Θοδωρής Καραγιάννης και συνεργάτες» εκπροσώπησε τους κατηγορούμενους ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης Στέφανος Χαντζιάρας, ο οποίος μιλώντας στο enikos.gr ανέφερε ότι: «Ο εντολέας μου δεν τέλεσε καμία πράξη που να συνιστά το αδίκημα του βιασμού. Βεβαίως η Νομολογία δέχεται ότι ακόμη και αν μια πράξη ξεκινήσει με συναίνεση του θύματος σε πραγματοποίηση γενετήσιων (σεξουαλικών πράξεων), σε περίπτωση μετέπειτα έλλειψης της συναίνεσης αυτής συνίσταται βιασμός, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση από τις περιγραφές του ίδιου του φερόμενου ως θύματος φαίνεται ότι τέλεσε σε λίγα λεπτά πριν το «δήθεν» βιασμό και λίγα λεπτά μετά γενετήσιες πράξεις με τη συναίνεση της και μάλιστα με την προτροπή της. Από το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων της δικογραφίας, αλλά και από την κατάθεση της ίδιας της φερόμενης ως παθούσας, αναδεικνύονται κενά και αντιφάσεις που φανερώνουν πως πρόκειται για μία ψευδή και προσχηματική έγκληση με άλλα κίνητρα που εκφράστηκαν μάλιστα στους κατηγορούμενους».

Επιπλέον, τόνισε ότι: «Ενδεικτικό και ίσως το πιο σημαντικό που αξιολόγησαν οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί είναι ότι η κλήση στην αστυνομία για την τέλεση του φερόμενου αδικήματος έγινε με πρωτοβουλία των κατηγορουμένων και από το κινητό τους. Τα ανωτέρω τέθηκαν υπόψιν του αρμοδίου ανακριτή και εισαγγελέα στα πλαίσια της τακτικής ανάκρισης και γι’ αυτό αξιολογώντας ορθά την συμπεριφορά του εντολέα μου αποφάσισαν να αφεθούν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι. Ως νομικοί πρέπει με κάθε τρόπο να συμβάλλουμε στην απεριόριστη στήριξη των θυμάτων να καταγγέλλουν τέτοια αδικήματα πάραυτα, δυστυχώς, όμως πολλές φορές κάποιοι χρησιμοποιούν την κοινωνική ευαισθησία «με ιδιαιτέρως ταπεινά κίνητρα» και δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα των καταστάσεων».

enikos.gr

Related posts

Μεγάλη Δευτέρα: Τι συμβολίζει η πρώτη μέρα της Εβδομάδας των Παθών

Κυριακή των Βαΐων: Έθιμα και παραδόσεις

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες