Τίποτα λιγότερο από Κατσούλη στον Δήμο Μεσολογγίου υπό τις τρέχουσες συνθήκες

«Κι αύριο λέω θα γίνουμε/ακόμα πιο απλοί./Θα βρούμε αυτά τα λόγια/που παίρνουν το ίδιο βάρος  σ’ όλες τις καρδιές,/σ’ όλα τα χείλη , /έτσι να λέμε πια/τα σύκα σύκα/και τη σκάφη σκάφη»

Γιάννης Ρίτσος

Η απειλή των φυσικών καταστροφών είναι τεράστια στις μέρες μας, όπως δείχνουν όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Ένας λόγος παραπάνω να αναλογιστούμε οι ψηφοφόροι ποιους ψηφίζουμε για τοπικούς άρχοντες ή βουλευτές. Δεν έχουμε καμιά απολύτως δικαιολογία πλέον όταν ψηφίζουμε όσους γνωρίζουν μόνο από επικοινωνία και ψηφοθηρία ή/και έχουν λεφτά. Είναι ψήφος αυτοκαταστροφική. 

Θα μπαίνατε σ’ ένα αεροπλάνο, σ’ ένα καράβι, σ’ ένα τρένο να ταξιδέψετε αν ο πιλότος, ο καπετάνιος και ο μηχανοδηγός, αντίστοιχα, δεν ήξεραν τη δουλειά ή ήταν ασκούμενοι; Γιατί να το κάνουμε στον Δήμο μας και να ρισκάρουμε με τον ίδιο τρόπο τη ζωή μας ή την ποιότητά της; 

Στις τρέχουσες συνθήκες, έχουμε από τη μια μεριά τους άρχοντες του χάους και της σύγχυσης. Ά-πορους, λειψούς και ανάπηρους ως προς τον προγραμματισμό και την αποτελεσματικότητα. Συνεπικουρούμενους  από άλλες περιπτώσεις, ένα κανονικό ΄΄τσίρκο Μεντράνο΄΄, ένα ΄΄θέατρο σκιών΄΄, ένα ερασιτεχνικό ΄΄θεατρικό μπουλούκι – παιδική χαρά΄΄,  που βλέπουν τον Δήμο ως χώρο εκπλήρωσης προσωπικών φιλοδοξιών, απόκτησης πλούτου ή επαγγελματικών προσόντων, πόρων και credits καριέρας. Καιροσκόπους, τυχοδιώκτες, παθολογικούς νάρκισσους, κραυγαλέους αλαζόνες, δόκιμους επαγγελματίες πολιτικούς. Όλοι αυτοί έχουν ήδη κοστίσει ακριβά στον Δήμο και είναι ταυτόχρονα σύμβολα της παρακμής του. 

Δεν είναι καιρός για πολλά λόγια. Ας μιλήσουμε για το καίριο, το ουσιαστικό, το επείγον. Αν, ο μη γένοιτο, συμβεί μια πλημμύρα ή άλλη φυσική καταστροφή στον Δήμο μας και για να έχουμε τις μέγιστες δυνατές εγγυήσεις ασφάλειας και αποτελεσματικότητας στην πρόληψη των συνεπειών της, ποιον από τους παραπάνω θα θέλατε να είναι στο τιμόνι ως Δήμαρχος; Συμφωνούμε, φυσικά. Κανέναν από  τις παραπάνω περιπτώσεις. 

Είναι η ώρα να τελειώνουν τα ψέματα, οι αυταπάτες, τα αστεία και να σοβαρευτούμε. Η ατομική και η συλλογική ευθύνη όλων μας είναι σε αυτή τη φάση σωσίβιο στην πλημμυρίδα ψεύδους, ανικανότητας, επιπολαιότητας και ανευθυνότητας στον Δήμο. 

Είμαστε τυχεροί, από την άλλη, που υπάρχει ένας Κατσούλης αυτοδιοικητικός, που αποτελεί μέτρο σύγκρισης, είτε αρέσει είτε δεν αρέσει αυτό σε ορισμένους. Και συνεχίζει να έχει ισχύ και περιεχόμενο. 

Η αυτοδιοικητική κατάρτιση, η πολιτική συγκρότηση και η ταπεινότητα είναι τα βασικά στοιχεία με τα οποία διαχειρίστηκε με επιτυχία και αποτελεσματικότητα τα δύσκολα ζητήματα της ιδιάζουσας κρισιακής περιόδου της δημαρχίας του. 

«Ξέρει καλά τη δουλειά». Δήμαρχος των έργων και όχι των λόγων. Που γνωρίζει σε βάθος όλα τα θέματα και μπορεί αποδεδειγμένα να δώσει τις καλύτερες δυνατές λύσεις.  Που συνδυάζει την εμπιστοσύνη με την ηθική. Άνθρωπος που εμπνέει. Ολοκληρωμένος σε εφόδια, εφοδιασμένος με προτερήματα. Έχει επαινεθεί για την ηγετικότητα, τον δυναμισμό και την αποτελεσματικότητά του. Ασυμβίβαστος, ελεύθερος, αξιοπρεπής, καθαρός, ακέραιος, έντιμος, θαρραλέος. Ένας καλόψυχος άριστος αυτοδιοικητικός. Μια δέσμη φωτός στα σκοτάδια της πολιτικής και του πολιτισμού. Εκπέμπει λάμψη, σιγουριά και το χάρισμα της ασφάλειας, της γνώσης και της αυτοπεποίθησης.  Με πρακτικό λόγο, πρακτικό πνεύμα και όχι αερολογίες. Σίγουρα πρόκειται για ένα πρόσωπο που χρειάζεται επειγόντως τόσο ο Δήμος όσο και οι δημότες. 

Ποιος/α να συγκριθεί μαζί του, Σπυριδούλα μου; Που είσαι και ευαίσθητη, και μαζί θα φυτέψουμε και λουλούδια παντού στον Δήμο και απ’ όλα. Αχ, εσείς οι φιλόλογοι. Καλοί στις αναλύσεις, στον πολιτισμό, αλλά στην πολιτική σύνθεση, στο δια ταύτα, άστα να πάνε… Υγεία. Έλα κι εσύ, καλή μου κυρία και φίλη, από τον πρώτο γύρο, όχι μόνο  στον δεύτερο, στο ταξίδι μας με «Ανοιχτά πανιά», με όραμα, ταλέντο και σκληρή δουλειά και σίγουρα θα νιώσεις καινούργιες, πρωτόγνωρες και όμορφες συγκινήσεις. Μη χαραμίζεις τον εαυτό σου και την ψήφο σου. Μην τα μπερδεύουμε. Δήμαρχο ψάχνουμε, όχι διαφημιστή οδοντόκρεμας ή παρουσιαστή σε τηλεοπτικό παιχνίδι της ιδιωτικής τηλεόρασης ούτε κάποιον που να υποδύεται  τον ρόλο κάποιου ήρωα στην τοπική πολιτική επιθεώρηση.  

Βασίλης Μπρούμας

ΑΝ.ΤΑ.ΜΑ.

Υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π.Μεσολογγίου

Παναγιώτης Κατσούλης

Related posts

Η εορτή του Αποστόλου Θωμά στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

Δήλωση του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού για την Πανευρωπαϊκή διάκριση που έλαβε το Μουσείο Άλατος της Ι. Π. Μεσολογγίου

Μια πρόταση από μαθητές του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου –Λυκείου Μεσολογγίου για την μείωση της σπατάλης του πόσιμου νερού