Χειροπέδες σε 45χρονο που καλούσε σε πράξεις βίας

Για αδικήματα, μεταξύ άλλων, όπως η απειλή διάπραξης εγκλημάτων, η διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και η αντιποίηση Δημόσιας Υπηρεσίας συνελήφθη 45χρονος έπειτα από ανάρτηση δημοσιεύματος-βίντεο στο Διαδίκτυο.

Προηγήθηκε έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Η δικογραφία σχηματίστηκε στο πλαίσιο εκτέλεσης σχετικής παραγγελίας των εισαγγελικών Αρχών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, έπειτα από την υποβολή προανακριτικού υλικού της επιληφθείσας Υπηρεσίας, με αφορμή δημοσίευμα που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Σε αυτό περιλαμβανόταν βίντεο αναδημοσιευμένο από το προφίλ του συλληφθέντος σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, που είναι ελεύθερα προσβάσιμο σε απροσδιόριστο αριθμό χρηστών του διαδικτύου, και στο οποίο διαπράττεται μέρος των εν λόγω αναγραφόμενων αδικημάτων.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες, με τη συνδρομή του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και του Αστυνομικού Τμήματος Καλλικράτειας, εντοπίστηκε και συνελήφθη σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φάρος αυτοκινήτου, αναδιπλούμενος σουγιάς, μεταλλικές χειροπέδες, φορητή μεγαφωνική εγκατάσταση και διάφορα αυτοκόλλητα.

Με δικογραφία σε βάρος του και για παράνομη βίας σε απόπειρα και κατά συρροή, και παράβαση του Νόμου περί όπλων, ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Related posts

Καιρός: Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης κυρίως στη δυτική και τη νότια χώρα.

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με άνοδο θερμοκρασίας

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα νότια, με πιθανότητα τοπικών βροχών