Και ο διακεκριμένος και ιδιαιτέρως αγαπητός μας Μαέστρος, ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ, με τον ΘΑΝΑΣΗ ΛΥΡΟ.

Ο αγαπητός μας Χρήστος αποτελεί το μεγαλύτερο μουσικό κεφάλαιο των τελευταίων 50 χρόνων για το Μεσολόγγι και την ευρύτερη περιοχή.

Πολυσχιδής καλλιτέχνης ως Καθηγητής Μουσικής στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ως Αρχιμουσικός στην μπάντα του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου, ως Διευθυντής Κλασικών και Παραδοσιακών Χορωδιών, ως Συνθέτης, ως διασκεδαστής, ως αρθρογράφος.

Η τεράστια προσφορά του έγκειται στο ότι έχει μυήσει χιλιάδες μαθητών στην ποιοτική μουσική, έχει αποτυπώσει και αναδείξει, μέσω των διαφόρων συναυλιών και αφιερωμάτων που διοργανώνει – πάντα δωρεάν για το κοινό – την νεώτερη μουσική ιστορία του Μεσολογγίου, με τις φιγούρες, τα στέκια, τα ήθη και τα έθιμά του, έχει μελοποιήσει και παρουσιάσει ποιήματα Μεσολογγιτών ποιητών αλλά έχει φέρει το φως και σημαντικές πληροφορίες για το γεγονός της Εξόδου.

Αποτελεί τιμή για μας η συμπόρευσή του μαζί μας και είναι βέβαιο πως ο Χρήστος θα αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο τρόπο, για να φέρουμε την κοσμογονία, που έχουμε σχεδιάσει, στον τομέα του Πολιτισμού για τον Δήμο μας.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΟΣ

Υποψήφιος Δήμαρχος Ι. Π. Μεσολογγίου

Όταν με τον μόνιμο συνεργάτη μου, Λευτέρη Δακαλάκη, επισκεφθήκαμε τον ΘΑΝΑΣΗ ΛΥΡΟ να του εκθέσουμε το σχέδιο που είχαμε εκπονήσει για τον Πολιτισμό, ήμασταν σίγουροι πως μιλούσαμε με το κατάλληλο πρόσωπο.

Με τον ΘΑΝΑΣΗ υπήρξαμε επί 20 χρόνια συνάδελφοι στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και ήξερα πολύ καλά την «τρέλλα», που κι αυτός κουβαλούσε για το Μεσολόγγι, ήξερα το ακέραιο του χαρακτήρα του (δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του), την μεγάλη και ανιδιοτελή του προσφορά στο κομμάτι της Παιδείας, χωρίς θεσμική θέση, με μόνη ιδιότητα αυτήν του Διευθυντού ενός Σχολείου και αξιοποιώντας κατά τον καλλίτερο τρόπο τις προσωπικές του γνωριμίες.

Ό,τι έχει αποκτήσει το Μεσολόγγι στον τομέα της Παιδείας, (χωρίς ποτέ να το διατυμπανίσει) το χρωστάει αποκλειστικά σ’ αυτόν. ΤΕΙ, ΕΠΑΛ, Δ.ΙΕΚ, ΚΠΕ (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης). Και μόνον όσα κατάφερε σ’ αυτό το κομμάτι δείχνουν οξυδέρκεια, ικανότητες, αποφασιστικότητα, δυναμικότητα και μεγάλη αγάπη για τον τόπο του, καίρια προσόντα για έναν υποψήφιο Δήμαρχο.

35 χρόνια, ως Αρχιμουσικός στην Φιλαρμονική του Δήμου Μεσολογγίου, υπήρξα δίπλα σε όλους σχεδόν τους διατελέσαντες Δημάρχους και Συμβούλους και τους γνώρισα καλά.

Προσωπικώς έχω βαρεθεί να βλέπω μετριότητες, με μεγάλη ιδέα όμως για τον εαυτό τους, να εναλλάσσονται στους δημοτικούς ρόλους, χωρίς την παραμικρή ανιδιοτελή προσφορά στον τόπο (με λεφτά «προσφέρουμε» πολλοί), ανθρώπους που υπήρξαν εκλεγμένοι αλλά καταδικάστηκαν στην συνείδηση του κόσμου και τώρα να επανακάμπτουν με περισσό θράσος να μας (ξανα)σώσουν, ανθρώπους με ανεξήγητη υπεροψία, που δεν εδράζεται ούτε σε εμπειρία, ούτε σε έργο, ούτε σε πολιτική «διαδρομή», να διεκδικούν το ύψιστο αξίωμα.

Δεν ψηφίζουμε Δήμαρχο για να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα, καταψηφίζουμε όσους δοκιμάστηκαν και απέτυχαν, δεν ψηφίζουμε με βάση το συναίσθημα.

Αγαπάμε και τιμούμε τους συγγενείς και τους φίλους μας, αλλά αυτούς που θα διοικήσουν τον Δήμο, και από τους οποίους εξαρτάται η ζωή η δική μας και των παιδιών μας, τους επιλέγουμε με συγκεκριμένα κριτήρια και ψυχρή λογική. 

Ψηφίζουμε αυτόν που έχει προσφέρει ανιδιοτελώς στον τόπο σε ανύποπτο χρόνο, αυτόν που μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, τον ικανό, τον έμπειρο, τον ανεξάρτητο οικονομικώς.

Αυτός είναι ΜΟΝΟΝ ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΥΡΟΣ και για τον λόγο αυτόν θα είμαι υποψήφιος μαζί του, μετά από πολλά χρόνια αποχής μου από τα δημοτικά πράγματα.

Αν δεν αλλάξει τώρα η χειρότερη με διαφορά νυν Δημοτική Αρχή, ο Δήμος μας τελείωσε οριστικώς και αμετακλήτως.

Δεν χωρούν άλλοι πειραματισμοί «στου κασιδιάρη το κεφάλι».

Πράξτε το καθήκον σας με σύνεση και σωφροσύνη.

Χρήστος Βλαχογιάννης

Συνθέτης, Αρχιμουσικός, Διευθυντής Χορωδιών

Related posts

Βόμβα στα θεμέλια της ΔΕΥΑΜ η νέα συμφωνία!

Επιτεύχθηκε οικονομική και βιώσιμη λύση για την Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Δράσεις του Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Μεσολογγίου