Σημάδια που δείχνουν ότι ο ήλιος μας έχει κάνει κακό

Οι βλάβες από την έκθεση στον ήλιο δεν συμβαίνουν μέσα σε μια ημέρα και το καλοκαίρι που η έκθεση είναι καθημερινή, δείτε τα σημάδια και προλάβετε το κακό στο μεγαλύτερο όργανο του σώματός σας, το δέρμα.

Ξηρότητα
Ο ήλιος «ρουφά» κυριολεκτικά την υγρασία και τα φυσικά έλαια που λιπαίνουν την επιδερμίδα μας και όταν έχουμε στην πλάτη μας χρόνια επαναλαμβανόμενης απροστάτευτης έκθεσης, το δέρμα μας μπορεί να δείχνει αφυδατωμένο κα ξεφλουδισμένο. Η πρώτη γραμμή άμυνας είναι ένα αντιηλιακό καλής ποιότητας με δείκτη προστασίας, που παράλληλα ενυδατώνει.

Αλλαγές στην υφή του δέρματος
Όταν το δέρμα εκτίθεται συστηματικά στον ήλιο χωρίς προστασία, γίνεται πιο παχύ, λόγω της έλλειψης κολλαγόνου. Οι ακτίνες προκαλούν επίσης κι άλλες ανωμαλίες, πολύ πιο σοβαρές, όπως προκαρκινικές και καρκινικές καταστάσεις, με το μελάνωμα να είναι ο πιο επιθετικός καρκίνος του δέρματος, γι’ αυτό χρειάζεται τακτικός έλεγχος από δερματολόγο. Το Laser διοξειδίου του άνθρακα προσφέρεται για τοπική καταστροφή δερματικών βλαβών, ενώ μπορεί να διεγείρει την παραγωγή νέου κολλαγόνου κι έτσι να εξισορροπήσει τις ανομοιομορφίες στην υφή του δέρματος.

Σημάδια γήρανσης
Γνωστά και ως ηλιακές κηλίδες, τα σημάδια αυτά μπορεί να είναι καφέ, μαύρα ή γκρι και βρίσκονται συνήθως στο μέτωπο, στο στήθος, στις ωμοπλάτες και στα χέρια. Σε κάθε περίπτωση, επισκεφτείτε δερματολόγο για να αποκλείσετε άλλες, πιο σοβαρές παθήσεις του δέρματος. Θεραπεία με IPL Photofacial προσφέρει φωτοανάπλαση του δέρματος εκπέμποντας διάχυτο φως από διαφορετικά μήκη κύματος σε μεγάλες επιφάνειες του δέρματος.

Σπασμένα αγγεία
Όταν οι επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου έρχονται σε επαφή με το δέρμα σας, καταστρέφουν τα δομικά τοιχώματα των μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων στο πρόσωπο. Κι όσο περισσότερο καταστρέφονται τα τοιχώματα, τόσο μεγαλύτερη είναι η ρήξη, με αποτέλεσμα κόκκινα, σπασμένα τριχοειδή αγγεία. Ένα παλμικό λέιζερ χρωστικής, όπως το VBeam, μπορεί να τα αφαιρέσει αποτελεσματικά.

Λεπτές γραμμές και ρυτίδες
Επειδή ο ήλιος διασπά το κολλαγόνο και την ελαστίνη, οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες είναι αναπόφευκτες. Οι βαθύτερες πτυχές και οι ρυτίδες, ειδικά γύρω από το στόμα, συνδέονται συνήθως με χρόνια έκθεσης στον ήλιο. Μια σειρά από θεραπείες Fraxel Restore Dual, που ενσωματώνει δύο τεχνολογίες laser σε ένα μηχάνημα, μπορεί να μειώσει αυτές τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες όπως και την εμφάνιση των κηλίδων από τον ήλιο.

Σε κάθε περίπτωση, δράστε προληπτικά και προστατευτείτε από τον ήλιο με καλής ποιότητας ενυδατικό αντιηλιακό, καπέλο και προσοχή στις ώρες έκθεσης.

Related posts

Πέθανε παιδάκι από παρβοϊό – Συναγερμός σε παιδικό σταθμό μετά από 11 κρούσματα

Νέα εγκύκλιος για τα μέτρα προστασίας από την αφρικανική σκόνη

Κουνούπια: Προειδοποίηση ΕΟΔΥ για τον ιό του Δυτικού Νείλου