Όλα στη φόρα…CCII

Όμορφη καλημέρα να έχετε όλοι, αγαπημένοι μου αναγνώστες!

Βοήθησε ο Θεός και δεν περνούσε κανείς την ώρα που τα ορμητικά νερά του Ευήνου παρέσυραν την πρόχειρη διάβαση στο ποτάμι. Έρχεται χειμώνας με πολλές βροχές, οι κάτοικοι της περιοχής θα θέλουν να μετακινούνται με ασφάλεια και επιτέλους πρέπει να βρεθεί μια ασφαλή λύση, μέχρι να φτιαχτεί η γέφυρα.

Είχαμε την ομάδα μπάσκετ του Τρικούπη που είχε μετακομίσει στο Αγρίνιο για προπόνηση και για να αγωνίζεται, ήρθε η σειρά και της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου ΑΕΚ Μεσολογγίου να μετακομίσει στο Αγρίνιο για τις αθλητικές υποχρέσεις της. Τελικά όσες δημοτικές αρχές και αν πέρασαν, έχουν αποδείξει εδώ και πολλά χρόνια, ότι ο αθλητισμός δεν είναι και το καλύτερο τους. Για έναν ανεξήγητο λόγο, οι αθλητικές εγκαταστάσεις στον δήμο έχουν την εικόνα δεκαετίας ’70 και δυστυχώς φως στο τούνελ δεν υπάρχει!

Χαμός από κόσμο στο Αιτωλικό για το πανηγύρι της Αγίας Αγαθής. Χόρεψαν, ήπιαν, το γλέντησαν οι συμμετέχοντες αλλά και οι επισκέπτες. Η πολιτιστική κληρονομιά του Δήμου μας είναι πλούσια και μπορεί να γίνει πόλος έλξης για επισκέπτες όλο τον χρόνο.

Έχω μια απορία και θα ρωτήσω ήρεμα… Στο πανηγύρι του Αγίου Συμεών και της Αγίας Αγάθης, οι συμμετέχοντες φορούν τις παραδοσιακές τους στολές και με μουσικούς οργανοπαίχτες γλεντούν και ακολουθούν την παράδοση χρόνων, τιμώντας ιστορικά γεγονότα της επανάστασης. Σε γιορτές Αγίων σε άλλες περιοχές, που δεν υπάρχει καμμία ιστορική αναδρομή η γιορτή, με τα χρόνια της επανάστασης, που δεν υπάρχει καμμία αναφορά σε κάποιο ιστορικό γεγονός, γιατί φορούν παραδοσιακές στολές και συνοδεία πίπιζας και ζουρνά πραγματοποιούν πανηγύρι;…ήρεμα ρωτάω οκ;

Την φιλαρμονική Μεσολογγίου “Διονύσιος Σολωμός” θα καμαρώσουμε στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022. Ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή με τίτλο «Για την Σμύρνη». Ο κορυφαίος Έλληνας συνθέτης, προσκάλεσε την φιλαρμονική “Διονύσιος Σολωμός” να συμμετάσχει στην μεγάλη συναυλία παίζοντας κομμάτια της φιλαρμονικής αλλά και του συνθέτη. Μεγάλη τιμή η πρόσκληση, όχι μόνο για την φιλαρμονική αλλά και για την πόλη του Μεσολογγίου.

Με υπομονή, επιμονή και πολύ δουλειά ο Δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος έβαλε τέλος σε ένα χρόνιο πρόβλημα του Δήμου. Έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου, με το ποσό των 600.000 ευρώ για τα έργα αποκατάστασης, αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του ΧΥΤΑ Μεσολογγίου από το ΥΠ.ΕΣ.! Σε συνδυασμό με το έργο που περιλαμβάνει την προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπού εξοπλισμού και ειδικότερα την προμήθεια 300 καφέ κάδων και 250 oικιακών κομποστοποιητών, συνολικής αξίας 88.498,80ευρώ το θέμα των σκουπιδιών παίρνει τέλος. Ο Δήμαρχος έκανε πράξη την προεκλογική του υπόσχεση για την λύση των προβλημάτων του ΧΥΤΑ και πλέον μένει εμείς οι δημότες να διαφυλάξουμε την πόλη μας και να την κρατούμε καθαρή.

Τι σημαίνει η παροιμία “Κλέφτης άπιαστος, καθάριος νοικοκύρης”; Είναι γι’ αυτούς που με μεγάλη υποκρισία και τέχνη υποκρύπτουν τα δικά τους κακουργήματα και παρανομίες. Φυσικά είναι οι ίδιοι που ακολουθούν την άλλη παροιμία “Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης”!

Επιτέλους άσφαλτο στον πιο επικίνδυνο επαρχιακό δρόμο! Μεσολόγγι , Αιτωλικό ασφαλτόστρωση και αν μπουν και φώτα θα γίνει ο καλύτερος δρόμος! Έχει βαλθεί ο Μαυρομάτης να αλλάξει την εικόνα προς το καλύτερο, σε όλο τον Δήμο! Παράλληλα γίνεται ασφαλτόστρωση και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου.

Δημοτικές εκλογικές, ζυμώσεις με ραντεβού και κουβέντα στα πανηγύρια αλλά και σε σπίτια. Έχω την αίσθηση ότι σε αυτές τις εκλογές θα υπάρξουν αρκετοί “λαγοί” υποψήφοι! Θα τάξουν, θα πούν μεγάλες κουβέντες για το μέλλον του Δήμου και θα την κάνουν μόλις πετύχουν τον στόχο τους, πουλώντας αυτούς που θα τους πιστέψουν. Τον νού σας λοιπόν με ποιόν βγάζετε selfie γιατί μπορεί να εκτεθείτε!

Πλημμύρισε το λιμάνι Μεσολογγίου από κόσμο για την συναυλία του Θαλλασινού! Το ψιλόβροχο δεν πτόησε κανέναν και όλοι μαζί με τον τραγουδιστή τραγούδησαν αγαπημένα τραγούδια του. Απόψε η μεγάλη συναυλία του Πλούταρχου στο λιμάνι είναι σίγουρο ότι θα φέρει χιλιάδες fan του αγαπημένου τραγουδιστή!

Συνεχίζεται…

Related posts

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Σπίτι χωρίς εικόνες είναι Παράδεισος χωρίς Θεό

Δείτε που μας οδηγούν τα τραγούδια της Eurovision

Εμένα με δέχεται ο Χριστός κοντά Του;