Οδηγός αγοράς σχολικών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Η νέα σχολική χρονιά είναι προ των πυλών! Το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του και τα παιδιά μας θα γυρίσουν στα θρανία. Ετοιμάσου για τις back to school αγορές της χρονιάς.
Ηαλήθεια είναι πως η επιστροφή στο σχολείο δεν σημαίνει το ίδιο για όλους. Τόσο κάθε παιδί είναι διαφορετικό όσο και οι γονείς. Για κάποιους η επιστροφή σηματοδοτεί ένα άγχος για άλλους μια ανυπομονησία. Όπως και να αισθάνεσαι εσύ σαν γονιός και το παιδί σου σαν μαθητής η διαδικασία για την προμήθεια των απαραιτήτων σχολικών ειδών είναι πάντα μια ευχάριστη εξόρμηση!

Με σωστή προετοιμασία τα back to school ψώνια θα γίνουν διασκεδαστικά και αποδοτικά, είτε ψωνίζεις online είτε σε φυσικό κατάστημα. Πάμε να δούμε μερικές συμβουλές για να μην χαθείς στα άπειρα σχολικά είδη που είναι διαθέσιμα.

Πρώτο βήμα: φτιάξε τις λίστες με ότι χρειάζεσαι. Αν έχεις πάνω από ένα παιδί κάνε ξεχωριστές λίστες πρώτα και μετά ένωσε τις. Είναι ο καλύτερος τρόπος για μην κάνεις λάθη. Συνήθως, κάθε τάξη ζητάει διαφορετικά σχολικά είδη ειδικά για μαθήματα όπως τα καλλιτεχνικά. Αρκετοί δάσκαλοι φροντίζουν να δίνουν λίστες από νωρίς, αν αυτό δεν ισχύει για σένα, ξεκίνα με τις αγορές για τα απολύτως βασικά και μετά προμηθεύσου τα πιο ειδικά.

Οι σχολικές αγορές μπορούν να χωριστούν σε κάποιες βασικές κατηγορίες. Αξεσουάρ όπως τσάντες, κασετίνες, δοχεία φαγητού κτλ. Αναλώσιμα όπως στυλό, μολύβια, γόμες, χρώματα, τετράδια κτλ. Έπιπλα γραφείου και τέλος σχολικά βιβλία.

Αρχίζοντας από το τέλος και τα σχολικά βιβλία, ναι φυσικά τα βιβλία τα παίρνει το παιδί μας την πρώτη μέρα του σχολείου αλλά ίσως χρειάζεσαι κάποια βοηθήματα. Ρεαλιστικά κάθε παιδί χρειάζεται βοήθεια σε κάποιο θέμα, και γενικά το να μπορείς σαν γονιός να το βοηθάς στο διάβασμα κάνει καλό. Μπορεί να θυμάσαι αρκετά από το σχολείο μπορεί και τίποτα! Μην ανησυχείς υπάρχουν πολλά διαθέσιμα βοηθήματα για κάθε τάξη. Δεν μιλάμε για λυσάρια ασκήσεων αλλά για βοηθητικά βιβλία που θα σε βοηθήσουν να εξηγήσεις στο παιδί σου ό,τι δεν κατάλαβε!

Το παιδικό δωμάτιο εξελίσσεται μαζί με το παιδί μας. Μια μεγάλη αλλαγή έρχεται όταν αρχίζει το σχολείο, τότε ένα μέρος του παιδικού δωματίου πρέπει να αρχίσει να μετασχηματίζεται σε «γραφείο». Τα έπιπλα γραφείου για το παιδικό δωμάτιο αλλάζουν όσο μεγαλώνει το παιδί και ιδανικά είναι όσο το δυνατόν πιο πολυμορφικά και επεκτάσιμα. Προσοχή χρειάζεται στην σωστή καρέκλα ώστε το παιδί να κάθεται σωστά και στους χώρους αποθήκευσης αναλωσίμων και βιβλίων. Αν το παιδί σου είναι σε ηλικία που να χρησιμοποιεί υπολογιστή για το σχολείο φρόντισε το γραφείο του να έχει αρκετό χώρο για όλα.

Αυτό που μπορείς να προμηθευτείς από νωρίς και σίγουρα δεν θα πάει χαμένο είναι τα βασικά αξεσουάρ για τη σχολική χρονιά. Μιλάμε φυσικά για την τσάντα, τις κασετίνες και τα δοχεία φαγητού και νερού. Μπορεί η πανδημία να πέρασε αλλά κάποιες συνήθεις όπως το μπουκάλι νερού και το φαγητό από το σπίτι είναι καλό που μας έμειναν.

Η ενυδάτωση και το σωστό φαγητό είναι κρίσιμα τόσο για την ανάπτυξη όσο και για την μάθηση.

Η σχολική τσάντα τώρα, δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερη από τον κορμό του παιδιού και πρέπει να έχει ιμάντες ρυθμιζόμενους ώστε να μην κρέμεται ποτέ κάτω από την μέση. Να θυμάσαι ότι το συνολικό βάρος της τσάντας δεν πρέπει να ξεπερνά το 10 με 15% του βάρους του παιδιού. Εάν αυτό δεν είναι εφικτό ή το παιδί είναι μικρόσωμο προτίμησε τσάντα με ροδάκια αντί για πλάτης. Τέλος, φρόντισε η σάκα να έχει όσες θήκες θα χρειαστεί το παιδί για να έχει τα πράματα του με ασφάλεια και να είναι από ανθεκτικό υλικό. Δείτε τι υπάρχει σε τσάντες από ανακυκλωμένα υλικά ή πλήρως ανακυκλώσιμες και προσέξτε λίγο σε τσάντες με σχέδια να βεβαιωθείτε ότι πέρα από στυλ προσφέρουν και λειτουργικότητα.

Αντίστοιχα, προσοχή θέλει και η κασετίνα. Μπορεί οι μεγάλες κασετίνες που περιέχουν όλα τα αναλώσιμα να είναι εντυπωσιακές αλλά δεν είναι πάντα βολικές για καθημερινή μεταφορά. Η πρόταση μας είναι να προσανατολιστείτε σε δύο ή τρεις κασετίνες διαφορετικών μεγεθών και χρήσεων. Μια μικρή και ανθεκτική για καθημερινά μολύβια, στυλό και γόμες, μια για τα καλλιτεχνικά και μια άλλη για όργανα γεωμετρίας κτλ. Μοιάζει πολύπλοκο αλλά είναι πιο χρηστικό βοηθάει το παιδί να είναι σίγουρο ότι έχει μαζέψει ότι χρησιμοποίησε και επιτρέπει να κουβαλάει μαζί του μόνο τα απαραίτητα μειώνοντας το βάρος.

Κλείνοντας, φτάνουμε στις αγορές αναλωσίμων. Το σχολικό έτος καταναλώνει αρκετή γραφική ύλη, μολύβια, στυλό, γόμες και ξύστρες όχι μόνο φθείρονται κατά την χρήση αλλά είναι και αντικείμενα που χάνονται εύκολα. Το κόστος τους είναι μικρό και δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό από το να ψάχνεις κάτι να γράψεις και να μην έχεις! Οι αγορές αναλώσιμων είναι καλό να γίνονται σε ποσότητες. Αγοράστε τα υλικά σε κουτιά ώστε να κερδίσετε στη συνολική τιμή. Ειδικά αν έχετε πρόσβαση σε αγορές χοντρικής συνεννοηθείτε και με άλλους γονείς για να μοιραστείτε το κόστος και την ποσότητα. Δώστε στο παιδί σας τα απαραίτητα και αποθηκεύστε τα υπόλοιπα.

Αγορές σε ποσότητα κάντε και σε χαρτιά, τετράδια, μπλοκ και υλικά χειροτεχνίας όπως κόλες και χρωματιστά χαρτιά κανσόν. Αγορές σε ποσότητα πριν τον χαμό από την back to school τρέλα ή online θα σας βοηθήσουν να κάνετε οικονομία, να βρείτε όσα χρειάζεται το παιδί σας και να μην έχετε άγχος τελευταία στιγμή!

Είστε έτοιμοι για τις αγορές σας! Καλή σχολική χρονιά!

Related posts

Στους 68.851 ο αριθμός των εισακτέων στα πανεπιστήμια φέτος – Το πρόγραμμα των πανελλαδικών

Βασικές Γνώσεις Πρώτων Βοηθειών παρουσίαση από τους «Διασώστες – Πλήρωμα Ασθενοφόρου» της Σ.Α.Ε.Κ. Μεσολογγίου

Θεατρική παράσταση 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου