Πάτρα: Από τα ξημερώματα και σήμερα στην “ουρά” για τις ταυτότητες 

Ώρα 7 το πρωΐ, έναντι του Αστυνομικού Μεγάρου, στην οδό Ερμού, στην Πάτρα, κόσμος συγκεντρωμένος.

Όλοι αναμένουν την ώρα που θα ξεκινήσει σήμερα το πρωΐ το γραφείο ταυτοτήτων για να ανανεώσουν την αστυνομική τους ταυτότητα.

Δεκάδες άτομα όλων των ηλικιών συγκεντρώθηκαν από τα ξημερώματα για να προλάβουν πριν χρειαστεί να βγάλουν καινούργια ψηφιακή ταυτότητα.

Τα σενάρια συνωμοσιολογίας γύρω από τις ψηφιακές ταυτότητες έχουν οδηγήσει πολλούς πατρινούς να τρέχουν στα Αστυνομικά Τμήματα (υπάρχει αντίστοιχο και στην Κάτω Αχαΐα), προκειμένου να ανανεώσουν την ταυτότητά τους, εξασφαλίζοντας έτσι μια 10ετία χωρίς το τσιπάκι που θα περιλαμβάνουν οι νέες (ψηφιακές) οι οποίες θα εκδίδονται από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκετοί είναι εκείνοι που αντιδρούν στην ψηφιακή μορφή που θα έχει η νέα ταυτότητα, είτε υποστηρίζοντας ότι θα παρακολουθείται διαρκώς, είτε κάνοντας λόγο για επίθεση κατά των Χριστιανών και «χάραγμα του αντίχριστου που επιβάλλεται από τη νέα τάξη πραγμάτων».

Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του βουλευτή Αχαΐας της Νίκης, Σπύρου Τσιρώνη, που αναφέρεται στο θέμα σημειώνοντας πως “Η κυβέρνηση διχάζει την ελληνική κοινωνία με τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες”, παραθέτοντας σχετικό κείμενο του κόμματος , με αρκετούς να σχολιάζουν πως πρέπει να γίνουν λιτανείες και να βγεί ο κόσμος στους δρόμους. Ενώ άλλοι παρομοιάζουν την κατάσταση με την αντίστοιχη της περιόδου των εμβολιασμών!

Related posts

Πάτρα: Εθελοντική αιμόδοσία το Σάββατο 18 Μαΐου

Πάτρα: Εγκαινιάστηκε η 3η Πανελλήνια Έκθεση Εικαστικών των ΚΔΑΠ ΑμεΑ

Προπονητικό camp Tae Kwon Do, με την στήριξη της ΠΔΕ