Επιτακτική ανάγκη η αλλαγή πλεύσης στον Δήμο Ι. Π. Μεσολογγιου – Η λαϊκή βούληση απαιτει την υπέρβαση!

Επιτακτική ανάγκη η αλλαγή πλεύσης στον Δήμο Ι. Π. Μεσολογγιου – Η λαϊκή βούληση απαιτει την υπέρβαση!

γράφει ο Θανάσης Δ. Ζωγράφος

Πλοίαρχος Ε.Ν

Οταν τον περασμένο Ιούνιο ανακοίνωσα την απόφασή μου να είμαι υποψήφιος εισέπραξα, από την πρώτη στιγμή, έναν μεγάλο ενθουσιασμό.

Συζητώντας με τους συμπολίτες μου διαπίστωνα – και συνεχίζω να διαπιστώνω – ότι δεν είμαι μόνον εγώ που προβληματίζομαι πάνω στα σοβαρά ζητήματα που μας απασχολούν, μας ταλαιπωρούν και που χρονίζουν. Που μας προσβάλλουν, αν θέλετε!

Παράλληλα, εισπράττω ένα “κύμα ευθύνης” – για να μιλήσω και στην ναυτική γλώσσα – μια έντιμη δυναμική που με γεμίζει χαμόγελο και ευθύνη. Με προτρέπει να αγωνιστω ενάντια στην μικροπολιτική και τις αγκυλώσεις του συστήματος και να δουλέψω, με όλες του τις δυνάμεις, όχι για να ικανοποιήσω τυχών προσωπικές επιδιώξεις αλλά για να  πετύχουμε – όλοι μαζί – αυτό που έχουμε οραματιστεί για τον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σκιές, δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις και μισές αλήθειες σε αυτό που χτίζουμε με τον κ. Θανάση Λυρο. Δεν υπάρχουν κρυφές ατζέντες.

Ένα πράγμα υπάρχει στο μυαλό μου και υπόσχομαι να κινήσω γη και ουρανό για να το πετύχουμε:

Να φτιάξουμε έναν Δήμο – πρότυπο, έναν Δήμο που θα διεκδικεί, που θα πρωτοπορεί, που θα αναπτύσσεται ισόρροπα απ΄άκρη σ΄άκρη, μέρα με τη μέρα.

Εναν Δήμο του οποίου οι δημότες θα είναι υπερήφανοι που ζουν και απολαμβάνουν την ζωή τους σ’αυτόν.

Έναν Δημο δίκαιο, έντιμο, με ίσες ευκαιρίες για όλους.

Διαρκής μου έγνοια είναι το συμφέρον και η προκοπή του τόπου μέσα από το ειλικρινές και άμεσα πραγματοποιήσιμο προγραμματικό σχέδιο τού συνδυασμού μας.

Ένα σχέδιο που απαντά στις πραγματικές ανάγκες τόσο της πόλης όσο και των χωριών του Δήμου.

Των χωριών μας, ναι, αυτών των χωριών μου μας γέννησαν, μας ανέθρεψαν με κόπους και βάσανα, αλλά έντιμα.

Των χωριών μας που – χρόνια τώρα – έχουν εγκαταληφθεί και έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

Γι’αυτά τα ιερά χώματα των γονιών μας για τα οποία με λύπη μου διαπιστώνω ότι υπάρχει παντελής απουσία βούλησης για να ξαναζωντανέψουν.

Μετά λύπης μου παρακολουθώ την παντελή απουσία του Δήμου μας από τις μεγάλες διεκδικήσεις.

Έργα απεντάσσονται, έργα που ενώ θα έπρεπε να είναι σε εξέλιξη βρίσκονται εκτός χρονοδιαγραμμάτων, καμία λογοδοσία γι’αυτόν τον εκτροχιασμό. Απόλυτη στασιμότητα σε όλους τους τομείς.

Αλήθεια, γνωρίζετε ότι, καθημερινά ο Δήμος μας, χάνει πολύτιμες ευκαιρίες ανάπτυξης;

Γνωρίζετε ότι χάνονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα διότι κανείς μέχρι σήμερα δεν μελέτησε, δεν προετοίμασε ώστε να φροντίσει να απορροφηθούν;

Γνωρίζετε πως, αντί να είμαστε ετοιμοπόλεμοι και διαβασμένοι, εμείς παρουσιάζουμε όμορφες μακέτες που, δυστυχώς, παραμένουν μακέτες;

Φίλες και φίλοι συνδημότες,

ο Δημος Ι. Π Μεσολογγιου πρέπει να μπει ξανά σε τροχιά δημιουργίας και ανάπτυξης.

Και σας διαβεβαιώ πως έχουμε το σχέδιο για να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν μπροστά μας. Το είδατε, άλλωστε, και στο δημοσιευμένο πρόγραμμά μας.

Πρωταρχική μας υπόσχεση είναι ότι ο Δήμος μας θα διοικηθεί με συγκεκριμένο σχέδιο, με πολλή δουλειά και με ξεκάθαρες και σαφώς κοστολογημένες προτάσεις.

Με απόλυτη ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ και ΣΕΒΑΣΜΟ ιδίως στην διαχείριση των οικονομικών του Δήμου. Των δικών μας χρημάτων.

Θα πονέσουμε όπως ακριβώς πονάμε για τους προσωπικούς μας κόπους, αλλά θα προστατέψουμε το Ταμείο του Δημου μας. Το ΤΑΜΕΙΟ ΜΑΣ.

Συνδημότισσες και συνδημότες μου,

από το “να λέω πολλά” προτιμώ να “πράττω πολλά”.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σταθώ στην βασική αρχή που θεωρώ προϋπόθεση ενασχόλησης με τα “κοινά”:

Τα τοπικά συμβούλια έχουν τις δικές τους αγωνίες και γνωρίζουν τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών τα οποία πρέπει να ακούγονται, και όχι να καταπνίγονται από την κεντρική Διοίκηση του Δήμου.

Είναι ντροπή, στον 21ο αιώνα, ένας Δημος να μην μπορεί να προσφέρει το αυτονόητο. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ του δημόσιου χώρου όταν μάλιστα αυτός επιβάλλεται να αποτελέσει τουριστική βιτρίνα του τόπου.

Θα ήθελα, με την δική σας συνεισφορά, να πορευτούμε στον αγώνα για την πραγματοποίηση του οράματός μας για έναν Δημο σύγχρονο, αισθητικά ελκυστικό και φυσικά προσβάσιμο ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Ένας ωραίος και τίμιος αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με χαμόγελο, με αισιοδοξία, με αποφασιστικότητα και εντιμότητα ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

Καλή Παναγιά σε όλους.

Θανάσης Δ. Ζωγράφος

Πλοίαρχος Ε.Ν

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος  Δήμου Ι.Π Μεσολογγιου

“ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”, με τον ΘΑΝΑΣΗ ΛΥΡΟ

Related posts

Ευχαριστήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην ημερίδα του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα»

Με το βλέμμα του Νίκου Αλιάγα