Η εβδομάδα των μποφόρ: Καμπανάκι για νέες πυρκαγιές

Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται η πυροσβεστική, καθώς μπαίνουμε σε μια εβδομάδα με ενισχυμένους ανέμους που ευνοούν την εκδήλωση νέων πυρκαγιών.

Από σήμερα (7/08) αναμένονται ισχυροί άνεμοι, τα γνωστά μελτέμια που σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία θα φθάσουν τα 7, 8, και τοπικά 9 μποφόρ σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Για “αγριεμένους ανέμους σε Ιόνιο και Αιγαίο” κάνει λόγο η μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Ερμιόνη Κατιρτζόγλου.

Συγκεκριμένα, σήμερα οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα 4 με 6 μποφόρ στα νότια τμήματα και με τάση ενίσχυσης από το βράδυ στο Ιόνιο. Την Τρίτη ισχυροί βοριάδες από νωρίς θα πνέουν αρχικά στο Ιόνιο μέχρι τα 7 μποφόρ και από το μεσημέρι και στο κεντρικό Αιγαίο, όπου την Τετάρτη θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας τοπικά τα 8 μποφόρ. Την Πέμπτη θα εξακολουθήσουν οι πολύ ισχυροί βοριάδες να ταλαιπωρούν το Αιγαίο, όπου θα διατηρήσουν υψηλές εντάσεις τοπικά μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

“Δύσκολη θα είναι η τρέχουσα εβδομάδα σε ό,τι αφορά τις πυρκαγιές“, επεσήμανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ζήτησε την ιδιαίτερη προσοχή όλων των συμπολιτών, των αρμοδίων υπηρεσιών, της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αυτή την ώρα δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα στην επικράτεια, αλλά μέσα σε ένα 48ωρο η πυροσβεστική κλήθηκε να παρέμβει σε 76 πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα.

Related posts

Καιρός: Η θερμοκρασία προβλέπεται να σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

ΔΥΠΑ: Πάνω από 4.300 επιχειρήσεις συμμετέχουν στη νέα δράση απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες από Τρίτη 11/6 έως και Παρασκευή (14/6)