Δεν κατεβαίνει ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος, κανονικά η Όλγα Δασκαλη

Δεν κατεβαίνει ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος, κανονικά η Όλγα Δασκαλη

Του Βασίλη Μπρούμα

Για όσους ανησύχησαν μετά την αποχώρηση Αναγνωστόπουλου  από την υποψηφιότητα για τον δήμο ι.π Μεσολογγίου, οι πληροφορίες λένε πως η Όλγα Δασκαλη θα συμμετάσχει κανονικά. Άγιο είχαμε. Πέραν αυτού όμως, δεν είναι χωρίς ευρύτερο προεκλογικό ενδιαφέρον μια μικρή αναφορά στο πρόσωπο του Γιάννη Αναγνωστόπουλου, εξ αφορμής και της τελευταίας φράσης του ” ευχόμενος φώτιση, για ένα καλύτερο μέλλον στην Πόλη, που παρέλαβαν ως υπόδειγμα και μετέτρεψαν σε μια περιθωριοποιημένη ιστορική ανάμνηση”” στην πρόσφατη σχετική ανακοίνωση του. Μια πρώτη ερώτηση: συμπεριλαμβάνει και τον Πάνο Κατσούλη σε εκείνους που το έκαναν αυτό;

Ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος είναι μια σημαντική προσωπικότητα της κοινωνίας μας, έτσι κι αλλιώς. Γιατρός του καθήκοντος και της προσφοράς, της διαθεσιμότητας στον συνάνθρωπο, της άμεσης ανταπόκρισης και της με κάθε τρόπο βοήθειας του. Χαρισματικός  άνθρωπος, συμπαθεστατος χαρακτήρας,  ευφυής, κοινωνικός, χιουμορίστας, ανεξικακος, άριστος συνάδελφος, καλός φίλος. Για τη δημοτική του θητεία έχει κριθεί. 

Πάντα,  όμως,  είχα μια απορία με τον φίλο Γιάννη. Από πού και γιατί τόσο πολιτικό μένος εναντίον του κάποτε συναγωνιστή του στο ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Κατσούλη;  Ειλικρινά περιμένω μια πειστική απάντηση έστω και τώρα. Τους ξέρω και τους δύο πολύ καλά. Ο Πάνος Κατσούλης έχει διατελέσει κι αυτός  αντινομάρχης και δήμαρχος, που σημαίνει ότι ο κόσμος τον έχει εμπιστευτεί και τον έχει τιμήσει και σίγουρα τώρα θα τον εκτιμήσει και θα τον ξανατιμησει ως άξιο, αποτελεσματικό και επιτυχημένο. Κάποια στιγμή πέρασε και έφυγε από το ΠΑΣΟΚ, καθώς ουδέποτε απέκρυψε πως παραμένει “”εραστής της πολιτικής” και όχι “”παντρεμένος “” με τα κόμματα ή κολλημένος κι ακίνητος. Ο Γιάννης, βέβαια, παραμένει “από γεννησημιου του “” σταθερά ΠΑΣΟΚ  και ισοβίως. Με γειά του και χαρά του. 

Η απορία μου, εντούτοις, παραμένει. Τι έχει να προσάψει  ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος στον Πάνο Κατσούλη  για το έργο και την προσφορά του ως αντινομάρχης και ως δήμαρχος; Ας το πει τώρα, φανερά και καθαρά, που είναι και προεκλογική περίοδος. Ο Γιάννης Αναγνωστόπουλος γνωρίζω καλά πως είναι ένας καλοσυνάτος άνθρωπος. Και ο Παναγιώτης Κατσούλης παραμένει πάντα καλοπροαίρετος και μεγαλοθυμος. Ο τελευταίος δεν θέλει τέτοιες συζητήσεις. Νομίζω όμως πως δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και πως είναι καλό για την κοινωνία να ξέρει τα πάντα για μας. Όχι να λέει ο καθένας ο,τι τού ρχεται και να δημιουργεί εντυπώσεις. Προσωπικά πιστεύω ότι όλα πρέπει να απαντώνται, ιδιαίτερα σε μια προεκλογική περίοδο. Με τον κατάλληλο, τον καλύτερο δυνατό από κάθε άποψη βέβαια  τρόπο και πάντα με δικαιοσύνη. 

Κι επειδή, πέραν της παλαιότερης,  άδικης κατά τη γνώμη μου, στάσης του Γιάννη Αναγνωστόπουλου απέναντι στον Πάνο Κατσούλη, στην τελευταία του ανακοίνωση τον “”τσουβαλιαζει “” κι  αυτόν μαζί με τους άλλους αποτυχημένους δημάρχους, πρακτική που μεταλαμπαδευσε και στη μαθήτρια της σχολής του, που λέγαμε στην αρχή, ανυπομονώ για μια απάντηση και θα δω τότε αν θα καταλήξω στο ” άβυσσος η ψυχή του ΠΑΣΟΚου”” ή όχι.

Related posts

Πρόγραμμα του 3×3 ΔΕΗ Street Basketball στο Μεσολόγγι

Βόμβα στα θεμέλια της ΔΕΥΑΜ η νέα συμφωνία!

Επιτεύχθηκε οικονομική και βιώσιμη λύση για την Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου