Να αφήσουμε πίσω μια εννιαετία ντροπής

Του Βασίλη Μπρούμα
Δημοτική παράταξη ΑΝΤΑΜΑ
Επικεφαλής υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π.Μεσολογγίου
Παναγιώτης Κατσούλης

Ο Δήμος μας μοιάζει, δυστυχώς, με ΄΄ένα ρολόι σταματημένο΄΄, με ΄΄ένα καράβι ναυαγισμένο΄΄ ή, αν προτιμάτε, το ρολόι του Δήμου χτυπάει μεσάνυχτα σε ένα ΄΄ αραγμένο καράβι΄΄. Χωρίς πολλά λόγια, είναι ανάγκη να δημιουργηθεί, έστω και τώρα, μια ευρεία συμμαχία με στόχο την ήττα της κακοδιοίκησης και, ταυτόχρονα, να προσφέρει ουσιαστικές απαντήσεις σε πάρα πολλά και συσσωρευμένα προβλήματα.
Απαιτείται η συνεργασία όλων των υγειών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, κάθε πολιτικής απόχρωσης. Πολίτες από κάθε πολιτικό μετερίζι, αν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης του Δήμου, να κατέβουν ενωμένοι με υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Κατσούλη. Συνεργασία για να πραγματοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά που λέμε στα επί μέρους προγράμματά μας. Γιατί, όπως λέει ο ποιητής , Αν μισούνται ανάμεσά τους / δεν τους πρέπει ελευθεριά.
Έχουμε μπροστά μας και πρέπει να απαντήσουμε στην πρόκληση υπερασπίζοντας τις δημοκρατικές ελευθερίες, τα δημόσια αγαθά, τη δημόσια εκπαίδευση και υγεία (ήδη το Νοσοκομείο εκπέμπει sos ), την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου.
Η τοπική μας κοινωνία, ταυτόχρονα με την όξυνση των αντιθέσεών της και τα ακραία ανταγωνιστικά συμφέροντα, βρίσκεται σε κρίση και παρακμή. Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση δεν αρκούν –και ίσως ούτε χρειάζονται- τεχνοκρατικές λύσεις. Μαζί με την προτεραιότητα στις υποδομές, χρειάζονται λύσεις με σαφή ιδεολογικοπολιτικά πρόσημα και καθαρές κοινωνικές αναφορές. Και να επεξεργαστούμε συλλογικά ένα όραμα που θα εμπνεύσει τους πολίτες. Αλλιώς η κερδοσκοπία, η απληστία και η αρπαγή θα μας οδηγήσουν στη συλλογική καταστροφή και τον όλεθρο.
Ο αντίπαλος έχει πολλά ΄΄ένσημα΄΄ στη διαφθορά, στη διαπλοκή και στη ΄΄συναλλαγή΄΄. «Έχει λεφτά, είναι άρχοντας και κουβαρδάς» και βασίζεται σε μια ΄΄υπεροπλία΄΄, κυρίως επικοινωνιακή, και του συστήματος εξουσίας που τον στηρίζει. Εμείς είμαστε η φωνή και το πολιτικό νεύρο μιας ουσιαστικής, δημιουργικής και θαρραλέας και όχι ψοφοδεούς αυριανής διοίκησης. Συνεχίζουμε να ακούμε τα αιτήματα των δημοτών, είμαστε σε θέση να πείσουμε και να κερδίσουμε. Ταυτόχρονα μιλάμε για αλλαγή του ΄΄προτύπου΄΄ του δημάρχου που είναι μαζί και κομματάρχης, στο πρότυπο του δημάρχου που θα εκφράζει όλους τους δημότες και ο οποίος, ενόσω διοικεί, θα έχει πρώτιστη προτεραιότητα να φροντίζει για τα θέματά της με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον.
Να διαγνώσουμε σωστά την πραγματικότητα εκεί έξω. Δεν αναζητούμε το σκοτάδι, ψάχνουμε για ψήγματα φωτός. Μαζί με όλους όσους έχουν το σθένος και την ικανότητα να πουν όχι στην ηθική και την αισθητική ασχήμια του κιτς. Πιστεύοντας ότι η αλήθεια και η δικαιοσύνη έχουν και ομορφιά. Εμπιστευόμαστε τα πρόσωπα εκείνα που η ως τώρα πορεία τους δηλώνει πως έχουν τη γνώση και τη βούληση να αντισταθούν δημιουργώντας. Ανθρώπους με αξίες και οράματα. Με ποιότητα, κριτική σκέψη, καλή γνώση της γλώσσας, εντρύφηση. Να μην αφήσουμε το κατεστημένο και τα συμφέροντα να τα ξανακαταφέρουν, μιας και είναι δεδομένο πως θα επιχειρήσουν και πάλι να επηρεάσουν αποφασιστικά τις εξελίξεις στον Δήμο.
Ελάτε να τα βρούμε! Αν κάποιοι-ες που, προφανώς, δεν με ξέρουν και ΄΄δεν με διαβάζουν΄΄ τακτικά και με τη δέουσα προσοχή, θεωρούν πως είμαι «εγώ» το εμπόδιο για κάτι τέτοιο, κανένα πρόβλημα. Παραμερίζω μπροστά στο συμφέρον του Δήμου μας. Σε κάθε περίπτωση, οφείλω να καταθέσω και κάτι τελευταίο ως ψυχίατρος. Είμαι σε θέση να μπορώ να διαβάζω καλά και να ερμηνεύω σωστά τις ποικίλες σημάνσεις του ανθρώπινου ψυχισμού και τα σενάρια της κατεξοχήν έκφρασης της σκοτεινής πλευράς της ύπαρξης. Το έγκλημα και την τιμωρία της ανθρώπινης απληστίας, αναλγησίας και τρέλας για εξουσία και δύναμη.
Ναι, να τα βρούμε! Ειδάλλως η Ιστορία θα μας αφήσει τη σκόνη της.

Related posts

Πρόγραμμα του 3×3 ΔΕΗ Street Basketball στο Μεσολόγγι

Βόμβα στα θεμέλια της ΔΕΥΑΜ η νέα συμφωνία!

Επιτεύχθηκε οικονομική και βιώσιμη λύση για την Δ.Ε.Υ.Α. Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου