«Αιφνιδιαστική» η επίσκεψη του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Μια βόλτα στα περισσότερα δημόσια νοσοκομεία της χώρας αρκεί για να επιβεβαιώσει κάποιος τις ελλείψεις και την εικόνα εγκατάλειψης στις υλικοτεχνικές υποδομές. 

 Εξαίρεση δεν αποτελεί και το υποστελεχωμένο νοσοκομείο Μεσολογγίου. Παλιές πόρτες, κουφώματα που μπάζουν, σκουριασμένοι σωλήνες, ταβάνια που στάζουν, αρχαίες μονάδες κλιματισμού , πολυχρησιμοποιημένα κρεβάτια και στρώματα είναι μερικά από τα αποτελέσματα της 25χρονης σχεδόν λειτουργίας του νοσοκομείου. 

Η μερική βλάβη της κεντρικής μονάδας του κλιματισμού, που δεν ήταν και ποτέ επαρκής, δείχνει με εκκωφαντικό τρόπο το πρόβλημα, εν μέσω καύσωνα. Αφόρητες συνθήκες εργασίας για το ιατρικονοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Ασθενείς και συνοδοί προσπαθούν να ανταπεξέλθουν, όσοι μπορούν, με φορητούς ανεμιστήρες, ενώ το νοσοκομείο θα έπρεπε να αποτελεί μία όαση δροσιάς.

 Η στρατηγική της υποβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας τόσο με την υποστελέχωση, όσο και με την έλλειψη και την εγκατάλειψη των υπαρχουσών υποδομών , έχει στόχο την απαξίωση του συστήματος στα μάτια του κόσμου και την μερική ή πλήρη εκχώρηση του στην αγκαλιά των μεγάλων ιδιωτικώ ομίλων.Πρόσφατα δόθηκε από το Νοσοκομείο μας σε ιδιωτική εταιρία η γραμμή για κλείσιμο των ραντεβού και έπεται και συνέχεια όσων αφορά το τηλεφωνικό κέντρο. 

Για μας είναι ξεκάθαρο. Κυβερνήσεις, ΥΠΕ και διοικήσεις του Νοσοκομείου, με την πολιτική την οποία εφαρμόζουν διαχρονικά, έχουν την απόλυτη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΕΣΥ. Η περίοδος των «χειροκροτημάτων» και των μεγάλων αναγγελιών της εποχής της πανδημίας πέρασαν. Και επειδή η “αναδιάρθρωση του ΕΣΥ” είναι πρώτη προτεραιότητα του Πρωθυπουργού… , με κριτήριο πάντα το κόστος, τίποτα το θετικό δεν προβλέπεται!!!

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό. Το ΕΣΥ (με τις ανεπάρκειες και τις στρεβλώσεις του) είναι το μόνο που μπορεί να παρέχει δωρεάν υγεία σε όλους τους πολίτες, όσο του το επιτρέπουν οι υπάρχουσες συνθήκες και δεν τους το χαρίζουμε.

Όλες οι προσπάθειες υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης θα μας βρουν απέναντί τους!!!          

                 Το ΔΣ του Σωματείου 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Related posts

Μωβ κάδους για ανακύκλωση ρούχων τοποθέτησε ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Βασικές Γνώσεις Πρώτων Βοηθειών παρουσίαση από τους «Διασώστες – Πλήρωμα Ασθενοφόρου» της Σ.Α.Ε.Κ. Μεσολογγίου

Η ΠΝΟΗ στους 3ους ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ