Όλα στη φόρα…DIV

Ευχές για ένα όμορφο καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο αγαπημένοι μου!

Ήδη ανέβηκε η θερμοκρασία και μας προειδοποιούν ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έρθει καύσωνας διαρκείας! Πιο συγκεκριμένα, το θερμό κύμα ξεκινά την Τετάρτη και τα 40ρια θα κρατήσουν για μία εβδομάδα. Ειδικότερα, μιλούν για έναν καύσωνα έντονο, διάρκειας δέκα ημερών, με θερμοκρασίες από 40 βαθμούς και πάνω στα ηπειρωτικά, με τον καιρό ν’ αλλάζει απότομα από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ότι σας είχα γράψει σχετικά με τα δημοτικά δρώμενα έγιναν πράξη! Ο Νίκος Μουρκούσης πορεύετε πλέον με τον Σπύρο Βασιλείου και σύντομα θα ανακοινωθεί και άλλη σύμπραξη υποψηφίων. Ίσως να αργήσει λίγο αλλά έχει κλειδώσει. Έχουν ενα θέμα μόνο που τους απασχολεί. Η πολυπόθητη δημαρχιακή καρέκλα!

Έρχονται… εκλογές ξανά; Ένα πλήρες πακέτο μέτρων, κοινωνικών, οικονομικών, αναπτυξιακών, φορολογικών, αλλά και μεταρρυθμίσεις για την παιδεία, την υγεία, τη δικαιοσύνη, την πολεοδομία, την ψηφιοποίηση, το επιτελικό κράτος, εξήγγειλε, χθες, ο πρωθυπουργός, στο πλαίσιο των προγραμματικών του δηλώσεων, προδιαγράφοντας τα όσα θα επακολουθήσουν κατά την επόμενη τετραετία. Τον άκουγες στην βουλή και νόμιζες ότι κάνει προεκλογική ομιλία! Ο πρωθυπουργός φέρεται να γνωρίζει ότι όποια κυβέρνηση… σπριντάρει στο πρώτο εξάμηνο της θητείας της, εξασφαλίζει καλύτερο αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές. Μήπως ήδη εισήλθαμε σε… προεκλογική περίοδο;

ΑΝ κάνει πράξη τα μέτρα που εξήγγειλε τον βλέπω πρωθυπουργό για τα επόμενα 20 χρόνια! Όπως παραδέχτηκε και ο Χρήστος Σπίρτζης, το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάλαβε την ανάσα στην αγορά από τις παροχές Μητσοτάκη και ήταν ένας από τους λόγους που έχασαν τις εκλογές!

Γεγονός είναι ότι την τοξικότητα στην προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών την υιοθετούν κάποιοι και για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές! Εξηγούμε να μην παρεξηγούμε. Το έργο της ανάπλασης της Τουρλίδας προχωρά με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς. Όλοι είχαμε δει την μακέτα. Έρχεται λοιπόν ο – η αρνητής των πάντων και αρχίζει τα αρνητικά σχόλια, δίχως να ξέρει τι βλέπει! τι είναι τούτο εδώ; γιατί τούτο είναι έτσι; φυσικά τσιπάνε οι φατσοκριτές και συνεχίζουν με του κόσμου τα αρνητικά σχόλια. Νομίζουν ότι θα χαροποιήσουν τον εκλεκτό τους υποψήφιο δήμαρχο, θα κατατροπόσουν τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη και θα πάρουν τα συχαρίκια! Αυτό λέγετε τοξικότητα για την πόλη σου βλάκα και όχι κριτική!

Ικανοποίηση θα ήταν για κάποιους να σταματήσει το έργο, όπως είχαν καταφέρει κάποιοι, εννοείτε δημότες της πόλης, εννοείτε ότι ήθελαν το καλό της πόλης, με τις καταγγελίες τους να μην ξεκινήσει ποτέ η κατασκευή κολυμβητηρίου! Τα λεφτά υπήρχαν αλλά οι καλοθελητές κατάφεραν να μην έχει η πόλη κολυμβητήριο! Εμπρός στον αγώνα κύριοι, να χώσετε αυτή την πόλη ακόμη πιο μέσα στον βούρκο!

Δύο σπουδαίες εκθέσεις με θέμα την «Ελευθερία» διοργανώνει ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου σήμερα, Σάββατο 8 Ιουλίου και ώρα 8:30 μ.μ. στο κτίριο Χρυσόγελου.

Στον ισόγειο χώρο του κτιρίου θα παρουσιαστεί η ολοκλήρωση του φωτογραφικού έργου της εξαιρετικής Γερμανίδας φωτογράφου Zerina Kaps με θέμα: «Ελευθερία στην σύγχρονη εποχή».

Η καλλιτέχνιδα που επελέγη, μετά από σχετικό διαγωνισμό, από το Δήμο Dessau – Roβlau,  στα πλαίσια της Επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση (1821-2021) και του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Μεσολογγίου Artist in Residence που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία των δήμων Dessau-Roßlau και Ι.Π. Μεσολογγίου με την υποστήριξη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, διέμεινε στο Μεσολόγγι για ένα εκτενές χρονικό διάστημα κατά το οποίο αποθανάτισε πρόσωπα και στιγμιότυπα από τη περιοχή.

Kατά το διάστημα αυτό με περίσσεια έμπνευση και δημιουργικότητα η Zerina Kaps δημιούργησε μια πραγματικά πολυσύνθετη φωτογραφική έκθεση γεμάτη ενδιαφέρουσες εντυπώσεις, εμπειρίες και συναίσθημα και θα παραμείνει στην πόλη του Μεσολογγίου ως κληροδότημα και δώρο από την καλλιτέχνιδα και κατ επέκταση τον λαό του Dessau – Roβlau στους δημότες του Μεσολογγίου ες αεί.

Παράλληλα στο πλαίσιο αυτής της διαδημοτικής συνεργασίας, θα πραγματοποιηθεί και έκθεση από τα Αρχεία της Πόλης του Δήμου Dessau – Roβlau, με τίτλο «Από τον φιλέλληνα Wilhelm Muller στην ειρηνική επανάσταση – 200 χρόνια αγώνων για την ελευθερία και τη δημοκρατία στο Dessau – Roβlau» στην οποία απεικονίζεται η πόλη του Ντεσάου γύρω στο 1800 ως σταθερό σημείο αναφοράς κατά τις ποικίλες μεταρρυθμίσεις του φωτισμένου πρίγκιπα Leopold Friedrich. Επιπλέον γίνεται αναφορά στον Wilhelm Muller ως ποιητή Φιλέλληνα και στη συνέχεια εξετάζεται η πρόοδος αλλά και η οπισθοδρόμηση που σημειώθηκε όσον αφορά τις προσπάθειες για ελευθερία και δημοκρατία στο Ντεσάου μέχρι την Βελούδινη Επανάσταση του 1989.

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα Μεσολόγγι – «Πολιτιστικό καλοκαίρι 2023». Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου το φετινό καλοκαίρι θα πλημμυρίσει απ’ άκρη σ’ άκρη από μουσική, θέατρο και χορό! Το «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2023» έχει γίνει θεσμός και φέτος ξεχωρίζει  για την ποιότητα και το περιεχόμενό του. Περισσότερες από 23 εκδηλώσεις, μόνο τον Ιούλιο και άλλες τόσες τον Αύγουστο που θα προσελκύσουν ντόπιους αλλά και επισκέπτες και  το κοινό θα έχει την ευκαιρία να αποκομίσει όμορφες εμπειρίες από κάθε διοργάνωση.

Αύριο Κυριακή στο Μεσολόγγι θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Ποιητές της Λιμνοθάλασσας». Στον Κήπο Μουσείου Σπυρίδωνος και Χαριλάου Τρικούπη μέσα στην καλοκαιρινή νυχτιά θα λάβει χώρα μια μαγική εκδήλωση με Απαγγελία στίχων Μεσολογγιτών Ποιητών, Μουσική απόδοση μελοποιημένων ποιημάτων και έκθεση ποιητικών συλλογών με τίτλο «Ποιητές της Λιμνοθάλασσας».

Την εκδήλωση συνοργανώνουν ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, το Πνευματικό κοινωνικό Αθλητικό Κέντρο Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου και το  Περιοδικό «Ούριος Ανέμος», τιμώντας την επέτειο των  80 χρόνων από το θάνατο των Κ. Παλαμά και Μ. Μαλακάση.

Συνεχίζεται…

Related posts

Δείτε που μας οδηγούν τα τραγούδια της Eurovision

Εμένα με δέχεται ο Χριστός κοντά Του;

Άγιο Φως: Τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια;