Μητσοτάκης: «Απόλυτη εγρήγορση, θα πάρουμε νέα αεροσκάφη και ελικόπτερα»

Την προμήθεια καινούριων πυροσβεστικών αεροσκαφών, ελικοπτέρων και μέσων για το Πυροσβεστικό Σώμα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στο υπουργείο, συζητήθηκε μεταξύ άλλων και ο μεσομακροπρόθεσμος σχεδιασμός «σχετικά με τις πολύ σημαντικές επενδύσεις οι οποίες γίνονται στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, με πλήρη αξιοποίηση πόρων από το ΕΣΠΑ και από το Ταμείο Ανάκαμψης».

«Θα συντελεστεί πραγματικά μια κοσμογονία ως προς τα μέσα τα οποία θα έχουμε στη διάθεσή μας, για την αντιμετώπιση όλων των κρίσεων που η κλιματική αλλαγή προκαλεί, με σημαντικότερες, βέβαια, τις δασικές πυρκαγιές», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.

Για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι ήδη έχει προχωρήσει και υλοποιηθεί ένας πολύ μεθοδικός σχεδιασμός για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, με περισσότερα εναέρια μέσα και περισσότερες δράσεις πρόληψης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε την απαραίτητη συνεργασία όλων των Δήμων, που γνωρίζουν τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι φέτος υπάρχει καλύτερος και περισσότερος συντονισμός.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης και στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος. «Να ευχαριστήσω από καρδιάς, όχι μόνο τις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος, που βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή, αλλά και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά κυρίως τους εθελοντές μας, οι οποίοι έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με το πόσοι ήταν πριν από τρία χρόνια. Συμμετέχουν κι αυτοί πολύ ενεργά σε αυτή τη μεγάλη συλλογική προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα ένα φαινόμενο το οποίο ξέρουμε ότι θα είναι μαζί μας», ανέφερε.

Στη σύσκεψη μετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Επικρατείας, ‘Ακης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, οι υφυπουργοί Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος και Ευάγγελος Τουρνάς, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος, Γεώργιος Πουρναράς.

Related posts

Αμετανόητα προκλητικός ο Ράμα – Ρατσιστικό κρεσέντο κατά της Ελλάδας με αναφορές σε Τσάμηδες

Ευρωεκλογές: Τα 31 κόμματα που πήραν «πράσινο φως» από τον Άρειο Πάγο

Ευρωεκλογές: Ξεπέρασε τις 114.000 εγγραφές η επιστολική ψήφος