Παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας

Την παραίτησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του από το Ζάππειο Μέγαρο, έπειτα από τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος στην Κουμουνδούρου. Οι εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ραγδαίες.

«Είμαι ορισμένες στιγμές που καλείσαι να πάρεις κρίσιμες αποφάσεις. Έχω πια την εμπειρία αυτές τις αποφάσεις να μην τις λαμβάνω εν θερμώ, να αποφασίζω με ψυχραιμία καθώς οι αποφάσεις μου έχουν επιπτώσεις και σε άλλους ανθρώπους» ανέφερε ο κ. τσίπρας.

«Στη δήλωσή μου το βράδυ των εκλογών είπα ότ ιο ο ΣΥΡΙΖΑ μεγάλο ιστορικό κύκλο και να ανοίξουμε συλλογικά έναν επόμενο κύκλο, δύσκολο, πρωτόγνωρο αλλά ελπιδοφόρο. Μίλησα για την ανάγκη δύσκολων αποφάσεων για την ανάγκη να συναντηθούμε πάλι με τις αξίες μας, να ανανεώσουμε το στελεχιακό μας δυναμικό δείχνοντας εμπιστοσύνη στους νέους ανθρώπους. Προσθέτω την ανάγκη να εφεύρουμε έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορέσει να διαβάσει τα νέα ρεύματα της κοινωνίας» πρόσθεσε.

Την πεποίθησή μου για την ανάγκη βαθιάς ανανέωσης και επανίδρυσης θα ήταν υποκριτικό να την προτείνω μόνο με το λόγο μου, αν δεν την υπηρετώ και στην πράξη. Αποφάσισα να παραμερίσω για να περάσει το νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ. Αποφάσισα να προτείνω την εκλογή νέας ηγεσίας όπως ορίζεται από το καταστατικό. Δεν θα είμαι υποψήφιος, θα είμαι παρών, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά. 

Οι εξελίξεις έρχονται στη σκιά της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες της 25ης Ιουνίου, κατά τις οποίες το κόμμα συγκέντρωσε ποσοστό 17,83% καταλαμβάνοντας 48 έδρες.

Related posts

Αμετανόητα προκλητικός ο Ράμα – Ρατσιστικό κρεσέντο κατά της Ελλάδας με αναφορές σε Τσάμηδες

Ευρωεκλογές: Τα 31 κόμματα που πήραν «πράσινο φως» από τον Άρειο Πάγο

Ευρωεκλογές: Ξεπέρασε τις 114.000 εγγραφές η επιστολική ψήφος