Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Η μαγεία και το «φως» της Jazz ξετυλίχθηκαν στα Παλαιά Σφαγεία

Ένα από τα πιο σημαντικά και μακροβιότερα jazz μουσικά σχήματα στην Ελλάδα, με διεθνή καταξίωση, «χρωμάτισε» το βράδυ της Κυριακής 28 Μαΐου την τρίτη ημέρα της ενότητας του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας «More & jazz».

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα των «Παλαιών Σφαγείων» το κοινό της Πάτρας απόλαυσε το  Yiorgos Fakanas group, – Tάκης Πατερέλης (saxes), Σάμμυ Αμίρης(piano), Γιώργος Φακανάς (bass) και Μένιος Πασιαλής (drums) – σε μια μοναδική στο είδος της συναυλία.

Στη σκηνή των  «Παλαιών Σφαγείων» ξεδιπλώθηκαν η  μαγεία και το φως των συνθέσεων, οι αυτοσχεδιασμοί που έκοβαν την ανάσα, η πυκνή και ουσιαστική ενορχήστρωση, οι μελωδικές γραμμές που λειτούργησαν σαν γέφυρες οδηγώντας τον ακροατή στην επόμενη ηχητική περιπέτεια, σε συνδυασμό με την άρτια μουσική εκτέλεση.

Το γκρουπ παρουσίασε κυρίως συνθέσεις από τις πιο πρόσφατες ορχηστρικές δισκογραφικές δουλειές του Γιώργου Φακανά.

Related posts

Οι Blues Bash επιστρέφουν κι εμφανίζονται στο Μεσολόγγι

Χ. Μπονάνος και Άννα Μαστοράκου στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά την διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας στην Πάτρα για τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «ΠΑΡΙΣΙ 2024»