Μαργαρίτης Θόδωρος: ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ Α.Ε. ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ.

Στο δημοτικό συμβούλιο της 23ης Μαΐου 2023 συζητήθηκε το θέμα :

  Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Μεσολογγίου στην περιοχή συγκοινωνιακού έργου από το Αστικό ΚΤΕΛ Μεσολογγίου για το έτος 2023 (εισηγήτρια κ.Μελαχρή Περσ.–Αντιδήμαρχος).

Το Αστικό ΚΤΕΛ  Μεσολογγίου Α.Ε με αίτησή του ζητά 63000 ευρώ διαφορετικά θα κάνει περικοπές δρομολογίων. Το αίτημα γίνεται με το αιτιολογικό ότι το κόστος εξυπηρέτησης των δρομολογίων είναι 317.291,61 και τα έσοδα από εισιτήρια είναι 163.464,90 ευρώ.

Η εισήγηση της δημοτικής αρχής ήταν να δοθεί η επιχορήγηση αλλά όχι στο ποσό των 63.000 ευρώ αλλά στο ποσό των 25000 ευρώ.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταψήφισε την πρόταση για τους εξής λόγους:

  1. Το Αστικό ΚΤΕΛ Μεσολογγίου είναι μια ανώνυμη εταιρεία με σκοπό το κέρδος.
  2. Όταν είχε  κέρδη , τα χρόνια που οι φοιτητές ήταν αρκετοί και στοιβάζονταν στα αστικά, παρά τις διαμαρτυρίες τους δεν γινόταν καμιά βελτίωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες, ούτε αρνήθηκαν επιχορηγήσεις από το κράτος.
  3. Όποια έκπτωση γίνεται στους φοιτητές, ΑμεΑ, κ.λ.π ή η δωρεάν μετακίνηση των μαθητών ισοσκελίζεται από την επιδότηση του κράτους.
  4.  Αποκρύπτεται η επιδότηση που έλαβε η εταιρεία για το 2021, που κάνει λόγο, από υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών , από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
  5. Στην επιστολή αναφέρεται ότι αν ο δήμος δεν δώσει τα χρήματα που ζητιούνται η εταιρεία θα προβεί σε περικοπή δρομολογίων.

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πρότεινε , επειδή πράγματι είναι αναγκαιότητα η ενδοδημοτική συγκοινωνία και πρέπει να είναι μέλημα του δήμου, να γίνει Δημοτική Αστική Συγκοινωνία και έως αυτή λειτουργήσει να επιδοτούνται οι πολίτες που έχουν ανάγκη με κάρτες ελευθέρας και το κόστος αυτών να εισπράττει από το δήμο η εταιρεία. Κανείς άλλος δεν στήριξε την πρόταση και η  απόφαση (ελέω “αυτοδοιηκητικού” “δημοκρατικού”, “νόμου”) καταγράφτηκε ως “ομόφωνη” χωρίς να είναι και ο δήμος με τα ελάχιστα έσοδα θα ενισχύσει την Αστικά ΚΤΕΛ Μεσολογγίου Α.Ε με 25.000 ευρώ. 

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 27/5/2023

 Μαργαρίτης Θόδωρος δημοτικός σύμβουλος εκλεγμένος με τη ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Related posts

Ανάσταση στο Μεσολόγγι(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μεσολόγγι: Εκκωφαντική η πρώτη Ανάσταση (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Η περιφορά του Επιταφίου στον Άγιο Σπυρίδωνα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)