Ο Ά. Μπουρλά επίτιμος καθηγητής του τμήματος Ιατρικής – Φαρμακευτικής Πανεπιστημίου Πάτρας

FILE - Pfizer CEO Albert Bourla attends a ceremony in the northern city of Thessaloniki, Greece, Oct. 12, 2021. The Genesis Prize Foundation said, Wednesday, Jan. 19, 2022 it was recognizing Bourla, whose company developed one of the world's leading coronavirus vaccines, for his leadership, determination and "willingness to assume great risks." The $1 million prize honors an individual for professional achievement, contribution to humanity and commitment to Jewish values. (AP Photo/Giannis Papanikos, file)

Επίτιμος καθηγητής του τμήματος Ιατρικής-Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών θα αγορεύτηκε χθες(19:00) ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.  

Στην τελετή αναγόρευσης του Dr. ALBERT BOURLA σε Επίτιμο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πατρών, παρέστη το απόγευμα της Τρίτης 16 Μαΐου 2023 ο Υφυπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος Βουλευτής ΝΔ Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, που στην τελετή εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό και την Ελληνική Κυβέρνηση, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρθηκε στο έργο και την προσφορά του κ. Μπουρλά στην επιστήμη και στην φαρμακευτική τεχνολογία, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της επείγουσας φάσης της πανδημίας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για άλλο ένα εξέχων πρόσωπο της ελληνικής ομογένειας, στο πρόσωπο του οποίου τιμάται η Ελλάδα και ιδιαίτερα, η Ελλάδα της επιστήμης, της αριστείας και της καινοτομίας.

Ακόμα, ο κ. Κατσανιώτης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ως Υφυπουργός για τη διασύνδεση επιφανών Ελλήνων του εξωτερικού και τις μεγάλες δυνατότητες που ανοίγονται για την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα της Πάτρας μέσα από υψηλού κύρους διεθνείς συνεργασίες.

«Στο πρόσωπο του κ. Μπουρλά βλέπουμε την Ελλάδα της πρωτοπορίας και την ομογένεια της ισχυρής προσφοράς. Αυτή είναι η Ελλάδα που θέλουμε και γι’ αυτή την Ελλάδα εργαζόμαστε» δήλωσε ο κ. Κατσανιώτης μετά την εκδήλωση αναγόρευσης.

Related posts

Πάτρα: Έκτακτα τα μέτρα αύριο στο σχολικό συγκρότημα Μαρούδα που γινόταν αλισβερίσι ναρκωτικών

Διεθνές Street Art Φεστιβάλ Πάτρας: Συνεχίζεται η πρόσκληση εθελοντών

Πάτρα: Ο Δήμος καλεί για μια ακόμα φορά τους ιδιοκτήτες και εκμεταλλευτές οικοπέδων να τα καθαρίσουν