Όλα στη φόρα…D

Αγαπημένοι μου αναγωώστες, σας εύχομαι μια όμορφη καλημέρα!

Πλησιάζουν οι βουλευτικές εκλογές και είδαμε το debate των πολιτικών αρχηγών.

Γιατί γίνεται ένα ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών; Θεωρητικά για να γνωρίσει καλύτερα το εκλογικό κοινό τους ίδιους και τις θέσεις τους. Σε έναν τηλεοπτικό διάλογο, όλα παίζουν ρόλο, μια χειρονομία, ένα μειδίαμα, η χαλαρότητα, η αυτοκυριαρχία, ο εκνευρισμός, μπορεί να κρίνουν τον νικητή. Στο ελληνικό ντιμπέιτ, δεν υπάρχει χώρος για τέτοια.


Τι είδαμε λοιπόν στο χθεσινό ντιμπέιτ, πέρα από τις ελάχιστες ειδήσεις για το Market Pass, για το «σκάνδαλο των υποκλοπών», όπως το χαρακτήρισε για πρώτη φορά ο Πρωθυπουργός, που ως χθες μιλούσε για λάθος, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις και για το παράθυρο για αλλαγή του άρθρου 16 από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ;


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προετοιμάσει τα στοιχεία του, για να τεκμηριώνει τις απαντήσεις του, επανέλαβε ατόφια όλα τα προεκλογικά μηνύματα της ΝΔ και δεν μπήκε σε αντιπαράθεση, έμμεση έστω με κανέναν. Ότι «καρφιά» πετάγονταν προς το μέρος του τα άφηνε να πέσουν κάτω.


Ο Αλέξης Τσίπρας, ίσως επέλεξε συνειδητά να είναι μετριοπαθέστερος του συνηθισμένου, με ένα μόνο ξέσπασμα για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Ίσως ήθελε να δείξει ότι δεν είναι πια αυτός που κυβέρνησε το 2015 – 2019 αλλά ένας πιο ώριμος και κατασταλαγμένος πολιτικός, κάποιος που αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία και την εμπιστοσύνη του λαού.


Ο Νίκος Ανδρουλάκης παραμένει ένας άγνωστος Χ, περίπου σαν τον πρωθυπουργό που οι αντίπαλοί του τον κατηγορούν ότι προτείνει. Το ντιμπέιτ ήταν η μεγάλη του ευκαιρία να αποκαλύψει την ταυτότητά του ως πολιτικός αρχηγός και την αξιοποίησε. Πρώτα από όλα μπόρεσε να σταθεί μια χαρά απέναντι στους «μεγάλους». Εμφανίστηκε μελετημένος, δεν επέτρεψε σε κανέναν να τον «στριμώξει» με τις ερωτήσεις του, για τις παρακολουθήσεις δεν απάντησε με τον εμμονικό τρόπο που τον εμφανίζει ο Πρωθυπουργός να ασχολείται με το θέμα, κατάφερε να πει τις βασικές προγραμματικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ, και έσπασε το αυστηρό προφίλ του κάνοντας χιούμορ στον Αλέξη Τσίπρα.


Ο Δημήτρης Κουτσούμπας ήταν ο γνωστός Δημήτρης Κουτσούμπας, μια σταθερή αξία για το ΚΚΕ και ας μην τα πήγαινε καλά με το χρονόμετρο. Για αυτόν, η προοδευτική κυβέρνηση παραμένει «μούφα» ότι και αν λένε οι γύρω του.


Εντυπωσιακή για αρχηγό κόμματος ήταν η άγνοια του κ. Βαρουφάκη για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας, παρότι η θεματική ήταν προσυμφωνημένη και θα έπρεπε να είναι στοιχειωδώς προετοιμασμένος. Εμφανίστηκε σαν αρχηγός περιορισμένης ευθύνης, ειδικευμένος στο σχέδιο «Δήμητρα» και ανειδίκευτος στον κοινωνικό έλεγχο μέσω «συμβουλίων κληρωτών πολιτών, όπως στην αρχαία αθηναϊκή δημοκρατία».


Εξίσου εντυπωσιακή ήταν η τηλεοπτική άνεση του Κυριάκου Βελόπουλου. Ο «επιχειρηματίας», όπως θέλει να αυτοπροσδιορίζεται ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, έχει γράψει χιλιόμετρα στην τηλεόραση έστω πουλώντας θαυματουργά μαντζούνια, διανθίζοντας τις ιδιότητές τους με πολιτικά σχόλια. Ο κ. Βελόπουλος στο ντιμπέιτ ήταν ο πιο ξεκάθαρος πολιτικός αρχηγός. Ξέρει το ακροατήριό του και του αρκεί να συνομιλεί μόνο με αυτό, δεν τον ενδιαφέρει να επεκταθεί σε άλλους χώρους. Πατρίδα, Ορθοδοξία -την οποία προσπαθεί να προστατεύσει από την «Παναγία γκέισα», φιλορωσισμός, έγνοια για τους φτωχούς και τους πεινασμένους.


Το ντιμπέιτ δεν πήγε τελικά τελείως χαμένο και έδειξε ότι με άλλους κανόνες θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη ουσία και για τους πολιτικούς και για το κοινό. Ας ελπίσουμε ότι όλοι θα γίνουν πιο τολμηροί στο επόμενο.

Εντυπωσιακό πάντως είναι το γεγονός ότι ενω σε λίγες μέρες θα ψηφίσουμε για βουλευτικές εκλογές, υπάρχουν υποψήφιοι για τις Δημοτικές εκλογές που κάνουν συγκεντρώσεις! Ήρεμα παιδιά, έχετε 5 μήνες ακόμη για την μάχη της δημοτικής καρέκλας!

Το νού σας αγαπημένοι στο φατσοβιβλίο! Κυκλοφορούν πάρα πολλά ψεύτικα προφίλ, τα οποία το μόνο που κάνουν είναι να σχολιάζουν αρνητικά, “αντιπάλους” ή να επιβραβεύουν τον δικό τους!

Η περιοχή Βίγλα-Άγιος Δημήτριος,  που χρόνια τώρα δεινοπαθεί κάθε χειμώνα με πλημμυρικά φαινόμενα σε περιουσίες συμπολιτών μας παύει πια να απειλείται. Με το έργο των 3,1 εκ. ευρώ,   το οποίο προβλέπει  την  αποκατάσταση της ανεπάρκειας στην  απορροή των όμβρων υδάτων  από το  υφιστάμενο δίκτυο αποχέτευσης όμβριων   καθώς και τηv δημιουργία νέου,  όπου αυτό  δεν υφίσταται,  απομακρύνεται  κάθε κίνδυνος πλημμύρας  στην περιοχή.

Συνεχίζεται…

Related posts

Δείτε που μας οδηγούν τα τραγούδια της Eurovision

Εμένα με δέχεται ο Χριστός κοντά Του;

Άγιο Φως: Τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια;