Καιρός: Αίθριος με αραιές νεφώσεις

Για την Δευτέρα, στα βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις, οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά και στα βόρεια θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 24 με 26 και στο Αιγαίο τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια ορεινά τις μεσημβρινές ώρες και από το απόγευμα αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες βόρειοι-βορειοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις. Από το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι-νοτιοανατολικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Το απόγευμα στα βόρεια οι νεφώσεις θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ, στα νότια τις πρωινές ώρες βόρειοι-βορειοανατολικοί, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και κυρίως στα ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει έως 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πυκνότερες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά. Το βράδυ θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο το απόγευμα δυτικοί-βορειοδυτικοί, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες από τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά και στα ορεινά της Θεσσαλίας μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στα βόρεια και βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια τις πρωινές ώρες βόρειοι-βορειοανατολικοί, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις, 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Related posts

ATHENS PHILARMONIA ORCHESTRA στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» στις 29 Ιουνίου στο θέατρο Φρύνιχος

Καιρός: Εβδομάδα υψηλού κινδύνου για πυρκαγιές – Έρχονται 40αρια από την Πέμπτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν