Μαχητικά πάνω από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρίου έφεραν οι ασκήσεις «ΗΝΙΟΧΟΣ 23» και «ΩΡΙΩΝ 23»

Εντυπωσιακές εικόνες «χάρισαν» οι ασκήσεις «ΗΝΙΟΧΟΣ 23» και «ΩΡΙΩΝ 23» των Ενόπλων Δυνάμεων, που ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Συμμετείχαν 3.900 στελέχη, 133 αεροσκάφη και 13 πλοία.

Οι πολυεθνικές ασκήσεις «ΗΝΙΟΧΟΣ 23» και «ΩΡΙΩΝ 23» ξεκίνησαν στις 24 Απριλίου και ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή (05.05.2023).

Σκοπός των ασκήσεων ήταν η δημιουργία ενός άκρως ρεαλιστικού και διαρκώς μεταβαλλόμενου επιχειρησιακού περιβάλλοντος, εντός του οποίου οι συμμετέχουσες δυνάμεις κλήθηκαν να ανταποκριθούν σε ιδιαίτερα απαιτητικές διακλαδικές συνέργειες, για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας, καθώς και για την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και αποτρεπτικής ικανότητάς τους.

«ΩΡΙΩΝ 23»

Η Άσκηση «ΩΡΙΩΝ 23» οργανώθηκε από την νεότευκτη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ. Η συνεχής και ενεργός συμμετοχή της ΔΕΠ σε δραστηριότητες Ειδικών Επιχειρήσεων φίλων, συμμάχων και εταίρων Χωρών, σε συνδυασμό με τις εκτεταμένες βελτιώσεις των διοικητικών και εκπαιδευτικών υποδομών της, συνέβαλαν στην επιπλέον διεύρυνση των συμμετεχουσών Χωρών στην φετινή Άσκηση, αυξάνοντας έτι περαιτέρω το επίπεδο των Ελληνικών Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Forces – SOF).

Related posts

Η Κυριακή των Μυροφόρων στην Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

Εορτή Λήξης Κατηχητικών Συνάξεων Γυμνασίου – Λυκείου Ι. Μ. Αιτωλοακαρνανίας

Μήνυμα Κυριακής Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας