1 Λύκειο Μεσολογγίου: Καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στους μαθητές

Την Παρασκευή 5/5/2023 το 1ο Λύκειο Μεσολογγίου και πιο συγκεκριμένα οι μαθητές της Α΄ τάξης πραγματοποίησαν εθελοντική δεντροφύτευση στην πλατεία μπροστά από την οικία και το σπίτι του Λόρδου Βύρωνα που βρίσκεται κοντά στο 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου κάνοντας έτσι πράξη τη θεωρία του εθελοντισμού, της προσφοράς και της συνεργασίας, που διδάσκονται θεωρητικά στο σχολείο.
Οι μαθητές έφτασαν στις 11.00 μαζί με τους καθηγητές του κ. Κων/νο Μπλαχούρα, ο οποίος μάλιστα είχε αυτή την υπέροχη ιδέα, Παναγιώτα Θεοδωράκη και Παρασκευή Μπάρλα στην πλατεία. Εκεί φύτευσαν πικροδάφνες με στόχο να καλλωπιστεί ο συγκεκριμένος χώρος.
Και μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι τόσο εντυπωσιακό προς το παρόν, αλλά τα νεαρά δενδρύλλια θα μεγαλώσουν στα επόμενα χρόνια και θα στέκουν αδιάψευστοι μάρτυρες της περιβαλλοντικής ευαισθησίας των μαθητών .
Όσοι συμμετείχαν στη δράση συνειδητοποίησαν ότι ο εθελοντισμός απαιτεί δραστηριοποίηση, κόπο, προσωπικό χρόνο, αλλά προσφέρει χαρά και ικανοποίηση στον άνθρωπο, γιατί όπως έχει γράψει κι ο Σεφέρης: «Μη νομίζεις πως ξεχνώ ότι η ευγένεια του ανθρώπου είναι να δίνει» (Γιώργος Σεφέρης, Μέρες Β’).

Related posts

Εντυπωσίασαν οι ιπποδρομίες στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου ( ΒΙΝΤΕΟ)

Ανάσταση στο Μεσολόγγι(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μεσολόγγι: Εκκωφαντική η πρώτη Ανάσταση (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)