Η Μέρα του Αρχηγού είναι για  όλους τους Μεσολογγίτες μια μέρα ξεχωριστή. 

Η Μέρα του Αρχηγού είναι για  όλους τους Μεσολογγίτες μια μέρα ξεχωριστή. Είναι μια μέρα που η Ιερή μας πόλη αναλογίζεται τον Αρχηγό της, τον τιμά και παραδίδει τη μνήμη του στους νεότερους.

Η Μέρα του Αρχηγού είναι πια μια αγαπημένη τελετουργία, μια πάνδημη εκδήλωση τιμής και σεβασμού στον μεγάλο Αρχηγό. Τον Αθανάσιο Ραζή – Κότσικα.

Η εφετινή όμως Μέρα είχε διπλή χαρά. Κι αυτό γιατί πέρα απ’ το καθιερωμένο σεμνό τελετουργικό, υπήρχε κι ένα σπουδαίο νέο. Μια χαρά για το ανεκτίμητο ιστορικό κειμήλιο που οφείλουμε στη σπουδή της Βουλής των Ελλήνων. Στην ανακάλυψη του ξεχασμένου εδώ και 200 χρόνια «Εμβατηρίου της Φρουράς του Μεσολογγίου».

Χθες στον Κήπο των Ηρώων ακούσθηκε για πρώτη φορά η σύνθεση που αποδίδεται στον Ludwig van Beethoven και που γράφτηκε στον απόηχο του Έπους της Εξόδου. Το σπάνιο και μονάκριβο αυτό εύρημα κοσμεί πια το ρεπερτόριο της Φιλαρμονικής μας και εμπλουτίζει την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της πόλης μας.

Ευχαριστούμε θερμά για την στήριξη και συνεργασία τους, τον συνδιοργανωτή μας, Ιστορικό Μουσείο «ΔΙΕΞΟΔΟΣ», το εξαίρετο τμήμα αναβιωτών «Ιστορικός Σύλλογος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου», τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου μας κ. Νίκο Χαντζή και τον Δήμαρχο της Ιερής μας πόλης.

Ευχαριστούμε πρωτίστως τους συμπολίτες μας που μας ακολουθούν εμψυχώνοντάς μας σε κάθε βήμα μας και που μας εμπιστεύονται. Θα τιμήσουμε αυτή την εμπιστοσύνη συνεχίζοντας να προσφέρουμε ότι καλύτερο μπορούμε στο Μεσολόγγι που όλοι αγαπάμε.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Related posts

Εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ Μεσολογγίου στη Πολωνία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Μεσολόγγι: Ενημέρωση για ωράριο λειτουργίας Πινακοθήκης-Μουσείου Τρικούπη

Μεσολόγγι: Διανομή τροφίμων ενόψει εορτών Πάσχα