1ο ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ: Παρέμβαση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  για την Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας  Παιδιού και Εφήβου

Το 1ο Λύκειο Μεσολογγίου επισκέφτηκαν σήμερα Τρίτη 4 Απριλίου 2023 και ώρα 11.30 π.μ. οι Επαγγελματίες Υγείας του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ και  η κ. Ευαγγελία Χαρέλου, Κοινωνική Λειτουργός προκειμένου να υλοποιήσουν παρέμβαση σε μαθητές του Β2 τμήματος για το ευαίσθητο θέμα της σεξουαλικής και αναπαραγωγικής  υγείας.

Συγκεκριμένα ο Γυναικολόγος κ. Κων/νος Παπαδόπουλος με εύληπτο και κατανοητό τρόπο μίλησε στα παιδιά για τις σχέσεις των δύο φύλων στην εφηβεία, για τις αλλαγές σωματικές,ψυχολογικές και  συναισθηματικές που συμβαίνουν στον έφηβο σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα, για την αντισύλληψη και τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Τόνισε το πόσο σημαντικό είναι οι έφηβοι να συζητούν τα θέματα που τους απασχολούν με έναν ενήλικα που εμπιστεύονται και το πόσο μεγάλη σημασία έχει η ενημέρωση, η πρόληψη και η προστασία.

Τέλος, ο γιατρός ενημέρωσε τους μαθητές για το εμβόλιο εναντίον του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV) το οποίο προστατεύει από τους τύπους του ιού που, συνήθως, ευθύνονται για τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων και τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. 

Η σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών από το σχολείο για θέματα σεξουαλικής υγείας από άριστους γνώστες του αντικειμένου, η ενημέρωση και η εκμάθηση της έννοιας του προληπτικού ελέγχου αποτελεί τη μόνη ορθολογική προσέγγιση για τον συστηματικό περιορισμό και την καταπολέμηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Παπαδόπουλο Κων/νο για  την κατατοπιστική ενημέρωση που έδωσε στους μαθητές και τον συγχαιρουμε για την  επιστημονική του κατάρτιση  και την ενδεδειγμενη σοβαρότητα με την οποία χειρίστηκε το θέμα.

Related posts

Με το βλέμμα του Νίκου Αλιάγα

ΕΟΔΥ: Δωρεάν εξετάσεις για την ανίχνευση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων

«Χάρτης κίνησης» για μαθητές δημοτικού από την 6η ΥΠΕ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών