ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

Η πολιτιστική Ομάδα του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου, πραγματοποίησε 3ήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Βόλο και το Πήλιο,υλοποιώντας το πρόγραμμα “Τα Μουσεία συνομιλούν: Από το Μεσολόγγι στο Βόλο”. Ξεναγηθήκαμε σε αξιόλογα και οργανωμένα Μουσεία της Μαγνησίας, όπως το “Αθανασάκειο”Μουσείο Βόλου, το Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας “Τσαλαπάτα”, το Μουσείο Πόλης, το Μουσείο Εντομολογίας, το Μουσείο “Θεόφιλου” στην Ανακασιά,το Βυζαντινό Μουσείο στη Μακρινίτσα,τα σημεία που έγραφε και στοχάζονταν ο Παπαδιαμάντης στην Πορταριά καθώς και το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών,στην επιστροφή μας.

  Όμως, η μεγάλη μας χαρά ήταν η ζεστή,ανοιχτή αγκαλιά της φίλης φιλολόγου κας Βασιλικής Πατσαρούχα,του 6ου Γυμνασίου Βόλου,που μας υποδέχτηκε στην πόλη της και στο σχολείο της με απέραντη αγάπη. Τα παιδιά της μας τίμησαν με παραδοσιακούς χορούς που χόρεψαν για μας και δεσμευτήκαμε όλοι να ανταποδώσουμε την αγάπη και τη φιλοξενία στο Μεσολόγγι την επόμενη χρονιά.

  Θερμές ευχαριστίες στο 6ο Γυμνάσιο Βόλου και τους συναδέλφους μας για την πρόσκληση και τη ζεστή φιλοξενία τους .Σας περιμένουμε!

  Συνοδοί και υπεύθυνες για το πρόγραμμα ήταν οι εκπαιδευτικοί Λαναρά Σοφία, Τσαρκάτογλου Φιλιώ και Λιάπη Ελένη.

  Ευχαριστούμε το ταξιδιωτικό γραφείο Discover και το κ. Χαλαζιά Γιάννη καθώς και τον οδηγό του λεωφορείου κ.Πέττα Ανδρέα για την άψογη συνεργασία.

  Επειδή πιστεύουμε πως η βιωματική μάθηση, η προσωπική εμπειρία και η εξωστρέφεια προσφέρουν ανεκτίμητες ευκαιρίες στους μαθητές να αναπτυχθούν,να στοχαστούν,να εφαρμόσουν και να μεταδώσουν τη γνώση,θα συνεχίσουμε την υλοποίηση των πολιτιστικών προγραμμάτων στο σχολείο μας,προετοιμάζοντας έτσι τους μαθητές μας να γίνουν οι πολίτες του 21ου αιώνα.

Related posts

Πρόγραμμα του 3×3 ΔΕΗ Street Basketball στο Μεσολόγγι

Βόμβα στα θεμέλια της ΔΕΥΑΜ η νέα συμφωνία!

Μαθήτρια κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση από εκπαιδευτικό σε σχολείο