Στ’ Κατανυκτικός Εσπερινός

Η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού της Κυριακής Ε’ Νηστειών, 2 Απριλίου 2023 θα τελεσθεί:

Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, με ομιλητή τον πανοσιολογιώτατο αρχιμ. Βαρθολομαίο, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους και θέμα: «Ἡ ἐν Χριστῷ ζωῇ».

Στο Αγρίνιο, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Συνοδοιπόροι στο Θείο Πάθος».

Στην Αμφιλοχία, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, με ομιλητή τον πανοσιολογιώτατο αρχιμ. Βαρνάβα Λαμπρόπουλο και θέμα: «Η διδασκαλία μιας πόρνης».

Στον Αστακό, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, με ομιλητή τον αιδεσιμολογιώτατο π. Σωτήριο Τσάρκο και θέμα: «Σκέψεις στην Κυριακή Προσευχή».

Στην Βόνιτσα, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, με ομιλητή τον αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρ. Χριστοφόρο Χρόνη και θέμα: «Η αξία της μετανοίας, μέσα από το βίωμα της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας».

Στο Θέρμο, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ώρα 17:00’, με ομιλητή τον πανοσιολογιώτατο αρχιμ. Ζαχαρία Σπυρόπουλο και θέμα: «Η Οσία Μαρία η Αιγυπτία».

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας 

της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Related posts

Με 28,3 εκ ευρώ περίπου χρηματοδοτούνται 422 δικαιούχοι που εντάσσονται στα σχέδια βελτίωσης

Επισκέψεις της Αντιπεριφερειάρχη Γεωργίας Ντάτσικα σε κοινωνικές δομές

Εννέα συλλήψεις και συνολικά δεκατρεις δικογραφίες για ενδοοικογενειακή βία στη Δυτική Ελλάδα