Υπόθεση Πάτρας: Συνεχίζονται οι καταθέσεις γιατρών για τον θάνατο της Τζωρτζίνας – Τους μηνύει όλους ο Κούγιας

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της 34χρονης μητέρας από την Πάτρα που κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών αναμένεται να καταθέσει η Λαμπρινή Βίτσα , επίκουρη παιδίατρος στο Καραμνδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, όπου είχε εισαχθεί το παιδί.

Στο μεταξύ τους παιδίατρους του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας που κατέθεσαν για την ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021, εννέα μήνες πριν από τον θάνατό της, μηνύει η 34χρονη κατηγορούμενη μέσω του συνηγόρου της.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της, πρέπει να ερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της σωματικής βλάβης από αμέλεια από υπόχρεο, της ψεύδους βεβαίωσης και της ψευδούς κατάθεσης.

Παράλληλα, ο συνήγορος της κατηγορουμένης υπέβαλε αίτημα στο δικαστήριο να κληθεί να καταθέσει η παιδοκαρδιολόγος Αγγελική Καρατζά αλλά και να αναγνωσθεί η κατάθεσή της, καθώς όπως λέει «η κ. Καρατζά διαψεύδει τους γιατρούς στο Καραμανδάνειο που λένε ότι επικοινώνησαν μαζί της πριν  η Τζωρτζίνα πάθει την ανακοπή. Η κατάθεσή της οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση της κατηγορίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς διαψεύδει ότι δήθεν επικοινώνησαν μαζί της είτε κατά την εισαγωγή, είτε κατά τη νοσηλεία. Η μοναδική επικοινωνία που είχαν μαζί της ήταν μετά την ανακοπή, όταν την ρώτησαν αν είχε εξετάσει ποτέ τη Τζωρτζίνα στο παρελθόν».

Related posts

Στις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΝΑ, ο αν. Περιφερειάρχης, Χαράλαμπος Μπονάνος

Πάτρα: Στη φυλακή μετά την απολογία τους τα αρχηγικά μέλη της σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά σε σχολεία

Χ. Μπονάνος και Άννα Μαστοράκου στο Κέντρο Ενημέρωσης και Προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Πανεπιστημίου Πατρών