ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΡΟΥΜΑ

Του Βασίλη Μπρούμα

Δημοτική παράταξη ΑΝ.ΤΑ.ΜΑ.

Επικεφαλής υποψήφιος δήμαρχος

Παναγιώτης Κατσούλης 

Σα να μην έφταναν τα μύρια όσα συνιστούν την άθλια κατάσταση των δημοτικών μας πραγμάτων στο Μεσολόγγι, που έχει φτάσει να αποτελεί τη χαρά κάθε πικραμένου, ήρθαν τελευταία να προστεθούν  κι άλλα ακόμη. Δίπλα στην  κυρίαρχη  ανικανότητα, διεκδικούν τώρα θέση και πάλι η λαμογιά, η γελοιότητα, η εγωπάθεια, η υποκρισία, το ψέμα, το θράσος, η ξεδιαντροπιά. Κι έχουν να δουν τα μάτια μας ακόμη περισσότερα στην πορεία προς τις δημοτικές εκλογές. Αυτό που εντυπωσιακά γυμνώθηκε, εξευτελίστηκε και τραυματίστηκε –άλλη μια φορά- στο Μεσολόγγι είναι πρώτα απ’ όλα ό,τι απομένει από σοβαρότητα. 

Ταυτόχρονα, η  δυσοσμία στην πόλη και τον Δήμο, που ξεπερνάει τα όριά του,  δεν προέρχεται, δυστυχώς, μόνο από τα σκουπίδια. Και δεν υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι μόνο για τη δημόσια υγεία. Ανάμικτα συναισθήματα γέλιου, πίκρας και οργής κυριαρχούν στις συνειδήσεις των δημοτών. Το γέλιο, βέβαια, επεκτείνεται κι εκτός δημοτικών συνόρων, προσφέροντας ψυχαγωγία στο πανελλήνιο και ντροπή σε όσους έχουμε απομείνει με φιλότιμο και σοβαρότητα εδώ. Ευτυχώς είμαστε πολλοί. 

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε  στα γνωστά γεγονότα  και τις αθλιότητες. Θα επισημάνουμε μόνο δυο τρία πράγματα επί του παρόντος και θα τοποθετηθούμε επιγραμματικά εδώ σχετικά με αυτά που ζητούν επειγόντως οι δημότες και μπορούν να αντιστρέψουν την εντελώς αρνητική κατάσταση στον Δήμο. Ας μας πουν, λοιπόν, πρώτα πρώτα αυτοί που έχουν αρχίσει ήδη τις εξαγορές, πού βρήκαν τα χρήματα και πόσα σκοπεύουν να ξοδέψουν για να πετύχουν το σκοπό τους; Επίσης, αυτοί που έχουν αρχίσει από καιρό τη ‘’διαφήμισή’’ τους σε μεγάλα μέσα,  από πού ‘’κονομήθηκαν’’; Να γνωρίζουν άπαντες εντούτοις πως δεν θα μείνουμε θεατές στην πρακτική των εξαγορών και όλων όσων διαπράττουν.  Δεν θα καθίσουμε να τους κοιτάμε. Αυτοί μπορεί να έχουν λεφτά  (ξαναρωτάμε: πού τα βρήκαν;) εμείς έχουμε φωνή και καθοριστική συμμετοχή στα δρώμενα. 

Η δημοτική παράταξη ΑΝ.ΤΑ.ΜΑ., με επικεφαλής υποψήφιο δήμαρχο τον Παναγιώτη Κατσούλη,  μπορεί να ‘’άργησε’’ να δημιουργηθεί. Ήταν, όμως, πάντα παρούσα με τις επιμέρους δυνάμεις της και τους ανθρώπους της. Αποτελεί σήμερα το αντίπαλο δέος και θα μπορέσει, πιστεύουμε, να ανατρέψει και να  αντισταθμίσει αυτή την πραγματικά δυστοπική  κατάσταση στον Δήμο. Σε μια συνεργασία με έμπνευση, πρόγραμμα, προοπτική. Με μια σαφή ενωτική λογική χωρίς «παιχνίδια».  Είμαστε ένα τείχος απέναντι στο χάος. Με ψυχή και αλήθεια. Με επιμονή, υπομονή, δουλειά. Η εμπιστοσύνη πηγάζει από το αξιόμαχο, αλλά και γιατί κοιτάζουμε την παθογένεια κατάματα και μπορούμε όλοι μαζί  να οδηγήσουμε  το Μεσολόγγι στη νέα εποχή. Οι δημότες μπορούν να προσβλέπουν σε μια αυριανή Δημοτική Αρχή στιβαρή, σοβαρή, αποδοτική. Δεν θα αφήσουμε ποτέ πλέον τους δημότες μας να ντρέπονται. 

Η παράταξή μας έχει τη δύναμη να συνεγείρει, να συγκινήσει  και να κινητοποιήσει, οπωσδήποτε όμως όχι να αφήσει αδιάφορους, χιλιάδες δημότες. Την  διακρίνει η πρόσθεση και ο πολλαπλασιασμός, όχι η αφαίρεση και η διαίρεση. Χωρίς καμία κομματική εξάρτηση, θα παραμείνει στον ίδιο μαχητικό και ριζοσπαστικό προσανατολισμό, όπως και πριν χαρακτήριζαν τους ανθρώπους της. Οι προοδευτικοί και δημοκρατικοί δημότες αναζητούν μια ‘’πλάτη’’ να ακουμπήσουν. Να εμπιστευτούν τα δημοτικά πράγματα. Χρειάζονται κάποιο όραμα ή έστω να δουν μια μικρή λάμψη μέσα στην καταχνιά. Μια δημοτική ομάδα με γνώση, σοβαρότητα, στρατηγική και όρεξη για δουλειά. Διοίκηση του Δήμου με έναν τρόπο που να βγάζει όχι μόνο νόημα, αλλά, γιατί όχι, και μαγεία και ομορφιά. Έναν δήμαρχο με γνώση και αντίληψη της πολιτικής, ανάλογο ταλέντο και ικανότητες. Όχι πάνω από την πόλη αλλά μέσα στην πόλη και στις ανάγκες της. Συνεχίζουμε με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα. Όλοι ΑΝ.ΤΑ.ΜΑ. …

Related posts

Μεσολόγγι: Εκκωφαντική η πρώτη Ανάσταση (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Η περιφορά του Επιταφίου στον Άγιο Σπυρίδωνα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πασχαλινό μήνυμα Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Σπύρου Διαμαντόπουλου