ΚΕΔΕ: Παραδόθηκε ανθρωπιστική βοήθεια 1.500 τόνων σε σεισμόπληκτους στην Τουρκία και τη Συρία

Η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκέντρωσαν Δήμοι της χώρας μας, παραδόθηκε στους πληγέντες από τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου: «Η αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στους σκληρά δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας σε Τουρκία και Συρία, που επλήγησαν με πρωτοφανή σφοδρότητα από τους σεισμούς που έγιναν, ήταν καθήκον μας που αποδεχθήκαμε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Στα δύσκολα, οι λαοί μας οφείλουν να είναι ενωμένοι και να επιδεικνύουν αλληλεγγύη. Αυτό έχει γίνει και στο παρελθόν, γίνεται και τώρα και ελπίζω πραγματικά, να μην χρειαστεί στο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση, κι αυτή τη φορά, η αυτοδιοίκηση απέδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει γέφυρα φιλίας και συνεργασίας των δύο χωρών.

Τίποτα από όσα έγιναν ωστόσο, δεν θα ήταν εφικτά χωρίς την ανιδιοτελή προσφορά των συμπατριωτών μας από όλη την Ελλάδα. Είμαι ευγνώμων σε όλους τους συναδέλφους μου Δημάρχους και αιρετούς των Δήμων της χώρας, αλλά και σε κάθε έναν και όλους μαζί τους εργαζομένους που όχι μόνο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΕΔΕ, αλλά ξεπέρασαν με την προσφορά τους κάθε προηγούμενο. Ευχαριστώ επίσης από καρδιάς το ΔΣ της ΚΕΔΕ, τα διοικητικά στελέχη και τους εργαζομένους στην Ένωση. Η Αυτοδιοίκηση παραμένει ο βασικός πυλώνας της έμπρακτης αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς κοινωνικής προσφοράς και όπου χρειαστεί, θα είμαστε εκεί για να στηρίξουμε».

Η ΚΕΔΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Μέχρι σήμερα 35 μεγάλες νταλίκες μετέφεραν είδη πρώτης ανάγκης, κυρίως κλινοσκεπάσματα και σκηνές σε Άδανα και Κωνσταντινούπολη, μετά από συνεργασία με την Τουρκική πλευρά.

Η τεράστια αυτή αλυσίδα αγάπης κλείνει με την μεταφορά των τελευταίων ποσοτήτων ανθρωπιστικής βοήθειας από όλη την Ελλάδα με προορισμό την Συρία, μέσω Βηρυτού.

Η πανελλαδική αυτή προσπάθεια που οργάνωσε η ΚΕΔΕ, με άξιους συμπαραστάτες τις ΠΕΔ και τους Δήμους όλης της χώρας, αναμένεται να ολοκληρωθεί τις ερχόμενες μέρες.

Τονίζεται ότι μέρος της βοήθειας, σε υλικά ρουχισμού, που δεν προωθήθηκαν στην Τουρκία, στάλθηκαν στην Ουκρανία. Όπου και εκεί η ανάγκη είναι τεράστια και υπάρχει ανοιχτός δίαυλος, λόγω της δοκιμασίας στην οποία υποβάλλονται οι κάτοικοι της χώρας, εξαιτίας του πολέμου που διεξάγεται.

Όλη η προσπάθεια εξ αρχής πραγματοποιείται με την συνεργασία του ΥΠΕΞ και των Τουρκικών Προξενείων σε Αθήνα και Κομοτηνή».

Related posts

Άγιο Φως: Με αυξημένα μέτρα ασφαλείας η μεταφορά του στην Ελλάδα, λόγω του πολέμου στη Γάζα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές

Άστατος ο καιρός μέχρι την Κυριακή του Πάσχα: Πού αναμένονται βροχές