Όλα στη φόρα…CDI

Ευχές για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο σε όλους σας αγαπημένοι μου.

Για άλλη μια φορά η τηλεόραση του Αντ1 δημοσιοποίησε τα προβλήματα του νοσοκομείου Μεσολογγίου. Είχε προβάλει εκτενές ρεπορτάζ την μεγάλη κινητοποίηση των κατοίκων στις ειδήσεις και προ ημερών στην εκμπομπή του Νίκου Χατζινικολάου έδωσε βήμα σε υπάλληλο του νοσοκομείου να μιλήσει για την κατάσταση που επικρατεί. Ο Κώστας Λυμπέρης , φύλακας στο νοσοκομείο, είπε με πραγματικά γεγονότα για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στην λειτουργία του νοσοκομείου.

Την προκήρυξη εννέα θέσεων μόνιμων ιατρών στα Νοσοκομεία Μεσολογγίου και Αγρινίου ανακοίνωσε ο π. Υπουργός & Βουλευτής της ΝΔ, Σπήλιος Λιβανός, σε νέα  συνάντησή του  στο Αγρίνιο με τους εκπροσώπους της διοίκησης και των εργαζομένων των δύο νοσοκομειακών ιδρυμάτων της Αιτωλοακαρνανίας. Είπε πως στόχος της κυβέρνησης της Ν.Δ. είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ, ώστε οι πολίτες να έχουν την δημόσια υγεία που δικαιούνται στην περιοχή μας. Εμείς σαν κάτοικοι βλέπουμε την υποβάθμιση του νοσοκομείου και τον κίνδυνο να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας. Μακάρι να αλλάξει πλεύση η κυβέρνηση και να στηρίξει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Mεσολογγίου για την σωστή λειτουργία του.

Σήμερα το απόγευμα όλι στο γήπεδο να στηρίξουμε την ομάδα της καρδιάς μας, τον Τρικούπη, στον πολή σημαντικό αγώνα που δίνει με αντίπαλο τον Πανερυθραϊκό. Κρίσιμος αγώνας για την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία και όλοι μαζί με φίλαθλο πνεύμα να βοηθήσουμε την ομάδα μας να πάρει το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Αύριο Κυριακή, 19 Μαρτίου και ώρα 7:00 μ.μ. o Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Ν. Φαρμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Ν. Κοροβέσης και η Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος Ολ. Βικάτου σας προσκαλούν σε μια ξεχωριστή μουσική ποιητική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοκράτειο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα  Ποίησης. 

Με αφορμή την ‘Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου διοργανώνει δυο πρωτότυπες δραστηριότητες για την ευαισθητοποίηση του κοινού και κυρίως της μαθητικής κοινότητας για να εμφυσήσουν στις παιδικές ψυχές τις αξίες του σεβασμού στη διαφορετικότητα, της ισοτιμίας και της εναντίωσης σε κάθε μορφή στοχοποίησης, περιθωριοποίησης και βίας. 

Ειδικότερα τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου μας την Τρίτη 21 Μαρτίου και ώρα 10:30 π.μ. θα επισκεφτούν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νεοχωρίου και σε συνεργασία με την Θεατρολόγο του σχολείου κ. Κατερίνα Στρατηγάκη, θα πραγματοποιήσουν δημιουργικές και εμψυχωτικές δραστηριότητες σε μαθητές της Α’ Τάξης Δημοτικού.

Επιπλέον την 29η Μαρτίου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:30 π.μ., ενόψει των εορτών εξόδου θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Διαπολιτισμική Δημιουργική Απασχόληση, Ταξιδεύοντας στο Μεσολόγγι των Ηρώων με το Σπυρίδωνα Τρικούπη» σε μαθητές του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου σε συνεργασία με την Θεατρολόγο κ. Άννα Μανθάτη, του Πανεπιστημίου Πατρών στα πλαίσια του Προγράμματος «Υποστηρικτικές παρεμβάσεις σε κοινότητες Ρομά για την ενίσχυση της πρόσβασης και μείωση της εγκατάλειψης της εκπαίδευσης από παιδιά και εφήβους στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. 

Συνεχείς επαφές είχε ο βουλευτής κ.Κώστας Καραγκούνης με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αμυρά τους τελευταίους μήνες σχετικά με το θέμα της διαχείρισης των αγρίων αλόγων στην περιοχή του Γαλατά καθώς και ευρύτερα σε περιοχές της Ναυπακτίας. Τελικά, με απόφαση κατακύρωσης στις 13/3/2023 ανατέθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α) και υπό την εποπτεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετική μελέτη με αντικείμενο την «Παρακολούθηση του πληθυσμού και προτάσεις διαχείρισης των άγριων αλόγων (Equus caballus) στον Εθνικό Δρυμό Αίνου και σε περιοχές της Ναυπακτίας». Το εν λόγω  σχέδιο δράσης στοχεύει στη διαχείριση των άγριων αλόγων  τα οποία κινούνται ανεξέλεγκτα και προκαλούν ζημιές και  προβλήματα  στους κατοίκους της περιοχής  και κατ’ επέκταση  στη  διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ της βιοποικιλότητας και της γεωργίας.

Ο 2 ος Διαγωνισμός Μουσικής Δημιουργίας, που διοργανώνει η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου σε συνεργασία με την
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Δήμο Αγρινίου και την Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας, έχει περάσει στην τελική του φάση και απομένουν λίγες ημέρες για τη διεξαγωγή του. Η Καλλιτεχνική Επιτροπή έχει επιλέξει τις δώδεκα μουσικές
δημιουργίες, που θα παρουσιαστούν ζωντανά στην σκηνή του Παπαστρατείου Μεγάρου, το Σάββατο 25 Μαρτίου
2023 στις 20.00.

Συνεχίζεται…

Related posts

Εμένα με δέχεται ο Χριστός κοντά Του;

Άγιο Φως: Τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια;

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Γιατί ο Χριστός είπε “τετέλεσται”;