Ρεκόρ ελεύθερης κατάδυσης έκανε Τσέχος σε λίμνη της Ελβετίας – 52,1 μέτρα με μία ανάσα

Στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες γράφτηκε το όνομα του David Vencl ο οποίος επιχείρησε επιτυχώς βουτιά 52,1 μέτρων με μία ανάσα, κάτω από τον πάγο της λίμνης Σιλς στην Ελβετία.

Ο 40χρορος Τσέχος βούτηξε σε μια τρύπα της παγωμένης λίμνης και, για να αποδείξει πως έφτασε σε βάθος 50 μέτρων, έπιασε μια ετικέτα από το σημείο. Αφού είχε μια μικρή αιμόπτυση, κάθισε για ένα λεπτό κι έπειτα άνοιξε την σαμπάνια των πανηγυρισμών για το σπουδαίο επίτευγμα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου επιβεβαιώθηκε πως το αίμα δεν οφειλόταν σε κάτι σοβαρό.

Η κατάδυση σε θερμοκρασίες μεταξύ 1 έως 4 βαθμών Κελσίου διήρκησε 1’54”, λίγο παραπάνω απ’ό,τι φιλοδοξούσε ο ίδιος. 

«Το διασκέδασε, όμως παραδέχεται πως ήτανν πιο πιο νευρικός απ’ό,τι συνήθως και είχε κάποια προβλήματα με την αναπνοή του. Δεν του είναι δύσκολο να βρίσκεται σε ψυχρά νερά… Η έλλειψη οξυγόνου είναι κάτι νορμάλ γι’αυτόν. Όμως, αυτό ήταν εντελώς διαφορετικό διότι είναι πολύ δύσκολο να καταδυθείς με την πίεση στα αυτιά σου σε κρύο νερό» εξηγεί ο μάνατζέρ του, Παβέλ Κάλους. 

Ο ίδιος είχε καταρρίψει το ρεκόρ Γκίνες και το 2021, όταν κολύμπησε κάτω από τον πάγο κατά μήκος μιας λίμνης στην Τσεχία. 

Πηγή: Reuters

Related posts

Πήγε σε κέντρο αισθητικής και κόλλησε HIV από την βελόνα

Η «κατάρα του Φαραώ» υπάρχει, είναι ραδιενέργεια που σκόπιμα έβαλαν στο τάφο του Τουταγχαμών οι κατασκευαστές του

Πώς ένας καφές οδήγησε μια 21χρονη στην εντατική