Ερωτήσεις στο Δ.Σ. από την Δημοτική παράταξη «Συμμαχία για το μέλλον»

Ερωτήσεις προς τον δήμαρχο, στο Δ.Σ. της 14/3/2023

  1. ΧΥΤΑ

Δυο χρόνια μετά την πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, βρισκόμαστε ακόμα στο σημείο μηδέν, δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα και δεν έχετε υιοθετήσει κανένα από τα μέτρα τα οποία σας είχαμε προτείνει για να μειωθούν οι επιπτώσεις και το κόστος μεταφοράς.

Αντί αυτού, καταφεύγετε σε απαράδεκτες τακτικές, μηνίοντας και  στέλνοντας στο αυτόφωρο συναδέλφους σας δημάρχους και αντιδημάρχους, τους ανθρώπους που για μήνες τώρα μας εξυπηρετούν. 

Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντα αχάριστου, λέει ο λαός μας.

Οι μηνύσεις είναι το άλλοθι της ανικανότητάς σας, είχατε και τα μέσα και τον χρόνο να λύσετε το πρόβλημα, αλλά δεν κάνατε τίποτα. 

Όχι μόνο διαλύσατε το δήμο μας, αλλά προσπαθείτε να εξάγετε τη διάλυση και σε άλλους δήμους και σε άλλους ΧΥΤΑ !

Τώρα όπως πληροφορούμαστε τα απορρίμματα θα πηγαίνουν στα Ιωάννινα ! και σταθμό μεταφόρτωσης, παρά τις ασφυκτικές πιέσεις μας δεν κάνατε ! 

Θέλουμε λοιπόν να μας πείτε, έχετε κάποιο πρόγραμμα, έχετε κάποιο χρονοδιάγραμμα για την νόμιμη και ασφαλή επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ ; 

Μήπως έχετε αποφασίσει, όπως πιστεύουμε εμείς, να κερδίσετε απλώς χρόνο και να κάνετε το πρόβλημα μπαλάκι στον επόμενο δήμαρχο ;

Ή έχετε αποφασίσει ότι δεν θα κάνετε τίποτα, επειδή βλέπετε την ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων να έρχεται ;  

Πέστε μας επιτέλους την αλήθεια και σταματήστε να στρουθοκαμηλίζετε.

  1. Νοσοκομείο 

Μεγαλειώδης η συγκέντρωση της 15ης Φεβρουαρίου για το Νοσοκομείο μας και πρωτοφανής για τα χρονικά του Μεσολογγίου, δεν αρκεί όμως, χρειάζεται και συνέχεια. 

Η κοινωνία έδωσε το στίγμα της και περιμένει από σας το επόμενο βήμα, που αν χρειασθεί θα πρέπει να είναι δυναμικό, αλλά εσείς προφανώς κωφεύετε. 

Η συγκέντρωση σας εξουσιοδότησε μεταξύ των άλλων, να επισκεφτείτε μαζί με τους δημάρχους Ναυπακτίας και Ξηρομέρου τον Υπουργό Υγείας, για να εξηγήσετε τι σημαίνει το κλείσιμο του Νοσοκομείου για όλη την νότια και δυτική Αιτωλοακαρνανία και να απαιτήσετε, όχι μόνο να μην κλείσει, αλλά να ενισχυθεί με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

Η αδιαφορία τόσο η δική σας, όσο και της κυβέρνησης στοιχίζει ανθρώπινες  ζωές.

Αν δεν πιέσετε τώρα που βρισκόμαστε σε άτυπη προεκλογική περίοδο, πότε θα το κάνετε ;

Εξηγήστε μας τι ακριβώς περιμένετε και δεν κινείστε ;

Η τελευταία κινητοποίηση δεν έγινε για επικοινωνιακούς λόγους, ήταν το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την επίλυση ενός σημαντικότατου θέματος και έτσι πρέπει να το δείτε.

  1. Παλαμαϊκή Σχολή

Η Παλαμαϊκή Σχολή, ένα ιστορικό σχολείο, είναι σε κακή κατάσταση, με υποδομές ντροπής.

Τα παιδιά μας κάνουν μαθήματα μέσα σε αναχρονιστικές μεταλλικές αίθουσες, που το χειμώνα μπάζουν από παντού και τους ζεστούς μήνες μετατρέπονται σε φούρνους.

Η κοινωνία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη  σε θέματα που αφορούν τα παιδιά και ζητά να μάθει στα 4 χρόνια που είστε δήμαρχος τι ακριβώς έχετε κάνει. Το ότι δεν λύσατε το θέμα το ξέρουμε.

Κάνατε μήπως κάτι, ώστε να προωθήσετε έστω κατά ένα βήμα  το θέμα ; 

Προσπαθήσατε να μπείτε σε κάποιο πρόγραμμα ; 

Κάνετε κάποιο αίτημα; Πιέσατε έστω κάπου;

Σας έχει απασχολήσει ποτέ το θέμα; έχετε κάποιο προγραμματισμό για την επίλυσή του;

Περιμένουμε απαντήσεις και όχι υπεκφυγές.

  1. Αδέσποτα 

Στην ανατολική περιφερειακή της Κλείσοβας, αγέλες αδέσποτων σκύλων, επιτίθενται σε ότι κινείται, απειλώντας περιπατητές, παιδιά που γυρίζουν από το σχολείο και γενικά αποτελούν κοινωνική απειλή.

Έχετε 150.000 ευρώ από την προηγούμενη δημοτική αρχή και άλλες 300.000 ευρώ από πρόγραμμα που πήρε ο δήμος για την δημιουργία ενός σύγχρονου κυνοκομείου.  Έχουν περάσει μάλιστα και προγράμματα, που χρηματοδοτούσαν την  περισυλλογή και τον εξοπλισμό περισυλλογής των αδέσποτων, την στείρωση τους κλπ. τα οποία βεβαίως χάσατε ως συνήθως !

Τα χρήματα όμως για την δημιουργία του κυνοκομείου τα έχετε, μπορείτε να μας πείτε γιατί μέχρι σήμερα δεν έχετε κάνει απολύτως τίποτα και τα χρήματα λιμνάζουν στους λογαριασμούς ; 

  1.  Οικονομική Επιτροπή

Το Δημοτικό Συμβούλιο με την απόλυτη πλειοψηφία των μελών του, έλαβε απόφαση για τη μεταφορά ουσιωδών αρμοδιοτήτων που διατηρήθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή, παρά την αντισυνταγματικότητα του νόμου, μετά από σχετική ρύθμιση προσαρμογής του ΥΠΕΣ. Τη στιγμή κατά την οποία, σύμφωνα με το άρθρο 58 του Ν. 3852/2010 (ΔΚΚ) ο Δήμαρχος και εσείς προσωπικά είστε εκτελεστικό όργανο εφαρμογής των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί προσφύγατε κατά της εν λόγω απόφασης μεταφοράς αρμοδιοτήτων που έλαβε το ΔΣ; Δεν

γνωρίζετε ότι διαπράττετε πειθαρχικό αδίκημα και δεν έχετε δικαίωμα προσφυγής αφ’ ενός και αφ’ ετέρου έτσι αντιλαμβάνεστε τις δημοκρατικές διαδικασίες;

  1.  Οδική ασφάλεια

Στο πρόγραμμα «Οδική ασφάλεια εθνικού και επαρχιακού δικτύου» που

χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων: βελτίωση και μείωση κυκλοφοριακού φόρτου, ενέργεια – φωτισμός LED, αισθητική αναβάθμιση αστικού περιβάλλοντος, μείωση ρίπων, αύξηση κοινοχρήστων χώρων και πεζοδρόμια για ΑΜΕΑ, εντάχθηκαν έργα προϋπολογισμού 161 εκατ. ευρώ σε 76 Δήμους της χώρας. Ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, για μια ακόμη φορά, είναι ανέτοιμος και δεν εντάσσει κανένα έργο.

 Τι έχετε να πείτε επ’ αυτού;

Δημοτική παράταξη «Συμμαχία για το μέλλον»

Μεσολόγγι  14/3/2023

Related posts

Εκπαιδευτικοί του ΣΔΕ Μεσολογγίου στη Πολωνία στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+

Μεσολόγγι: Ενημέρωση για ωράριο λειτουργίας Πινακοθήκης-Μουσείου Τρικούπη

Μεσολόγγι: Διανομή τροφίμων ενόψει εορτών Πάσχα