Βασίλης Μπρούμας: Όμορφη κίνηση του Νίκου Μουρκούση

Του Βασίλη Μπρούμα 

Ευχάριστη έκπληξη μας επεφύλασσε ο αγαπητός συνάδελφος και φίλος Νίκος Μουρκούσης, με τον οποίον μοιραζόμαστε, επίσης, το ίδιο ενδιαφέρον και πάθος για τα δημοτικά μας πράγματα. Παλιός και έμπειρος αυτοδιοικητικός εκείνος, συνδυάζει τη γνώση με την κοινωνική ευαισθησία και προσφορά και απολαμβάνει  την εμπιστοσύνη και  αποδοχή από μεγάλο μέρος των δημοτών μας, αν και η αφοσίωσή του αποκλειστικά στην ιατρική τα τελευταία χρόνια, ομοιοπαθής και σ’ αυτό, τον έχει απομακρύνει από το ζωντανό γίγνεσθαι του Δήμου. Με την ικανότητα, όμως, που διαθέτει και το πλούσιο σχετικό αποθεματικό του, είναι βέβαιο ότι  ξαναμπαίνοντας  στον αγώνα σύντομα  θα αναπληρώσει το κενό  και θα συνεισφέρει με την ποιότητα και τη σοβαρότητά του. 

Η κίνησή του να απευθυνθεί πρώτα στις γυναίκες, επιλέγοντας και τη σημερινή ημέρα να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του,  είναι μια όμορφη κίνηση με υψηλό συμβολισμό, που δείχνει σεβασμό και τιμή για το ‘’έτερο ήμισυ του ουρανού’’. Κι αυτό όταν μόλις προχθές ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κατήγγειλε ότι η «ισότητα» μεταξύ ανδρών και γυναικών παγκοσμίως είναι ένας ολοένα και πιο μακρινός στόχος, ο οποίος θα επιτευχθεί στην καλύτερη περίπτωση «σε 300 χρόνια». 

Η όποια συμβολή στην ισότητα με κάθε ευκαιρία και οπουδήποτε αυτή εκδηλώνεται είναι καλοδεχούμενη και πρέπει όλοι να την έχουμε στο νου μας και να την κάνουμε πράξη. Παράλληλα, ζητούμενο είναι επίσης η ικανότητα, η αξιοσύνη και η ακεραιότητα ανδρών και γυναικών. 

Ταυτόχρονα, με την υποψηφιότητα και του Νίκου Μουρκούση στον Δήμο Μεσολογγίου υπάρχουν τουλάχιστον δυο τρία αναχώματα σοβαρότητας, που μπορούν να περιορίσουν δραστικά το «γέλιο της αρκούδας» και να συμβάλλουν στο να μην «γελάει και το παρδαλό κατσίκι» με αυτά που βλέπει κανείς να συμβαίνουν εδώ. Ας αναφέρουμε ενδεικτικά μόνο την περίπτωση υποψηφίου που αντί να έχει χωθεί σε βαθύ πηγάδι συνεχίζει να εμφανίζεται αγέρωχος και να μοστράρει δημοσίως παρουσιάζοντας το… όραμά του! Χάθηκε η ντροπή, χάθηκε το φιλότιμο, δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Είναι άραγε ο μόνος με αυτό το αληθινό θράσος; Ασφαλώς και όχι! 

Ο δημοτικός συνδυασμός «ΑΝ.ΤΑ.ΜΑ.», με επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο Ι.Π.Μεσολογγίου τον έντιμο και αποτελεσματικό Παναγιώτη Κατσούλη, παραμένει ανοιχτός στον διάλογο με σοβαρούς άνδρες και γυναίκες του Δήμου μας, που ενδιαφέρονται για τα κοινά, ώστε να εμπλουτίσουμε μαζί τους  το περιεχόμενο του προγράμματός μας και να εξειδικεύσουμε τους συγκεκριμένους στόχους μας  για το σήμερα και κυρίως για την επόμενη μέρα.  Σε κάθε περίπτωση, χαιρόμαστε ειλικρινά που έχουμε να κάνουμε πλέον με έναν ευγενή συναγωνισμό και δεν «παίζουμε» μόνοι μας σ’ αυτό το όμορφο αλλά και δύσκολο δημοκρατικό «παιχνίδι». Διαφορετικά  θα ήταν απογοητευτικό και μη ενδιαφέρον.

Related posts

Ανάσταση στο Μεσολόγγι(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μεσολόγγι: Εκκωφαντική η πρώτη Ανάσταση (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Η περιφορά του Επιταφίου στον Άγιο Σπυρίδωνα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)