Δίκαιη επικράτηση της Α.Ε.Μ. με 0-3 επί του Αστέρα Μεσολογγίου στο τοπικό ντέρμπι

Με νικήτρια την Α.Ε. Μεσολογγίου έληξε το τοπικό ντέρμπι του Μεσολογγίου, καθώς δίκαια επικράτησε με 0-3 επί του Αστέρα Μεσολογγίου για τη 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της Ε.Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας. Ο αγώνας διεξήχθη στο Ενωσιακό γήπεδο Μεσολογγίου “Θ. Πασσιόπουλος”, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023, το μεσημέρι, παρουσία πολλών φίλων του ποδοσφαίρου της πόλης μας.

Πριν την έναρξη του αγώνα κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων που τόσο άδικα χάθηκαν στο τραγικό δυστύχημα των τρένων στα Τέμπη της Θεσσαλίας, τη προηγούμενη Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023.

Ο αγώνα που έγινε κάτω από καλές καιρικές συνθήκες τράβηξε τη προσοχή πολλών φιλάθλων της πόλης μας που το παρακολούθησαν και η φιλοξενούμενη Α.Ε. Μεσολογγίου επικράτησε δίκαια του αγώνα, με τα δύο τελευταία γκολ να πετυχαίνοντα στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα. Για την ομάδα μας δόθηκε η ευκαιρία σε πολλούς νεαρούς παίκτες που χρησιμοποίησε ο προπονητής μας να πάρουν εμπειρίες και σίγουρα τη γεύση να αγωνιστούν σε ένα τοπικό ντέρμπι.

Στο Α’ ημίχρονο του αγώνα μία ομάδα κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο. Αυτή ήταν η Α.Ε. Μεσολογγίου. Πέτυχε νωρίς σχετικά ένα γκολ, έχασε τουλάχιστον άλλες τρεις κλασσικές ευκαιρίες για σίγουρο γκολ, είχε δοκάρι και εν τέλει δεν άφησε τον Αστέρα Μεσολογγίου να φανεί στο γήπεδο. Από την αρχή του ματς οι φιλοξενούμενοι πρέσαραν σε όλους τους χώρους τους παίκτες που φαίνονταν να μην μπορούν να αναπτυχθούν και υπέπεσαν συνεχώς σε λάθος μεταβιβάσεις. Τελικά οι δύο ομάδες πήραν την άγουσα για τα αποδυτήρια με τους φιλοξενούμενους να έχουν σημειώσει ένα γκολ και να δίνουν ελπίδες στην ομάδα μας για τη συνέχεια του αγώνα.

3′ Πρώτη καλή ευκαιρία για την ΑΕΜ με τον Γαβρίνα από δεξιά να βγάζει ωραία κάθετη πάσα στον Κουφό, αυτός μπήκε στη περιοχή έβγαλε παράλληλη σέντρα αλλά το σουτ του Πιστιόλη πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Ράπτη.

12′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΜ με τον Πιστιόλη να δέχεται ωραία κάθετη μπαλιά στη πλάτη της άμυνας του Αστέρα, απέναντι στον Ράπτη πλάσαρε αλλά απέκρουσε αρχικά ο τερματοφύλακάς μας και στη συνέχεια απομάκρυνε σε κόρνερ ο Κυρίτσης.

14′ ΓΚΟΛ και 0-1 για τους φιλοξενούμενους με σκόρερ τον Μπαλαμπάνη που εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και με πλασέ από κοντινή απόσταση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ράπτη. Προηγήθηκε κόρνερ με τον Κράνη από δεξιά, αρχικά απέκρουσε η άμυνα αλλά η μπάλα έφτασε ξανά στον Κράνη που έβγαλε νέα σέντρα με τη μπάλα να περνάει από πολλά κεφάλια, πριν φτάσει στον σκόρερ για να βάλει μπροστά στο σκορ τους; φιλοξενούμενους.

16′ Νέα μεγάλη ευκαιρία όταν από προσπάθεια του Κουφού, έβγαλε παράλληλη σέντρα αλλά το πλασέ του Αυτζή μπλόκαρε τη μπάλα σταθερά ο Ράπτης.

19′ Νέα τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΜ να ζευγαρώσει τα τέρματά της με τον Πιστιόλη να χάνει μοναδικό τετ-α-τετ αλλά και τον Ράπτη να δείχνει πολύ καλά αντανακλαστικά μπλοκάροντας τη μπάλα πριν περάσει τη τελική γραμμή του τέρματος. Η προσπάθεια ξεκίνησε από τον Γαβρίνα που έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Παλιάτσα, αυτός μπήκε από δεξιά στη περιοχή και έβγαλε σέντρα-γκολ στον Πιστιόλη που έχασε την ευκαιρία.

27′ Πρώτη καλή προσπάθεια για τον Αστέρα, όταν από βολέ του Ράπτη, ο Λούζι κοντρόλαρε από αριστερά τη μπάλα, πέρασε με ωραίο τρόπο τον Μπαλαμπάνη, μπήκε στη περιοχή αλλά η παράλληλη σέντρα που έβγαλε πρόλαβε ο Τριφιάτης και απομάκρυνε  εγκαίρως προ του Σιαμήτρου Β. σε κόρνερ.

31′ Καλή ευκαιρία ξανά για τον Αστέρα με τον Ντίμο από δεξιά να εκτελεί ένα κόρνερ στο δεύτερο δοκάρι, μόνος ο Ρονάλντο έπιασε τη κεφαλιά με τη μπάλα να περνάει άουτ κοντά από το δεξί δοκάρι του Δουλιώτη.

33′ Νέα μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΜ, με τον Παλιάτσα να φεύγει πίσω από τη πλάτη της άμυνας του Αστέρα, μπήκε στη περιοχή απέναντι στον Ράπτη αλλά το πλασέ του απέκρουσε σωτήρια ο τερματοφύλακάς μας και απομάκρυνε τον κίνδυνο ο Γερετσιάν.

37′ Δοκάρι για τους φιλοξενούμενους με τον Γαβρίνα, ο οποίος δέχθηκε τη μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Αστέρα, έπιασε δυνατό σουτ που τράνταξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ράπτη και απομακρύνθηκε στη συνέχεια από την άμυνά μας.

Το Β’ ημίχρονο άλλαξε λίγο το σκηνικό, με την ομάδα μας να βγαίνει μπροστά, να πιέζει από την άμυνα της ΑΕΜ και να κοντρολάρει τον ρυθμό του αγώνα. Μάλιστα, οι παίκτες του Αστέρα Μεσολογγίου φωνάζουν για τη μη κατοχύρωση αδιαμφισβήτητου πέναλτι υπέρ της ομάδας στην αρχή του Β’ ημιχρόνου, δυστυχώς με τον διαιτητή κ. Σαφαρίκα να κλείνει τα μάτια σε παράβαση μες τη μικρή περιοχή της ΑΕΜ. Στα τελευταίο δεκάλεπτο, με την ομάδα να έχει ανεβάσει τις γραμμές της ψηλά, και με τη παρουσία πολλών νεαρών παικτών της ομάδας μας που μπήκαν στον αγώνα,  οι έμπειροι παίκτες της ΑΕΜ το εκμεταλλεύτηκαν και πέτυχαν άλλα δύο γκολ για το τελικό σκορ του αγώνα.

47′ Πρώτη καλή προσπάθεια στο Β’ ημίχρονο για τον Αστέρα, όταν ο Ντίμο κέρδισε τη μπάλα έξω από τη περιοχή της ΑΕΜ, πέρασε δύο αντιπάλους αλλά το δυνατό σουτ που έπιασε βρήκε σε ετοιμότητα τον Δουλιώτη που μπλόκαρε τη μπάλα.

48′ Ωραία προσπάθεια από αριστερά για την ΑΕΜ με τον Αθανασόπουλο να βγάζει μπροστινή μπαλιά στο ανεβασμένο Ζαβιτσάνο, αυτός μπήκε από πλάγια στη περιοχή αλλά το σουτ που έπιασε έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ράπτη.

53′ Νέα καλή προσπάθεια από δεξιά για την ΑΕΜ με τον Γαβρίνα να μπαίνει από πλάγια μες τη περιοχή, έβγαλε ωραία παράλληλή σέντρα αλλά το πλασέ που επιχείρησε ο Αθανασόπουλος έφυγε λίγο άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ράπτη.

56′ Η στιγμή που φωνάζει ο Αστέρας Μεσολογγίου για καθαρή ανατροπή του Ρονάλντο από τον Μπαλαμπάνη, μες τη μικρή περιοχή του Δουλιώτη με τον διαιτητή κ. Σαφαρίκα να κάνει λάθος και να μη σφυρίζει την εσχάτη των ποινών. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα έφτασε στα πόδια του Σιαμήτρου Β. που απέναντι στον Δουλιώτη πλάσαρε από πολύ καλή θέση άστοχα, άουτ.

81′ ΓΚΟΛ και 0-2 με τον Γαβρίνα που κέρδισε τη μπάλα έξω από τη περιοχή του Αστέρα και αριστερά, πέρασε τον Γερετσιάν που τον μάρκαρε και απέναντι στον Ράπτη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

91′ ΓΚΟΛ με σκόρερ τον Καλύβα για την ΑΕΜ, που έφυγε σε αντεπίθεση από πλάγια δεξιά, μόνος απέναντι στον Ράπτη πλάσαρε εύζτοχα και σημείωσε το τελικό 0-3.

Με μοναδικό λάθος την μη υπόδειξη του πεντακάθαρου πέναλτι υπέρ του Αστέρα Μεσολογγίου η διαιτησία του αγώνος από τους κ.κ. Σαφαρίκα, Ροδάτου και Πατρόπουλου.

Αστέρας Μεσολογγίου: Ράπτης, Παπασπύρος, Σιαμήτρος Γ.(78′ Τσεκρέζι), Κυρίτσης (83′ Ανδρωνάς), Γερετσιάν, Καπάι, Ρονάλντο (78′ Στάθης) , Σιαμήτρος Β. (83΄Μαστροκώστς), Καπάι (46′ λ.τ. Σκεπετάρης), Ντελής, Ντίμο και Λούζι (73′ Τσεκρέζι)

Στον πάγκο ήταν επίσης οι: Πανόπουλος, Ελένης, Τριώτης και Μαυραγάνης

Α.Ε. Μεσολογγίου: Δουλιώτης, Παλιάτσας, Ζαβιτσάνος(88΄Ρούσσος), Τριφιάτης ,  Μπαλαμπάνης, Αυτζής (75΄Νικολόπουλος),Πιστιόλης, Κουφός (79′ Μιχαλόπουλος), Γαβρίνας (88′ Ντρούκας), Κράνης (56′ Χαλαζιάς) και Αθανασόπουλος (79′ Καλύβας).

Related posts

Πασχαλινό μήνυμα Δημάρχου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου Σπύρου Διαμαντόπουλου

Δείτε τους Επιταφίους στην πόλη του Μεσολογγίου

Ανεπανάληπτη 4άρα στην Αγγλία επί της Άστον Βίλα ο Ολυμπιακός και ένα βήμα από τον τελικό!