Σύγκρουση αμαξοστοιχιών στα Τέμπη: Πληροφορίες για δεκαπέντε νεκρούς και 60 τραυματίες

Tραγωδία στα Τέμπη. Δύο αμαξοστοιχίες, μία εμπορική και μία επιβατική, συγκρούστηκαν με σφοδρότητα λίγο πριν τα μεσάνυχτα, στο ύψος του Ευαγγελισμού. Όπως μετέδωσε στην τηλεόραση του Σκάι ο Παναγιώτης Σπυρόπουλος, στις δύο τα ξημερώματα υπήρχαν πληροφορίες για 15 νεκρούς. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 70, οι οποίοι έχουν απεγκλωβιστεί, εκ των οποίων 25 είναι σοβαρά. Μεταξύ των τραυματιών είναι και παιδιά. Στις δυο αμαξοστοιχίες επέβαιναν 350 επιβάτες και 20 άτομα προσωπικό.

Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης συντρίμμια και από τις δύο αμαξοστοιχίες είχαν εκτοξευτεί σε μεγάλη απόσταση.

Από τη σύγκρουση προκλήθηκε πυρκαγιά, η οποία κατασβέστηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις. Στο σημείο επιχειρούν 15 οχήματα, τρεις ομάδες ΕΜΑΚ (Λάρισα, Λαμία, Θεσσαλονίκη) και 2 ομάδες ΕΜΟΔΕ (Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων). Στο σημείο της σύγκρουσης φθάνει και το κινητό κέντρο επιχειρήσεων Όλυμπος.

Η  επιβατική αμαξοστοιχία, τρία βαγόνια της οποίας έχουν εκτροχιαστεί,  φέρεται ότι εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα, και αναχώρησε στις 19:22

Εφημερεύει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο Κατερίνης. Ο υπουργός υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία. Και ο ΓΓ του Μεταφορών Γιαννης Ξιφαράς κατευθύνεται προς το σημείο της σύγκρουσης.

Στις 11.24 επιβάτης της επιβατικής αμαξοστοιχίας, ο οποίος είχε απεγκλωβιστεί, πήρε το 112 και ειδοποίησε για τη σφοδρή σύγκρουση.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανθρώπινο λάθος με τα δύο τρένα να κινούνται στην ίδια γραμμή, ωστόσο υπάρχει και ενδεχόμενο το ένα τρένο να εκτροχιάσθηκε και να έπεσε στο άλλο στην άλλη ράγα.

Related posts

Μεγάλη Πέμπτη: “Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…”

Μεγάλη Πέμπτη: Τι γιορτάζουμε σήμερα – Ο συμβολισμός της ημέρας

Καιρός: Στο Ιόνιο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών