Κυριακή της Τυρινής – Εσπερινός της Συγγνώμης

Από την προσεχή Κυριακή της Τυρινής και κάθε Κυριακή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής το απόγευμα, τελείται στους Ιερούς Ναούς η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού.

Την Κυριακή της Τυρινής, 26 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 18:00’ το απόγευμα, ο Α´ Κατανυκτικός Εσπερινός, ο οποίος ονομάζεται και Εσπερινός της Συγγνώμης, επειδή κατά τη διάρκειά του οι χριστιανοί ανταλλάσσουν τον ασπασμό της συγγνώμης, συγχωρώντας ο ένας τον άλλον στην αρχή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, θα τελεσθεί:

Στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, με ομιλητή τον πανοσιολογιώτατο αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Καραγεώργο και θέμα: «Ἐλθὲ ὁ μόνος πρὸς μόνον».

Στο Αγρίνιο, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Συνοδοιπόροι στο Θείο Πάθος».

Στην Αμφιλοχία, στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, με ομιλητή τον πανοσιολογιώτατο αρχιμ. Παύλο Ντανά και θέμα: «Το κατά Θεόν πένθος».

Στον Αστακό, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, με ομιλητή τον αιδεσιμολογιώτατο π. Γεώργιο Φλώρο και θέμα: «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι».

Στην Βόνιτσα, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος, με ομιλητή τον αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρ. Χρήστο Βέττα και θέμα: «Ἐγκρατείᾳ τὴν σάρκα, ταπεινῶσαι πάντες σπουδάσωμεν, τὸ θεῖον ὑπερχόμενοι στάδιον, τῆς ἀμώμου Νηστείας»

Στο Θέρμο, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ώρα 17:00’, με ομιλητή τον πανοσιολογιώτατο αρχιμ. Θεόκλητο Ράπτη και θέμα: «Συγγνώμη. Μια πολύ δύσκολη λέξη»

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Related posts

Eκδηλωση στον αύλειο χώρο του Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Χούνιστας Μεσολογγίου.

Ποιμαντικές Επισκέψεις του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου και στο Αγρίνιο 

Στο επιχειρησιακό κέντρο του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του πολίτη & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θ. Βασιλόπουλος