ΗΠΑ: Πιλότος αεροσκάφους έβγαλε selfie με το κινεζικό μπαλόνι

Στη δημοσιότητα έδωσε το Πεντάγωνο τη selfie πιλότου με το κινεζικό μπαλόνι, λίγη ώρα πριν αυτό πέσει πάνω από τον Ατλαντικό.

Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα την selfie που έβγαλε πιλότος κατασκοπευτικού αεροσκάφους U2 που πέταγε πάνω από το κινεζικό μπαλόνι. Ακόμη, ο πιλότος παρακολούθησε τον αμερικανικό στρατό να το ακολουθεί και να το ρίχνει κοντά στην ακτή της Νότιας Καρολίνας στις 4 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον Guardian, η εικόνα δείχνει καθαρά το μυστηριώδες λευκό μπαλόνι με κάποια πάνελ να διακρίνονται κάτω από αυτό και, που παραμένει αδιευκρίνιστο αν προοριζόταν για κατασκοπεία. Η στιγμή απαθανατίστηκε από τον πιλότο στο θάλαμο διακυβέρνησης καθώς το μπαλόνι εισήλθε στον εναέριο χώρο πάνω από τις ηπειρωτικές ΗΠΑ σε μεγάλο υψόμετρο.

H selfie του πιλότου με το κινεζικό μπαλόνι

Το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι διευρύνει το χάσμα ανάμεσα στις σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας, με την Κίνα να επιμένει ότι πρόκειται απλά για ένα μπαλόνι «παρατήρησης» για μετεωρολογική μελέτη, που ξέφυγε από την πορεία του.

Οι ΗΠΑ όμως δεν δέχονται ότι η κινεζική ηγεσία δεν το χρησιμοποίησε για να κατασκοπεύσει τις αμερικανικές κινήσεις στη Μοντάνα, όπου υπάρχουν εγκαταστάσεις σιλό πυρηνικών πυραύλων στην αεροπορική βάση Malmstrom.

Related posts

Πήγε σε κέντρο αισθητικής και κόλλησε HIV από την βελόνα

Η «κατάρα του Φαραώ» υπάρχει, είναι ραδιενέργεια που σκόπιμα έβαλαν στο τάφο του Τουταγχαμών οι κατασκευαστές του

Πώς ένας καφές οδήγησε μια 21χρονη στην εντατική