Καιρός: Ζέστη και συννεφιές σήμερα Πέμπτη

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Πέμπτη, στα δυτικά και στην Κρήτη θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, αλλά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Λόγω αυξημένης υγρασίας η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και μόνο στα νότια πελάγη θα πνέουν δυτικοί 4 και πρόσκαιρα το πρωί έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα στα βορειοανατολικά θα επικρατήσουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 και τοπικά στο Θρακικό έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς και κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Από το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που το απόγευμα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα, στα ανατολικά θα επικρατήσουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί άνεμοι, 4 με 5 και τοπικά το βράδυ στο Θρακικό έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται αρχικά γενικά αίθριος καιρός και από το απόγευμα τοπικές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που κατά τόπους στην Κρήτη θα είναι αυξημένες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί, 3 με 4 μποφόρ και στις Κυκλάδες μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες τοπικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί,  2 με 4 μποφόρ. Το βράδυ στην περιοχή Λήμνου – Λέσβου θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Related posts

Άστατος ο καιρός μέχρι την Κυριακή του Πάσχα: Πού αναμένονται βροχές

Μεγάλη Παρασκευή: Τα έθιμα που γιορτάζουμε – Ο Επιτάφιος, ο Εσπερινός και η Αποκαθήλωση του Εσταυρωμένου

Γιατί ο Μυστικός Δείπνος και η Σταύρωση έγιναν ημέρα Παρασκευή;